ontdek je hogere zelf
Motivatie en inspiratie
Monica Can
Motivatie en inspiratie
13 min
0

Kom in contact met je hogere zelf

13 min
0

In dit artikel ga je ontdekken hoe je in contact kunt komen met je hogere zelf door krachtige praktijken die je kunt opnemen in je dagelijkse routine. Ik geef je vragen om je te helpen een diepere verbinding te maken met je hogere zelf.  Ook ontdek je de verbinding tussen je hogere zelf en manifestatie. En natuurlijk leer je welke etherische oliën je hierbij kunt gebruiken

Vind je hogere zelf

Neem even een moment om te pauzeren. Adem diep in. Grond jezelf in dit moment.

Vraag jezelf nu af: wie ben ik?

Begin een beeld van jezelf te schetsen in je verbeelding. Zie jezelf, precies zoals je nu bent in dit moment.

Begin nu langzaam de lagen van alles wat je draagt en wat eigenlijk niet bij jou hoort af te werpen.

Verwijder je angsten. Verwijder de dagelijkse stress en zorgen die je met je meedraagt. Verwijder de pijn die je hebt geleden als gevolg van externe ervaringen. Verwijder alles wat je heeft neergedrukt, je klein heeft gehouden, en je heeft doen geloven dat je op de een of andere manier minder bent dan je werkelijk bent.

 De persoon die je ziet wanneer je de lagen van pijn, schaamte, stress, angst, zorgen, wantrouwen en lijden wegneemt, is je hoogste, meest authentieke zelf.

Wie is jouw hogere zelf?

Houd dit visioen van je hogere zelf nog even vast in je geest. Zie deze versie van jezelf je dagelijkse leven binnenstappen. Hoe ziet jouw hogere zelf eruit? Hoe praat zij met andere mensen? Hoe gaat je hogere zelf om met de wereld? Kiest ze voor geloof boven angst? Gelooft ze dat ze het waard is om haar dromen te manifesteren? Biedt ze bereidwillig liefde aan? En ontvangt ze liefde met een open hart?

Je hogere zelf is je essentiële zelf. Aan de kern van je essentiële zelf ligt het volgende:

Het essentiële zelf wordt niet beïnvloed door externe omstandigheden. Wat er ook om je heen gebeurt, dit diepste deel van jou verandert niet omdat het de essentie is van wie je bent.

Dit deel van jou bestaat buiten je lichaam en uiterlijke verschijning.

Dit diepste deel van jou is wat je zou kunnen beschouwen als je ziel. Het is eeuwig, onmeetbaar en oneindig.

Niets buiten jezelf kan je essentiële zelf schudden of verstoren. Dit deel van jou is vrij van angsten, zorgen en beperkende overtuigingen.

Als je alles weg zou strippen, zou dit deel van jou overblijven: de echte en ware jij.

Nu, hier is wat velen van ons verkeerd begrijpen als het gaat om onze hogere zelf: we geloven ten onrechte dat het hoogste zelf iets is wat we moeten worden. We streven ernaar om beter te worden. Om iemand te zijn die waardig is voor de oneindige liefde van het Universum. Om meer te worden dan we onszelf vinden.

Maar je hogere zelf is niet iets wat je wordt. Je hoogste zelf is wie je al bent.

Je hoeft geen moeite te doen om deze persoon te worden omdat deze persoon al jij bent.

En dit is belangrijk. Streven is het tegengestelde van manifestatie omdat erin verankerd ligt het geloof dat je dit ding nog niet bezit. Maar dat doe je wel. Alles waar je naar op zoek bent, bestaat al in jou. Manifestatie vindt plaats wanneer je stopt met leven van buiten naar binnen en in plaats daarvan begint te leven van binnen naar buiten.

Dus het gaat er nooit om te streven om je hoogste zelf te worden. Het gaat erom te weten dat je deze persoon al bent. Je hoogste zelf bestaat in jou. En naarmate je begint de lagen van angsten, wantrouwen en zelftwijfel te verwijderen die je hebben weerhouden om verbinding te maken met de echte en ware jij, zal het gemakkelijker worden om elke dag in lijn te komen met je hoogste, essentiële zelf.

Hoe kom je in contact met je hogere zelf?

Om verbinding te maken met je hogere zelf, is het belangrijk om eerst naar binnen te gaan en de echte, ware, oneindige jij te ontdekken. Hieronder vind je enkele vragen om jezelf te stellen om een diepere verbinding te maken met dit deel van jou. (Het kan handig zijn om je antwoorden op te schrijven.)

 • Wie ben ik zonder mijn angsten?
 • Wie ben ik zonder mijn stress?
 • Wie ben ik zonder de zorgen die me 's nachts wakker houden?
 • Wie ben ik zonder de externe omstandigheden waar ik mezelf door heb gedefinieerd?
 • Wie ben ik als ik doe wat ik het leukst vind in de wereld?
 • Wie ben ik als mijn hart in vuur en vlam staat van vreugde en passie?
 • Wie ben ik als ik handel vanuit een plek van liefde?
 • Wie ben ik als ik me verbonden voel met mezelf, andere mensen en het Universum?
 • Wie ben ik als ik me verbonden voel met iets diepers en meer doordringends dan mijn dagelijkse externe ervaringen?
 • Wie ben ik als ik me verbonden voel met mijn doel?
 • Wie ben ik als ik mijn ogen sluit en de meest ware, authentieke ik voorstel?

  Als je een duidelijk begrip hebt van wie je essentiële zelf is, kun je er een dagelijkse gewoonte van maken om contact te maken met dit diepste deel van jou. Om dit te doen, is het belangrijk om elke dag wat tijd te nemen - zelfs als het maar een minuut of twee is - om weg te stappen van het externe lawaai en naar binnen te gaan. Haal diep adem en herinner jezelf eraan wie je bent.

Hieronder vind je een lijst met praktijken om je te helpen elke dag contact te maken met je hogere zelf.Aromatherapie

Er zijn verschillende etherische oliën die worden geassocieerd met spirituele verkenning, meditatie en het versterken van de verbinding met je hogere zelf. Hier zijn enkele oliën die je zou kunnen overwegen:

Wierook: Wierookolie staat bekend om zijn kalmerende en aardende eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt tijdens meditatie om een diepere verbinding met je innerlijke zelf te bevorderen.

Mirre: Mirre-etherische olie wordt vaak gebruikt om spirituele energieën te versterken en wordt geassocieerd met het openen van het derde oog, wat kan helpen bij het verkennen van je intuïtie en hogere bewustzijn.

Sandelhout: Sandelhoutolie heeft een aardende en rustgevende geur die kan helpen om een gevoel van innerlijke vrede en harmonie te bevorderen tijdens meditatie en spirituele oefeningen.

Lavendel: Lavendelolie staat bekend om zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen. Het kan worden gebruikt om angst en stress te verminderen en een rustige geest te bevorderen, wat gunstig kan zijn bij het verbinden met je hogere zelf.

Salie: Salie-etherische olie wordt vaak gebruikt om negatieve energieën te zuiveren en een heldere geest te bevorderen. Het kan worden gebruikt tijdens meditatie om een zuivere en beschermde ruimte te creëren voor spirituele verkenning.

Patchouli: Patchouliolie wordt geassocieerd met aardse energieën en wordt vaak gebruikt om een gevoel van gronding en stabiliteit te bevorderen. Het kan helpen om je te verbinden met de natuurlijke wereld en je innerlijke kracht.

Je kunt een of een combinatie van deze oliën gebruiken als je de bovenstaande vragen beantwoord zodat je geest rustig is en je helder kunt denken of je kunt ze natuurlijk ook prima tijdens een meditatie gebruiken.

Gebruik de etherische oliën op een geursteen of in een aromadiffuser.

Ontmoet je hogere zelf In meditatie

Meditatie stelt je in staat om even weg te stappen van de buitenwereld en jezelf precies te ontmoeten waar je bent. Het gaat niet om perfect zijn. Het gaat er zelfs niet om je geest leeg te maken. Het gaat er eenvoudig om te zijn, precies zoals je bent. Meditatie is een natuurlijke brug om in contact te komen met je hogere zelf. Het stelt je in staat om voorzichtig de lagen van alles wat je niet bent af te werpen om terug te keren naar wie je bent.

Een krachtige praktijk is om bewust je hogere zelf te ontmoeten in meditatie. Om dit te doen, stel je voor dat je ergens bent waar je je volledig veilig en op je gemak voelt. Misschien stel je je voor dat je in een weide bent, bij de oceaan, of ergens anders in de natuur dat als thuis voelt voor jou. Terwijl je langs een pad loopt, zie je iemand in de verte. Je nadert dichterbij tot ze volledig in zicht zijn; het is je hogere zelf. Stel je voor hoe je hogere zelf eruitziet en hoe ze zich gedraagt. Zie hoe ze je begroet met zoveel liefde en mededogen. Als je vragen hebt die je aan je hogere zelf wilt stellen, stel ze dan nu. Luister naar wat ze te zeggen heeft. Onthoud dat je hogere zelf verbonden is met het licht en de energie van het hele universum, dus vertrouw op de antwoorden. Dit is goddelijke begeleiding die rechtstreeks tot jou spreekt.

Lees ook: Meditatie, aromatherapie en de wet van aantrekkingskracht 

                 Douchemeditatie en shower steamers

Creëer een ochtendroutine voor je hogere zelf

Hoe zou je hogere zelf de nieuwe dag begroeten? Je ochtendroutine kan de basis leggen voor de hele dag die voor je ligt. Wanneer je je ochtenden begint als je hogere zelf, is de kans groter dat je gedurende de dag in verbinding blijft met dit meest ware en diepste deel van jou. In plaats van je ochtenden te haasten om de deur uit te komen, oefen mindfulness terwijl je het eerste uur van deze nieuwe dag ingaat. Je kunt mediteren, journalen, positieve affirmaties opzeggen, rekken, yoga beoefenen, een rondje gaan rennen, een hoofdstuk uit een boek over persoonlijke groei lezen, of iets anders doen dat vervullend voor je voelt.

Terwijl je elke dag begint, onthoud dat je controle hebt over je mindset. Je hebt controle over je emoties. Je hebt controle over hoe je deze nieuwe dag waarneemt.

Lees ook : Ochtendroutine voor manifestatie

Zeg positieve affirmaties op die in lijn zijn met je hogere zelf

Positieve affirmaties zijn aanmoedigende, opbeurende uitspraken die zijn ontworpen om je zelfvertrouwen en zelfgeloof te versterken. De klassieke introductie tot elke positieve affirmatie bestaat uit twee eenvoudige maar krachtige woorden: Ik ben.

Je hebt de kracht om die zin op elke manier af te sluiten die voor jou goed voelt. Ik ben het waard. Ik ben krachtig. Ik ben briljant. Ik ben openhartig. Ik ben moedig. Ik ben buitengewoon. Ik ben oneindig.

Zeg positieve affirmaties op die diep resoneren met jou. Draag deze krachtige woorden met je mee gedurende de dag. Herhaal ze vaak. Schrijf ze op post-its. Maak telefoonherinneringen die willekeurig gedurende de dag opduiken en je onmiskenbare waardigheid bevestigen.

Hoe vaker je deze positieve affirmaties herhaalt, hoe dieper ze in je onderbewuste geest worden ingeprent. Blijf ze steeds opnieuw herhalen. Bevestig wat voor jou waar, echt en goed voelt. Zeg je affirmaties terwijl je beweegt (tijdens het wandelen, als je het huishouden aan het doen bent of tijdens het sporten), dan komen ze nog beter binnen.

Bevrijd beperkende overtuigingen

Een beperkende overtuiging is een diepgewortelde overtuiging die je ervan weerhoudt je ware potentieel te realiseren en het leven te leiden dat je wenst. Beperkende overtuigingen maken geen natuurlijk deel uit van je essentie en wezen; ze waren geen deel van jou toen je op deze aarde werd geboren. Ze zijn het resultaat van je ervaringen in het leven. En meestal zul je merken dat je beperkende overtuigingen geworteld zijn in angst: angst voor afwijzing, angst voor verlating, angst om niet te hebben wat nodig is, angst dat er geen ruimte is voor jou om te slagen, angst om gezien te worden voor je ware zelf, angst voor falen, en zelfs angst voor succes.

 Beperkende overtuigingen weerhouden je ervan om in lijn te komen met je ware zelf en in het leven te stappen dat voor je klaarligt voorbij je zorgen en angsten.

 Het identificeren van je beperkende overtuigingen vereist betekenisvolle zelfreflectie. Waarachter verstop je je angsten? Wat weerhoud je ervan om je meest ware, authentieke zelf te zijn? Nadat je je beperkende overtuigingen hebt geïdentificeerd, kun je er bewust voor kiezen om nieuwe, hervormde overtuigingen te creëren. Vraag jezelf af, welke overtuigingen zou mijn hogere zelf hebben? Bijvoorbeeld, als je een beperkende overtuiging hebt dat je niet slim of getalenteerd genoeg bent om het te maken in een bepaald gebied, zou je hervormde overtuiging kunnen zijn dat je meer dan bekwaam bent om te slagen en te gedijen (en dat het Universum deze droom in je hart heeft geplaatst om een reden, dus je kunt je zorgen loslaten en ervoor kiezen om te vertrouwen).

Wees je hogere zelf

Belichaam je hoogste zelf in hoe je omgaat met vrienden en vreemden gedurende de dag. In elke situatie die je tegenkomt, vraag jezelf af, wat zou mijn hogere zelf doen? Hoe zou mijn hogere zelf reageren? Welke keuzes zou mijn hogere zelf maken? Zou mijn hogere zelf kritisch of medelevend zijn? Zou mijn hogere zelf zich zorgen maken over de toekomst of vertrouwen dat alles goed zal komen? Als je hogere zelf eindeloos vriendelijk, liefdevol en medelevend is, geef dan liefde, vriendelijkheid en mededogen vrijelijk, net zoals je hogere zelf zou doen.

Leef in het nu

Je hebt een verleden, en je hebt een toekomst, maar je leeft niet in een van die ruimtes. Je leeft hier, nu. Je ademt op dit moment in. Je hart klopt op dit moment. Jouw kracht is hier, nu, in dit huidige moment. En hier leeft je hogere zelf. Je hogere zelf herleeft het verleden niet en maakt zich geen zorgen over de toekomst. Je hogere zelf weet dat het beste wat je voor je toekomst kunt doen, is om van dit moment nu te houden. Om dankbaarheid te vinden in dit moment. Om de wonderen te ontdekken die dit moment je kan bieden als je je ogen opent om ze te ontdekken.

Dus blijf terugkomen naar het huidige moment. Het is oké om aan de toekomst te denken. Het is ook oké om aan het verleden te denken - zelfs te fantaseren, wat er zou zijn gebeurd als je andere keuzes had gemaakt.

Het sleutelwoord is om niet in die ruimtes te blijven hangen en los te laten.

Blijf terugkomen naar dit moment nu. Blijf ademen. Blijf zijn. Blijf opmerken. Je zult verrast zijn hoeveel je over jezelf en de wereld om je heen ontdekt wanneer je eenvoudigweg aandachtig bent.Je hogere zelf & manifestatie

Hoe kan het afstemmen op je hogere zelf je helpen je dromen te manifesteren? Laten we eens kijken naar hoe het eruitziet wanneer je niet in contact bent met je hoogste zelf versus wanneer je in lijn bent met dit essentiële deel van jou.

Eenvoudig gezegd, hoe meer je in lijn bent met je hogere zelf, hoe gemakkelijker manifestatie wordt. Niet alleen wordt het gemakkelijker om te vibreren op de frequentie van je verlangens, maar je bent geduldiger, vertrouwend en in vrede met alles wat er in je leven gebeurt. Je eert je innerlijk weten en wordt geleid door geloof boven angst. Je creëert een leven van ware overvloed niet van buiten naar binnen maar van binnen naar buiten.

Zodra je in staat bent om deze essentiële staat aan te boren en consistent in lijn te zijn met de overvloed binnenin, zul je het in allerlei vormen buiten je zien manifesteren.

Om duidelijk te zijn, je kunt dingen op korte termijn manifesteren zonder consistent in lijn te zijn met je hoogste zelf, zolang je maar consistent in lijn bent met de positieve emoties van wat je wilt. Maar lange termijn manifestatie zonder het hoogste zelf is niet duurzaam. Het zal constant aanvoelen alsof je probeert iets te worden in plaats van simpelweg te zijn. Het werk dat je nu doet om consistent in lijn te zijn met je hogere zelf zal uiteindelijk je lange termijn reis vreugdevoller, vrediger en gewoonweg gemakkelijker maken. Het zal minder gaan over doen en meer over zijn.

Het belang van in lijn zijn met je hoogste zelf gaat verder dan manifesteren voor de toekomst. Het gaat erom te weten dat je nu al waardig bent. En je bent waardig en verdient het om een leven te leiden dat goed voor je voelt. Om elke ochtend wakker te worden in lijn met de echte en ware jij. Om gevoelens van vreugde, liefde, vrede, overvloed en vrijheid te ervaren als je permanente, natuurlijke staat.

En je verdient het om te weten dat je het waard bent om je dromen te ontvangen alleen omdat je jij bent. Je hoeft niet meer te doen.Je hoeft niet meer te zijn. Je hoeft niet meer te bereiken. Je krijgt te ontvangen omdat wie je bent, precies zoals je bent, altijd genoeg is.

Dat is wat je hogere zelf je geeft.

 • Minder streven.
 • Meer ontvangen.
 • Je Grootste Leermeester

Heb je ooit buiten jezelf naar antwoorden gezocht terwijl je de juiste antwoorden diep van binnen al wist?

Een laatste opmerking die ik wil maken over je hogere zelf is dat dit deel van jou vaak je grootste leermeester is. Als je buiten jezelf naar antwoorden zoekt en moeite hebt, sta jezelf dan toe te pauzeren. Neem een stap terug. Sluit je ogen en beeld je je hogere zelf in. Stel je hogere zelf de vragen die je op je hart hebt. (Je kunt deze praktijk proberen in meditatie, als het goed voelt.)

 Hoewel het Universum je zal voorzien van tekens en synchroniciteiten om boodschappen over te brengen, komen de meest diepgaande boodschappen uiteindelijk van het eeuwige, oneindige deel van jou dat van binnen bestaat. Dit is de levenskracht van het Universum die binnenin je stroomt. Misschien vertrouw je er nog niet helemaal op omdat je hebt geleerd om je logica en rede boven dit diepe innerlijke weten te vertrouwen. Maar de eeuwige energie die binnenin je stroomt is je grootste gids en grootste leermeester. Naarmate je leert erop te vertrouwen, zullen antwoorden gemakkelijker komen, en zul je in staat zijn om je intuïtie aan te boren om je naar je volgende stap te leiden.

Begin met oefenen om naar je hoogste zelf te gaan wanneer je vragen hebt over je levenspad. Heb geduld als de antwoorden niet meteen tot je komen. Soms stel je een vraag en komt het antwoord pas 's middags, enkele dagen later.

En als er een antwoord komt dat niet logisch lijkt, wijs het dan niet meteen af. Verken dit antwoord met nieuwsgierigheid. Je ego zal waarschijnlijk onmiddellijk proberen alle redenen te vinden waarom het fout moet zijn, dus sta jezelf toe je perspectief om te draaien en te zoeken naar de redenen waarom het misschien wel juist is.

Ben jij in contact met je hogere zelf? Of wil je dit gaan doen? Laat ons hieronder je ervaringen weten en als je nog tips hebt dan zijn die natuurlijk ook altijd van harte welkom.

Reacties
Categorieën