wet van aantrekking en etherische olie
Motivatie en inspiratie
Monica Can
Motivatie en inspiratie
4 min
29

Wet van aantrekking en etherische olie

4 min
29

Als je mij al een tijdje volgt en je hebt  mijn verhaal gelezen op deze site dan weet je dat ik een groot fan ben van de 'wet van aantrekking' ofwel 'the law of attraction'.

Ik pas deze wet al meer dan 15 jaar succesvol toe in mijn eigen leven en wil er ook meer over gaan delen op Aromalifestyle. 

Maar wat is nu precies die 'wet van aantrekking' en hoe kan je dit combineren met etherische olie/aromatherapie. Ik ga het je vertellen in deze blogpost.

Wat is de wet van aantrekking?

Heel simpel gezegd staat de wet van aantrekking voor het aantrekken van datgene dat je denkt of eigenlijk nog belangrijker: datgene wat je voelt. Positieve gedachten en gevoelens trekken dus positieve dingen aan, maar andersom zullen negatieve gedachten of gevoelens negatieve dingen of ervaringen aantrekken. 

Het inzetten van positieve intenties  kan er dus toe leiden dat je je doelen gaat behalen. Nu denk je misschien: Dat is mooi, door alleen positief te denken ga ik mijn mooiste leven manifesteren. 

Alhoewel het in de theorie inderdaad zo simpel is, is er in de praktijk wel iets meer voor nodig. Want wij mensen zijn behoorlijk bevooroordeeld met allerlei meningen en opinies. Niet alleen in ons bewuste denken maar zeker ook in ons onderbewustzijn.  
De theorie van de wet van aantrekkingskracht

Wetenschappers zijn het erover eens dat alles op aarde energie is en een trilling of frequentie uitzendt.  Alles om ons heen trilt: de tafel, de lamp. Die lijken stil maar dat komt doordat de trillingen binnenin de atomen zo snel zijn dat we ze niet kunnen waarnemen.

Ook de aarde zelf heeft een frequentie, de Schumann-resonantie ofwel de hartfrequentie van de aarde. Dit is de trilling van een electromagnetisch veld tussen het aardoppervlak en de onderkant van de ionosfeer, de bovenste luchtlaag.

En jij straalt dus ook een frequentie uit met je gedachten, met je gevoelens, met je hart. En de wet van aantrekkingskracht houdt in dat gelijksoortige trillingen elkaar gaan aantrekken. Als jij dus met je gedachten en gevoelens een bepaalde trilling uitzendt, ga je dingen aantrekken die dezelfde frequentie hebben. Of deze nu positief of negatief zijn. Positieve gedachten hebben een hoge frequentie, negatieve gedachten trillen daarentegen op een laag niveau. 

De wet van aantrekking en etherische olie

Ook etherische oliën hebben een frequentie.  De frequentie van ethersche oliën begint bij 52 MHz en gaat tot 320 MHz, wat de frequentie is van roos etherische olie. Etherische oliën hebben dus van nature een zeer hoge frequentie en kunnen je daarmee helpen je eigen vibratie te verhogen.

Mocht je daar meer willen weten over de frequentie van etherische olie dan is dit artikel zeker interessant voor je.

Bij correct gebruik kunnen etherische oliën een krachtige aanvulling zijn voor de wet van aantrekking. Je kunt etherische oliën op traditionele manieren gebruiken, zoals in een diffuser of op de huid aanbrengen bijv. door middel van een parfum, huidolie of lotion. Of je kunt een beetje creatiever zijn door bijv. geurkaarsen  of waxmelts te maken met bepaalde etherische olie, etherische olie te gebruiken tijdens je meditatie of journaling of wat jij ook maar doet om te manifesteren.  

Het maakt niet uit welke oefening je gebruikt, de sleutel is om je etherische oliën altijd met intentie te gebruiken; wees duidelijk en specifiek over wat je precies wilt manifesteren, en visualiseer je verlangen, zodat je alle positieve emoties kunt voelen om precies te hebben wat je wilt.

Binnenkort zal ik hier uitgebreid op terugkomen in andere blogposts maar voor nu geef ik je alvast een paar leuke tips die je meteen kunt gaan toepassen.
Tips voor aromatherapie en de wet van aantrekking

  • Roos etherische olie heeft de hoogste frequentie en is dus zeer geschikt om je eigen frequentie te verhogen. Maar niet alleen roos ook rozenhydrolaat heeft een zeer hoge frequentie. Ik begin zelf ieder dag in een goede frequentie door na het reinigen van mijn gezicht deze te besprayen met rozenhydrolaat en dan spray ik meteen een beetje over mijn hoofd (kruinchakra) en schouders om de dag in een hoge frequentie te starten.

  • Kaneel, gember en sinaasappel zoet zijn een paar van de etherische oliën die voor overvloed staan. Doe een paar druppeltjes van deze etherische oliën op een stukje tissue of papier en doe dit in je portemonnee voor meer overvloed. Een ander voordeel van deze tip is dat je portemonnee heerlijk gaat ruiken en je meteen in een goed humeur komt als je je portemonnee open doet. En dat is ook belangrijk voor de overvloed. Als je geld uitgeeft in een hoge frequentie dan komt het ook snel weer bij je terug.

  • Maak de overvloed compositie. Deze compositie is ontwikkeld om je energielevel te verbeteren. Alleen in een hoge energie (als je je goed voelt, ontspannen bent en geen stress hebt) ben je in staat om overvloed aan te trekken. Het is een heerlijke geur die ontspannend werkt en die je bijvoorbeeld als parfum prima de hele dag om je heen kunt hebben.

    Een ander voordeel is dat deze mix ook nog eens vele antivirale eigenschappen heeft. Hierdoor is het een krachtige ondersteuning voor je weerstand en kan het ook overvloed op het gebied van gezondheid geven!

  • Wees dankbaar. De simpelste manier om meer goede dingen aan te trekken in je leven is door dankbaar te zijn voor dat wat er al in je leven is. Als je dankbaar bent voel je je goed en dat is belangrijk om meer goede dingen in je leven te krijgen. En ook als het leven niet altijd mee zit (wat natuurlijk heel normaal is), dankbaarheid helpt je om je beter te voelen. In dit artikel vind je meer tips om dankaar te zijn en een dankbaarheid compositie.

Maak jij ook gebruik van de wet van aantrekking? En zou je het leuk vinden om hier meer tips en artikelen over te lezen. Ook in combinatie met etherische olie? Laat dan hieronder een reactie voor mij achter. Reacties
Categorieën