Dankbaarheid compositie en 6 tips voor meer dankbaarheid
Etherische olie composities
Monica Can
Etherische olie composities
4 min
5

Dankbaarheid compositie en 6 tips voor meer dankbaarheid

4 min
5

Deze dankbaarheid compositie helpt je om sneller in een staat van dankbaar zijn te komen.

De simpelste manier om meer goede dingen aan te trekken in je leven is door dankbaar te zijn voor dat wat er al in je leven is. Als je dankbaar bent voel je je goed en dat is belangrijk om meer goede dingen in je leven te krijgen. En ook als het leven niet altijd mee zit (wat natuurlijk heel normaal is), deze dankbaarheid composite en tips helpen je erbij om je beter te voelen.

Dankbaarheid oefenen kan je niet alleen helpen om je meer geaard en vredig te voelen, maar het kan ook je vermogen om je liefde met anderen te delen verbeteren. Hier zijn enkele eenvoudige dankbaarheidstips die je gelukkiger kunnen maken.

 

6 tips voor meer dankbaarheid

Tip 1

Identificeer drie dingen die je waardeert. Neem even de tijd om drie dingen in je leven te identificeren die je waardeert en waar je dankbaar voor bent. Deze dingen kunnen gebaseerd zijn op het huidige moment, in het verleden of in de toekomst. Hoewel geen enkele categorie of ding te groot of te klein is, is het essentieel dat je specifiek bent in je dankbaarheid. Benoem dus duidelijk waar je dankbaar voor bent.

Tip 2

Identificeer drie dingen die je als vanzelfsprekend beschouwt. We nemen allemaal dingen als vanzelfsprekend aan in ons leven. Neem de tijd om over deze dingen na te denken en ontdek welke van deze dingen je het meest waardeert. Dit kan van alles zijn. Bijvoorbeeld dat je een vast inkomen hebt elke maand, een leuke baan of je lichaam gezond is. Maar het mag ook nog simpeler. Zoals het feit dat de zon elke dag weer opkomt, dat we altijd stromend schoon water tot onze beschikking hebben of dat we een dak boven ons hoofd hebben dat ons warm en droog houdt.

Tip 3

Identificeer drie dingen die je over jezelf waardeert Met onze constante behoefte om onszelf met anderen te vergelijken, kan deze tip wel een uitdaging zijn. Neem de tijd om na te denken over de dingen die je over jezelf waardeert. Het kan betrekking hebben op je persoonlijkheid, je dagelijkse handelingen, je kwaliteiten of iets anders dat rechtstreeks met jezelf te maken heeft.

Tip 4

Identificeer drie dingen waar je vandaag dankbaar voor bent.  Om dankbaarheid te kweken, is het essentieel om in het hier en nu te zijn. Neem de tijd om na te denken over wat je kunt waarderen aan je huidige situatie. Denk aan de tijd die je neemt voor je gezondheid of voor je persoonlijke ontwikkeling. Of denk aan alles wat met het huidige moment te maken heeft.

Tip 5

Identificeer drie mensen die belangrijk zijn in je leven. Denk na over alle mensen die je in je leven hebt gehad. Dit kunnen coaches, leraren, mentoren, familieleden, vrienden zijn. Denk aan die mensen en neem de tijd om na te denken over hoe ze een verschil in je leven hebben gemaakt.

Tip 6

Maak een dankbaarheid dagboekje en schrijf iedere dag op een vast tijdstip (bijvoorbeeld elke avond voor je naar bed gaat of iedere ochtend meteen na het opstaan) 3 dingen op waar je dankbaar voor bent in je leven. Dat kunnen kleine dingen zijn die je de afgelopen dag hebt meegemaakt. Of juist dingen in de toekomst waar je dankbaar voor bent dat ze in je leven gaan komen. Mijn dagboekje ligt op het nachtkastje naast mijn bed en iedere avond voor ik ga slapen schrijf ik alles op waar ik de afgelopen dag dankbaar voor was.

 

 

dankbaarheid compositie

Dankbaarheid compositie

Als je bovenstaande tips uitvoert kan je ze ondersteunen met de dankbaarheid compositie. De spirituele werking van deze etherische oliën en de heerlijke geur brengen je als vanzelf in een betere stemming en zorgen voor een goed gevoel.

Neem een 10 ml. bruin glasflesje en doe hierin de volgende etherische oliën:

Sluit het flesje goed af en schud even goed zodat alle olie zich mengt. Het beste laat je de compositie nu 1 dag rustig staan zodat alle geuren zich goed kunnen mengen en dan is je compositie klaar.

Nu kan je de dankbaarheid compositie in de diffuser gebruiken, op een geursteentje of een aroma medaillon.

 

Extra tip: het essentiële olie invulboekje is een ideaal hulpmiddel om al je etherische olie composities en roll on compositie in op te schrijven. Zodat je ze altijd bij de hand hebt en snel weer kunt opzoeken.

Dankbaarheid roll on

Je kunt er ook een heerlijke roll on van maken zodat je de dankbaarheid compositie altijd bij de hand hebt, ook als je onderweg of op reis/vakantie bent.

Neem hiervoor een glazen 1o ml. roll on flesje, vul deze met jojoba olie  en voeg 12 druppels van de dankbaarheid compositie toe.

Even goed schudden om te mengen en dan kan je de roll on op je polsen, in je nek of zelfs op je voorhoofd gebruiken om de ontspannende werking direct te ervaren. Ruik even aan je polsen, haal diep adem, denk aan waar je dankbaar voor bent en geniet van de heerlijke geur.

 

Massage of body-olie

Voor een fijne ontspannende massage- of bodyolie voeg je 20 druppels dankbaarheid toe aan 100 ml. plantaardige olie.

 

Het regelmatig oefenen van deze zes tips en het gebruik van de dankbaarheid compositie zal je helpen om meer dankbaarheid in je leven te krijgen waardoor je beter, gezonder en gelukkiger zult voelen.

Etherische oliën en alle producten voor je dankbaarheid compositie vind je ook in de Aromalifestyle shop (of klik op de links in het recept om direct bij de producten te komen)

Reacties
Categorieën