stress weg etherische olie compositie
Etherische olie composities
Monica Can
Etherische olie composities
2 min
3

Stress weg compositie, en roll on voor directe ontspanning

2 min
3

Deze stress weg compositie ruikt heerlijk en brengt direct ontspanning.  De zachte subtiele geur is echt zeer ontspannend en de combinatie van de verschillende soorten etherische olie zorgt ervoor dat de stress weg compositie meteen rust brengt in drukke situaties en bij stress .

Door de subtiele geur kan je deze roll on ook prima als parfum gebruiken.

 

Bereidingswijze stress weg olie compositie

Neem een leeg 10 ml. glazen flesje van bruin of blauw glas.

Vul deze met de volgende etherische olie:

 

Dit is voldoende voor 5 ml. stress weg compositie. Je kunt de hoeveelheid natuurlijk ook verdubbelen als je meteen meer wilt maken.

 

Meng het geheel door het flesje te sluiten en dan in je handen te rollen.

Laat de stress weg compositie nu een paar dagen rusten zodat de geur kan ‘rijpen’.

 

Nu kan je de stress weg olie compositie in de diffuser gebruiken, op een geursteentje of een aroma medaillon,

 Stress weg roll on

Je kunt er ook een heerlijke roll on van maken zodat je de stress weg altijd bij de hand hebt, ook als je onderweg bent.

Neem hiervoor een glazen 1o ml. roll on flesje, vul deze met jojoba olie  en voeg 12 druppels van de stress weg compositie toe.

Even goed schudden om te mengen en dan kan je de roll on op je polsen, in je nek of zelfs op je voorhoofd gebruiken om de ontspannende werking direct te ervaren. Ruik even aan je polsen, haal diep adem en geniet van de heerlijke geur.

 

Massage of body-olie

Voor een fijne ontspannende massage- of bodyolie voeg je 20 druppels stress weg toe aan 100 ml. plantaardige olie.

  

Wat is de werking van de oliën in de Stress weg compositie:

Copaiba

Copaiba heeft een ontspannende en aardende geur. Die voor een betere balans en harmonie zorgt. Een fijne geur om te verdampen of als basisnoot in parfum.
De olie wordt balsem genoemd maar  het is in werkelijkheid een oleoresin, meer een natuurlijke olie; dik, helderbleek- tot goud-geel in kleur..
Copaiba heeft ook sterke ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen.

Lavendel

Herstelt de harmonie en zorgt voor een prettige, frisse en zuiverende sfeer. Lavendel ontspant de zenuwen, verdrijft slechte gedachten en is vooral bekend om haar gunstige uitwerking bij het inslapen. De lavendel werkt synergetisch, wat inhoud dat als je een druppel lavendel toevoegt aan een mengel van verschillende soorten etherische olie de werking wordt versterkt.

Atlasceder

Atlasceder geeft aan diegene bescherming die gevoelig zijn voor de dagelijkse “hardheid” en dat het leven uit lijden bestaat. Atlasceder zet je met beide benen op de grond waardoor het makkelijker wordt om het leven te accepteren zoals het is. Tijdens turbulente tijden binnen een gezin zal de olie verzachtend en zuiverend werken en de sfeer weer in harmonie brengen. Zijn aangename geur trekt liefde en gezelligheid aan. Hierdoor wordt aandacht en begrip voor elkaars gedachten en wensen gestimuleerd.

Limoen

Limoen heeft een verfrissende en verkwikkende werking op de geest en op de huid.  Deze olie maakt je vrolijk en activeert de creativiteit. Limoen etherische olie is goed voor hart, lever en gal. Limoenolie verlaagt bloeddruk.

Kaneel

Kaneel olie heeft een versterkende werking op het hart en de geest. De olie geeft ook bescherming en warmte aan mensen die innerlijk koud zijn. En de geur van kaneel helpt om emoties bij ergernis en woede weer onder controle te brengen.

Vanille

Er is zo goed als geen olie met een dergelijke zachte en kalmerende werking op ergernis, kwaadheid, frustratie, angst etc. Bij de geur van vanille olie kan zo goed als niemand kwaad blijven of worden.

 

De compositie van bovenstaande etherische oliën zorgt voor de heerlijke geur en ontspannende werking van de Stress weg compositie.

Het is echt de moeite waard om deze compositie eens zelf te maken.

Alle benodigde etherische oliën, glazen flesjes en roll on flesjes vind je ook in de Aromalifestyle shop.

 

 

 

 

 

 

 

Reacties
Categorieën