Pijn weg compositie, verlichtend bij spierpijn en gewrichtspijn

Pijn weg compositie, verlichtend bij spierpijn en gewrichtspijn

Deze pijn weg compositie kan vooral verlichtend werken bij spierpijn en gewrichtspijnen.

Dankzij hun pijnstillende, verdovende, ontstekingsremmende en krampwerende eigenschappen zijn etherische oliën bijzonder nuttig bij pijn en deze compositie kan je bijvoorbeeld gebruiken in een massageolie of als roll on voor plaatselijke behandeling.

Welke etherische oliën bevat de pijn weg compositie:

Wintergroen: voor inflammatoire gewrichtspijn

Deze etherische olie is perfect geschikt bij ontsteking gerelateerde gewrichtspijnen, zoals sportletsels en reuma. Ze is ontstekingsremmend en krampwerend, zorgt voor lokale opwarming van de spieren en verzacht de pijn.

Pepermunt: verfrissend en verdovend

Dankzij haar onmiddellijk verdovend effect is ze perfect geschikt voor alle vormen van pijn: spier- en gewrichtspijn, stoten, verstuikingen, beten, hoofdpijn en migraine, tandpijn, pijnlijke menstruatie, zenuwpijn Deze krachtige pijnstillende olie heeft bovendien een verfrissende werking. Door de krampwerende werking verlicht ze ook maag- en darmkrampen.

Kruidnagel: een goede ontstekingsremmer

Etherische olie van kruidnagel is een voortreffelijk ontstekingsremmend, antineuralgisch en verdovend middel.

Helichrysum: het wonder tegen blauwe plekken

Een interessante eigenschap van Helichrysum (ook bekend als strobloem etherische olie is dat ze bloedstolsels tegen gaat. Wat helichrysum etherische olie zeer geschikt maakt voor de behandeling van spierletsels en verstuikingen waarbij bloeduitstortingen of blauwe plekken  ontstaan. De olie is zelfs in staat oude bloedstolsels op te lossen.

Copaiba balsem: de pijnstiller bij uitstek

Copaiba heeft sterke onstekings- en schimmelwerende eigenschappen en werkt pijnstillend.

 

pijn weg compositie

 

Pijn weg compositie maken:

Neem een 10 ml. bruin glasflesje en doe hierin de volgende etherische oliën:

30 druppels wintergroen

30 druppels pepermunt

15 druppels kruidnagel

15 druppels copaiba

3 druppels helichrysum (strobloem) 

Sluit het flesje goed af en schud even goed zodat alle olie zich mengt. Het beste laat je de compositie nu 1 dag rustig staan zodat alle geuren zich goed kunnen mengen en dan is je compositie klaar.

 

Hoe gebruik je de pijn weg compositie:

Je kunt de compositie toevoegen aan een plantaardige olie en er een massageolie van maken. Hoe je dat kunt doen kan je hier lezen

Of je kunt hem in een roller doen en dan direct op de pijnlijke plekken aanbrengen.  Hiervoor kan je een 50 ml. roll on flesje nemen dit vullen met 50 ml. jojoba olie (of eventueel een andere plantaardige olie) en er dan 50 druppels van je pijn weg compositie aan toe voegen. Dit is een sterkere verdunning (5%) dan de massageolie en geschikt voor plaatselijke behandeling. Voor een extra sterke werking kan je de jojoba olie ook vervangen door trauma olie

Rol de roll on over de pijnlijke plekken en masseer de olie in.

 

Vergelijk met PanAway

Als je bekend bent met de olie composities van Young Living dan ken je wellicht de PanAway compositie tegen spier- en gewrichtspijn van dit merk. Deze pijn weg compositie is niet helemaal hetzelfde maar heeft wel dezelfde werking. En volgens Cindy, een trouwe lezer van Aromalifestyle werkt deze compositie zelfs nog beter dan de PanAway compositie.

Zij en haar partner hebben het recept getest en zijn zeer tevreden. En ze heeft ook nog een recept gemaakt voor een kleine roll on voor behandeling onderweg of tussendoor. En met haar toestemming deel ik hierbij ook het recept:

 

Anti pijn roll on voor onderweg:

Neem een 10 ml. roll on flesje en vul dit met jojoba olie, voeg hier 10 druppels wintergroen, 10 druppels pepermunt, 5 druppels kruidnagel en 1 druppel helichrysum etherische olie aan toe. Even goed schudden en je roll on is klaar voor gebruik onderweg.

Cokkie Duin
Door

Cokkie Duin

op 14 Jun 2020

In de roll on voor onderweg mis ik de copaibabalsem, Monica. Hartelijke groet, Cokkie

Kendra
Door

Kendra

op 16 Jun 2020

Hey iedereen, Na dagenlang gebruik te maken van allerlei hulpmiddelen om nekpijn en stijfheid weg te krijgen, ben ik hierop terecht gekomen. En ik ben zeer tevreden! Het ruikt fris, verlicht meteen en weg met alle andere troep. Het is een aanrader om te proberen. Ook na sporten bij verstijfde en stramme spieren geeft het een geweldige verlichting.

Axel M.
Door

Axel M.

op 07 Aug 2020

Hoi Hoi Monica Even dit als voorbode ; ik lijd zelf aan Arthrose, ik heb natuurgeneeskunde afgestudeerd bij het docter vogel- instituut biofarma waarna ik verder ben gegaan omte kijken in de millenia oude chinese natuurgeneeskunde waar ik meer tegen pijnbestrijding kon vinden ( dit heeft er even tussen ons NIETS mee te maken dat ik jouw aanpak minder goed of slecht vind , nee, jij doe goed werk vandaar dat ik je volg, waarom zou ik dat anders doen?! HEt gaat mij er alleen om om de mensen ( waar je ook om vroeg ) nog meer wijsheid en mogelijkheden te geven, en laten zij maar de keuze maken wat hen het beste uitkomt . Goed om terug te komen op pijn bestrijding daarvoor is gember en curcuma heel goed . Zowel Gember als Cucuma hebben een pijnstillende natuurlijke antibioticum effect waardoor de pijn zal verdwijnen. maar hier komt waar je op moet letten : je lichaam heeft pepine nodig om ervoor te zorgen dat de curcuma volledig opgenomen wordt in je lichaam ( als je het niet gebruik kan dat 75% van de opname schelen.) Pepine zit in de schil van de zwate peper ( het verschil tussen zwarte en wittepeper is dat de zwarte schil ( waar de pepine in zit ) verwijderd is.Een zwartepepemolen is genoeg daarvoor. dus snij de gember en cucumaen zwartepeper ( de pepine ) in plakjes doe ze in een thee-ei of wat je dan ook hebt ( des te groter des te beter ) schenk daar 1 tot 1.5 liter water over , laat het 8.30-9,00 min. trekken , haal de substantie eruit en drink het langzaam verdeeld over de ochtend op . de overgebleven thee kan je in een fles bewaren en verder over de dag drinken er is koud of warm geen degradatie van de geneeskracht

ria vd putten
Door

ria vd putten

op 20 Oct 2021

hulp gevraagd om het te maken en toe te passen. is er iemand in een straal van 50 km. van Helmond die mij hier mee kan helpen?

Reactie plaatsen