Pijn weg compositie, verlichtend bij spierpijn en gewrichtspijn
Etherische olie composities
Monica Can
Etherische olie composities
2 min
4

Pijn weg compositie, verlichtend bij spierpijn en gewrichtspijn

2 min
4

Deze pijn weg compositie kan vooral verlichtend werken bij spierpijn en gewrichtspijnen.

Dankzij hun pijnstillende, verdovende, ontstekingsremmende en krampwerende eigenschappen zijn etherische oliën bijzonder nuttig bij pijn en deze compositie kan je bijvoorbeeld gebruiken in een massageolie of als roll on voor plaatselijke behandeling.

Welke etherische oliën bevat de pijn weg compositie:

Wintergroen: voor inflammatoire gewrichtspijn

Deze etherische olie is perfect geschikt bij ontsteking gerelateerde gewrichtspijnen, zoals sportletsels en reuma. Ze is ontstekingsremmend en krampwerend, zorgt voor lokale opwarming van de spieren en verzacht de pijn.

Pepermunt: verfrissend en verdovend

Dankzij haar onmiddellijk verdovend effect is ze perfect geschikt voor alle vormen van pijn: spier- en gewrichtspijn, stoten, verstuikingen, beten, hoofdpijn en migraine, tandpijn, pijnlijke menstruatie, zenuwpijn Deze krachtige pijnstillende olie heeft bovendien een verfrissende werking. Door de krampwerende werking verlicht ze ook maag- en darmkrampen.

Kruidnagel: een goede ontstekingsremmer

Etherische olie van kruidnagel is een voortreffelijk ontstekingsremmend, antineuralgisch en verdovend middel.

Helichrysum: het wonder tegen blauwe plekken

Een interessante eigenschap van Helichrysum (ook bekend als strobloem etherische olie is dat ze bloedstolsels tegen gaat. Wat helichrysum etherische olie zeer geschikt maakt voor de behandeling van spierletsels en verstuikingen waarbij bloeduitstortingen of blauwe plekken  ontstaan. De olie is zelfs in staat oude bloedstolsels op te lossen.

Copaiba balsem: de pijnstiller bij uitstek

Copaiba heeft sterke onstekings- en schimmelwerende eigenschappen en werkt pijnstillend.

pijn weg compositie

Pijn weg compositie maken:

Neem een 10 ml. bruin glasflesje en doe hierin de volgende etherische oliën:

30 druppels wintergroen

30 druppels pepermunt

15 druppels kruidnagel

15 druppels copaiba

3 druppels helichrysum (strobloem) 

Sluit het flesje goed af en schud even goed zodat alle olie zich mengt. Het beste laat je de compositie nu 1 dag rustig staan zodat alle geuren zich goed kunnen mengen en dan is je compositie klaar.

Hoe gebruik je de pijn weg compositie:

Je kunt de compositie toevoegen aan een plantaardige olie en er een massageolie van maken. Hoe je dat kunt doen kan je hier lezen

Of je kunt hem in een roller doen en dan direct op de pijnlijke plekken aanbrengen.  Hiervoor kan je een 50 ml. roll on flesje nemen dit vullen met 50 ml. jojoba olie (of eventueel een andere plantaardige olie) en er dan 50 druppels van je pijn weg compositie aan toe voegen. Dit is een sterkere verdunning (5%) dan de massageolie en geschikt voor plaatselijke behandeling. Voor een extra sterke werking kan je de jojoba olie ook vervangen door trauma olie

Rol de roll on over de pijnlijke plekken en masseer de olie in.

Vergelijk met PanAway

Als je bekend bent met de olie composities van Young Living dan ken je wellicht de PanAway compositie tegen spier- en gewrichtspijn van dit merk. Deze pijn weg compositie is niet helemaal hetzelfde maar heeft wel dezelfde werking. En volgens Cindy, een trouwe lezer van Aromalifestyle werkt deze compositie zelfs nog beter dan de PanAway compositie.

Zij en haar partner hebben het recept getest en zijn zeer tevreden. En ze heeft ook nog een recept gemaakt voor een kleine roll on voor behandeling onderweg of tussendoor. En met haar toestemming deel ik hierbij ook het recept:

Anti pijn roll on voor onderweg:

Neem een 10 ml. roll on flesje en vul dit met jojoba olie, voeg hier 10 druppels wintergroen, 10 druppels pepermunt, 5 druppels kruidnagel en 1 druppel helichrysum etherische olie aan toe. Even goed schudden en je roll on is klaar voor gebruik onderweg.

Reacties
Categorieën