Weerstand compositie, geef je immuunsysteem een boost

Met deze etherische olie weerstand compositie om zelf te maken, hou je je weerstand op peil en geef je je immuunsysteem een boost.

Als de dagen kouder of juist weer warmer worden, dus in de lente en de herfst. Als de ene dag de temperatuur nog boven de 15 graden is en de volgende dag de temperatuur rond de 5 graden ligt dan kan ons lichaam en immuunsysteem wel een steuntje gebruiken.

Vandaag deel ik 2 etherische olie weerstand composities met je die vol zitten met etherische oliën die je immuunsysteem ondersteunen.

Wat zit er in je etherische olie weerstand compositie?

De composities bevatten onder meer de volgende etherische oliën:

Citroen, dit is een belangrijke etherische olie voor je weerstand omdat hij zoveel positieve eigenschappen heeft. Het is één van de beste oliën bij griep en verkoudheid. Zijn sterke antibacteriële en antivirale werking maakt hem tot een ideale olie voor de etherische olie weerstand compositie.

Kruidnagel, is een stimulerende olie met antibacteriële en antiseptische werking. Het is een goede olie om preventief te gebruiken en zodoende infecties te verhinderen.

Kaneel (kaneelschors) is een krachtige hulp voor het afweersysteem. Door zijn antivirale en antibacteriële werking uitstekend te gebruiken bij griep en verkoudheid.

Oregano etherische olie is één van de sterkste antibiotica / anti schimmel middelen die je kunt krijgen. Het is zo krachtig omdat de olie een hoog gehalte van 80-90% aan fenolen (cavacrol en thymol) bevat.

Carvacrol remt de groei van micro organismen, virussen en de schimmel bacteriën. Oregano is ook een goede slijmoplosser.

Eucalyptus is bekend om de heilzame werking op de luchtwegen, maar ook bij diverse huidproblemen kan de olie goede diensten bewijzen. De olie is sterk antiseptisch, bacteriedodend, parasietendodend en wordt daarom vaak preventief gebruikt bij besmettelijke ziekten.

weerstand compositie

Weerstand compositie 1

Bereiding

Neem een leeg 10 ml. bruin- of blauwglas flesje en meng hierin de onderstaande etherische oliën en goed schudden en je compositie is klaar voor gebruik.

Weerstand compositie 2

Deze compositie bevat wat minder verschillende soorten etherische olie maar is daarom niet minder effectief. Ik gebruik deze compositie zelf heel graag in mijn inhalator en ook in de aromadiffuser. Vooral omdat deze compositie ook nog eens heel lekker ruikt.

Neem een leeg 10 ml. bruin- of blauwglas flesje en meng hierin de onderstaande etherische oliën en goed schudden en je compositie is klaar voor gebruik.

Gebruiksaanwijzing

  • Doe 5 druppels van de compositie in een aromadiffuser en verdamp ter ontsmetting van de lucht.
  • Of een paar druppels op een geursteentje.
  • In bad: voeg 6 druppels toe aan 100 gram epsomzout en meng dit met 1 theelepel amandelolie of een andere plantaardige olie. Voeg toe aan het warme badwater.
  • Heb je geen bad, druppel dan in iedere hoek van je douchecabine 1 druppel weerstand compositie (dus maximaal 4 druppels) en ga dan douchen. Door het warme douchewater komt de geur van de compositie vrij.
  • Een massage op de bovenrug, borst, keel hals en nek – gebruik max. 10  druppels, vermengd met een massage olie.
  • Maak een inhalator of vapo rub met de etherische olie weerstand compositie.
  • Maak een sojakaars of bijenwas geurkaars met deze compositie.

Etherische olie, glazen flesjes en inhalators vind je ook in de Aromalifestyle shop

Sandra
Door

Sandra

op 07 Feb 2018

Vanaf welke leeftijd kan ik deze compositie in de diffuser gebruiken?

Janine
Door

Janine

op 26 Oct 2019

Ik ben ook wel benieuwd of dit al bekend is. Is dit alleen voor volwassenen of ook bij baby’s en jonge kinderen al te gebruiken?

Elke
Door

Elke

op 23 Jan 2019

Kan je de immuniteitscompositie ook onder de voeten smeren? Hoeveel druppels compositie moet ik dan verdunnen met hoeveel druppels draagolie?

Tina
Door

Tina

op 07 Feb 2020

Kan je deze compositie gebruiken in een rollerflesje met draagolie? En is deze ook voor kinderen te gebruiken?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 10 Feb 2020

Ja, je kunt de compositie prima in een roll on maken met dragerolie. Voor kinderen vanaf 5 jaar kan je deze compositie verdund in een dragerolie gebruiken.

Nike Landman
Door

Nike Landman

op 19 Apr 2020

Dank je zeer voor het recept.

Marian
Door

Marian

op 03 Dec 2020

Hoi Monica, Ten eerste wil ik je complimenten geven voor je website! super informatief, het maakt me helemaal enthousiast! Ik heb even een vraagje...in bovenstaand recept geef je aan met alle verschillende olieën samen 106 dr in alleen maar 10 ml dragersolie? Is dat niet erg veel? Of begrijp ik het verkeerd? en deze compositie verdun ik nogmaals in een roll on flesje van 10 ml dragersolie?. Hoeveel druppels van deze compositie doe ik daar dan in? Alvast bedankt voor je antwoord! groetjes Marian

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 09 Dec 2020

Hallo Marian,,Deze recepten zijn de pure composities, je maakt een 10 ml. flesje met de pure compositie. Als je een roll on wilt maken dan neem je 12 druppels van deze compositie op 10 ml. plantaardige olie.

Reactie plaatsen