Weerstand compositie, geef je immuunsysteem een boost
Etherische olie composities
Monica Can
Etherische olie composities
2 min
8

Weerstand compositie, geef je immuunsysteem een boost

2 min
8

Met deze etherische olie weerstand compositie om zelf te maken, hou je je weerstand op peil en geef je je immuunsysteem een boost.

Als de dagen kouder of juist weer warmer worden, dus in de lente en de herfst. Als de ene dag de temperatuur nog boven de 15 graden is en de volgende dag de temperatuur rond de 5 graden ligt dan kan ons lichaam en immuunsysteem wel een steuntje gebruiken.

Vandaag deel ik 2 etherische olie weerstand composities met je die vol zitten met etherische oliën die je immuunsysteem ondersteunen.

Wat zit er in je etherische olie weerstand compositie?

De composities bevatten onder meer de volgende etherische oliën:

Citroen, dit is een belangrijke etherische olie voor je weerstand omdat hij zoveel positieve eigenschappen heeft. Het is één van de beste oliën bij griep en verkoudheid. Zijn sterke antibacteriële en antivirale werking maakt hem tot een ideale olie voor de etherische olie weerstand compositie.

Kruidnagel, is een stimulerende olie met antibacteriële en antiseptische werking. Het is een goede olie om preventief te gebruiken en zodoende infecties te verhinderen.

Kaneel (kaneelschors) is een krachtige hulp voor het afweersysteem. Door zijn antivirale en antibacteriële werking uitstekend te gebruiken bij griep en verkoudheid.

Oregano etherische olie is één van de sterkste antibiotica / anti schimmel middelen die je kunt krijgen. Het is zo krachtig omdat de olie een hoog gehalte van 80-90% aan fenolen (cavacrol en thymol) bevat.

Carvacrol remt de groei van micro organismen, virussen en de schimmel bacteriën. Oregano is ook een goede slijmoplosser.

Eucalyptus is bekend om de heilzame werking op de luchtwegen, maar ook bij diverse huidproblemen kan de olie goede diensten bewijzen. De olie is sterk antiseptisch, bacteriedodend, parasietendodend en wordt daarom vaak preventief gebruikt bij besmettelijke ziekten.

weerstand compositie

Weerstand compositie 1

Bereiding

Neem een leeg 10 ml. bruin- of blauwglas flesje en meng hierin de onderstaande etherische oliën en goed schudden en je compositie is klaar voor gebruik.

Weerstand compositie 2

Deze compositie bevat wat minder verschillende soorten etherische olie maar is daarom niet minder effectief. Ik gebruik deze compositie zelf heel graag in mijn inhalator en ook in de aromadiffuser. Vooral omdat deze compositie ook nog eens heel lekker ruikt.

Neem een leeg 10 ml. bruin- of blauwglas flesje en meng hierin de onderstaande etherische oliën en goed schudden en je compositie is klaar voor gebruik.

Gebruiksaanwijzing

  • Doe 5 druppels van de compositie in een aromadiffuser en verdamp ter ontsmetting van de lucht.
  • Of een paar druppels op een geursteentje.
  • In bad: voeg 6 druppels toe aan 100 gram epsomzout en meng dit met 1 theelepel amandelolie of een andere plantaardige olie. Voeg toe aan het warme badwater.
  • Heb je geen bad, druppel dan in iedere hoek van je douchecabine 1 druppel weerstand compositie (dus maximaal 4 druppels) en ga dan douchen. Door het warme douchewater komt de geur van de compositie vrij.
  • Een massage op de bovenrug, borst, keel hals en nek – gebruik max. 10  druppels, vermengd met een massage olie.
  • Maak een inhalator of vapo rub met de etherische olie weerstand compositie.
  • Maak een sojakaars of bijenwas geurkaars met deze compositie.

Etherische olie, glazen flesjes en inhalators vind je ook in de Aromalifestyle shop

Reacties
Categorieën