Vier dieven etherische olie compositie, schimmelwerend en ontsmettend

Vier dieven etherische olie compositie, schimmelwerend en ontsmettend

De vier dieven etherische olie compositie is een sterke anti bacteriële en schimmelwerende oliecompositie die je zeer veelzijdig kunt inzetten in je zelfgemaakte huishoud- en huidverzorgingsproducten.

In mijn boek Groen leven met aromatherapie heb ik ook een recept staan van de vier dieven azijn. En op Aromalifestyle staat nog een recept voor een 4 dieven kruidenolie.

Deze etherische olie compositie is nog wat sterker en uitgebreider.

Er is een oude legende van vier dieven die in de middeleeuwen de huizen en graven beroofden van mensen die gestorven waren aan de pest. Het mysterie waarom ze nooit zelf ziek werden, kwam aan het licht toen ze uiteindelijk opgepakt werden en ze verklaarden dat ze een speciaal kruidenmengsel gebruikten om zich te beschermen tegen ziektekiemen en bacteriën.

Of deze legende echt waar is, weten we natuurlijk niet maar inmiddels is wel wetenschappelijk bewezen dat deze kruiden inderdaad sterke desinfecterende en antibacteriële eigenschappen hebben.Recept voor je vier dieven etherische olie compositie

Neem een 10 ml. bruinglas flesje en doe hier de volgende soorten etherische olie in:

  • 40 druppels kruidnagel etherische olie
  • 35 druppels citroen etherische olie
  • 20 druppels kaneel etherische olie
  • 15 druppels eucalyptus etherische olie
  • 10 druppels rozemarijn etherische olie

Doe een dopje op de fles en schud het geheel even goed.

Dan is je vier dieven etherische olie compositie klaar voor gebruik.

Gebruik

In de aromadiffuser:

Je kunt de olie in een aromadiffuser gebruiken om de lucht te reinigen (ideaal in de herfst en winter als de ramen weer meer dicht zitten en we sneller vatbaar zijn voor verkoudheden)

Als ontsmettende spray:

Neem een kleine spray flacon van 100 ml. vul die met 20 ml. (biologische) alcohol van 90 % of hoger (verkrijgbaar bij de drogist of in Aromalifestyle shop) en doe hierin 12 druppels vier dieven etherische olie etherische olie compositie.  De etherische olie lost goed op in de alcohol en de alcohol zorgt er ook voor dat de spray niet bederft.

Vul dan het flesje verder aan met water en klaar. Even schudden voor gebruik!

Je kunt de spray onder meer gebruiken om je aanrecht te reinigen, de badkamer even snel te desinfecteren of om je matrassen op te frissen. Ook te gebruiken als luchtverfrisser spray

Beschermende, verlichtende massageolie:

Doe 20 druppels vier dieven etherische olie in een flesje met 100 ml. plantaardige olie (bijvoorbeeld amandelolie, abrikozenpitolie of een andere biologische plantaardige olie) en masseer hiermee je borst en rug als je verkouden bent voor verlichting of dagelijks ter bescherming tegen verkoudheid.

Stoombad

Of voeg een paar druppels vier dieven oliecompositie toe aan een kom met heet water om er een stoombad van te maken, helpt bij een verstopte neus.

Bruine glazen flesjes, druppelaars en biologische etherische olie vind je ook in de Aromalifestyle shop.


Sarah
Door

Sarah

op 25 Oct 2017

Wat een mooi recept! Dankje! Ook ontzettend veel info heb je verzameld. ik ben er gek op! Heel Mooi Werk heb je neergezet. Ik geniet. Ik maak zelf zalf en zeep, zo kwam ik op je site, al speurend.

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 27 Oct 2017

Graag gedaan, veel plezier op de site.

Jo van Haandel
Door

Jo van Haandel

op 04 Dec 2017

Hardstikke Bedankt

Rita
Door

Rita

op 11 Feb 2018

Dag Ik heb een catelacatie lamp , hoeveel druppels kan ik op 3 dcl alcohol doen

Sonja
Door

Sonja

op 09 Jan 2020

Geweldig, die legende! En dat wij daar de vruchten van mogen plukken! ;-)

Sanne
Door

Sanne

op 08 Oct 2020

Hoi! Onwijs bedankt voor dit recept! Welke eucalyptus gebruik je hiervoor?Ik lees graag je antwoord!

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 13 Oct 2020

Ik heb eucalyptus globulus gebruikt maar je kunt ook eucalyptus radiata gebruiken. Beide soorten zijn geschikt.

Sjoerdtje
Door

Sjoerdtje

op 08 Jan 2021

Zo blij met dit recept, gebruik het regelmatig, spray er zelfs de w.c bril mee en daarna doekje erover((als wij bezoek hebben gehad) Als cadeautje is het altijd een succes.

Abbey
Door

Abbey

op 16 Jan 2021

Beste Monica, Ik heb alcohol (ketonatus) ofterwijl denatureerde alcohol gekocht. Online lees ik overal dat dit wordt gebruikt om voorwerpen mee schoon te maken. Kan ik dit ook gebruiken voor dit recept, of heb ik daar pure alcohol voo nodig?Ik hoor het graag van je.Groetjes Abbey

Veronica
Door

Veronica

op 20 Apr 2022

Dag Monica, Ik heb dit recept al verschillende keren gemaakt en ben werkelijk enthousiast. Wij hebben een paar dames uit Kongo hier en als ze hun vis klaar maken, haal ik direkt het flesje boven. Bedankt en ook voor de mooie site die een vreugde voor het oog is.

Monica Can
Door

Monica Can

op 02 May 2022

Dank je wel, dat is leuk om te lezen. Veel plezier met de recepten.

Reactie plaatsen