volg je intuïtie
Aroma Feng Shui
Monica Can
Aroma Feng Shui
14 min
2

Volg je intuïtie voor je mooiste leven!

14 min
2

Het klinkt zo simpel 'volg je intuïtie voor je mooiste leven' maar dat is het natuurlijk niet.  Want we zijn mensen met een drukke geest en meestal is er niet zoveel plaats voor onze intuïtie ofwel onze innerlijke stem. In dit artikel leer je hoe je in contact kunt komen met je intuïtie. Ook ontdek je hoe je intuïtie zou moeten aanvoelen, hoe je intuïtie verband houdt met manifesteren van je dromen, en wat je moet doen als je niet blij bent met wat je intuïtie je vertelt. En natuurlijk laat ik je zien met welke etherische oliën je je intuïtie kunt versterken.

Wat is je intuïtie?

Je intuïtie is eigenlijk het minst opvallende aan jou. Het is niet flashy. Het houdt er niet van om in het middelpunt van de belangstelling te staan. Het is zelfs zo subtiel dat veel mensen zich afvragen of die van hen wel werkt.

Maar ik kan je vertellen dat je er wel degelijk één hebt, en dat het wel degelijk werkt. Waarschijnlijk ben je er zelfs recentelijk nog mee in aanraking gekomen.

We bezitten allemaal een diep innerlijk weten dat zachtjes fluistert binnenin ons; we luisteren er gewoon niet altijd naar omdat onze cognitieve geesten zo druk zijn met piekeren, stressen, twijfelen, het ontwikkelen van rampscenario's en overdenken.

Zodra je intuïtie je aanspoort om iets buiten het normale te doen, zegt je logische brein: "Wacht even, maar wat dacht je van al deze 1.000 dingen die mis kunnen gaan?"

En soms hoor je je intuïtie eigenlijk luid en duidelijk, maar wil je er niet naar luisteren.

Je intuïtie kan je vertellen dat het tijd is om het uit te maken met je partner, maar je bent doodsbang voor verandering en wilt geen pijn veroorzaken bij een ander.

Je intuïtie kan je vertellen om die ogenschijnlijk perfecte baan met het goede salaris niet te accepteren, maar hoe kun je dat geld weigeren? Je moet toch je hypotheek betalen of je krediet.

Of je intuïtie kan je vertellen dat je wat meer tijd voor jezelf nodig hebt voordat je weer in een andere relatie duikt, maar je hebt echt een hekel aan alleen zijn.

Hoe kom je in contact met je intuïtie?

Laten we eerst eens verkennen hoe je in contact kunt komen met je intuïtie, hoe je intuïtie zou moeten aanvoelen, de relatie tussen intuïtie en manifestatie, en wat je moet doen als je niet blij bent met wat je intuïtie je vertelt.

Verstil je geest

De eerste stap om te nemen om verbinding te maken met je intuïtie?

Luisteren. Je kunt niet horen wat die innerlijke stem je probeert te vertellen als je voortdurend ondergedompeld bent in geluid. De snelste en meest diepgaande manier om verbinding te maken met je intuïtie is door stilte een normaal onderdeel van je leven te maken.

Als je al een dagelijkse meditatiepraktijk hebt, kun je al profiteren van deze regelmatige ontmoetingen met stilte en rust.

En als je geen meditatiepraktijk hebt, is dat oké. Ik weet dat meditatie in het begin misschien overweldigend lijkt. Dit komt deels door de mythe dat meditatie vereist dat je geen gedachten hebt. Dit is een van de grootste misvattingen over meditatie en de reden waarom veel mensen denken dat meditatie niet geschikt voor hen is.

Maar als je naar vrijwel elke meditatieleraar luistert, zullen ze je hetzelfde vertellen: meditatie draait niet om het leegmaken van je geest van gedachten. In principe draait meditatie (vooral praktijken gebaseerd op mindfulness) om niet-oordelend observeren, bewustzijn en jezelf zachtjes verankeren in het moment. Het is een kans om weg te stappen van het externe lawaai en een tijdje thuis te komen bij jezelf.

En hier schittert je intuïtie: op de stille plekken waar je gewoon kunt zijn.

De paradox van het gebruiken van meditatie om verbinding te maken met je intuïtie is dat je tijdens je meditatie niet actief probeert verbinding te maken met je intuïtie. Als je in stilte zit en probeert iets naar voren te brengen, zul je waarschijnlijk te veel druk op jezelf leggen; dit veroorzaakt vaak frustratie en angst.

Het sleutelwoord is geduld. Zit vandaag tien minuten in stilte. Zit morgen tien minuten in stilte. Dag na dag, blijf tien minuten lang stilzitten. Probeer niets te forceren. Het zal vanzelf komen. Alle mentale rommel zal beginnen op te ruimen, en je intuïtie zal naar voren komen.

In dit artikel lees je ook meer over meditatie en etherische olie.

Oefen mindfulness

Een van de grootste barrières om verbinding te maken met je intuïtie is ergens anders zijn dan waar je nu bent.

Wat bedoel ik hiermee?

Terwijl je je dag doorkomt, is het gemakkelijk om verloren te raken in gedachten over het verleden of de toekomst. Je kunt jezelf betrappen op het herbeleven van gebeurtenissen van gisteren of je zorgen maken over de komende dagen. Wanneer dit gebeurt, wordt je geest zo druk met problematische gedachten dat je de verbinding met die stille stem binnenin verliest.

Mindfulness is de sleutel om terug te keren naar dit moment en in contact te komen met je innerlijke weten.

Mindfulness is niet-oordelend, bewust bewustzijn in het huidige moment. Dit betekent dat je je bewust bent van wat er binnenin en om je heen gebeurt op dit moment. Hoe voelt je lichaam? Waar dwalen je gedachten af? Ervaar je enige angst of spanning? Wat kun je waarnemen met je vijf zintuigen?

Het sleutelwoord hier is om niets wat je opmerkt te beoordelen. Label het niet als goed of fout. Merk het gewoon op.

Dus waarom is mindfulness belangrijk als het gaat om verbinding maken met je intuïtie?

Mindfulness stelt je in staat om je bewust te worden van wat er binnenin en om je heen gebeurt op dit moment.

Onthoud, je intuïtie is niet luidruchtig. Af en toe kan het naar je schreeuwen, bijvoorbeeld als het weet dat je misschien in een gevaarlijke situatie terechtkomt. Maar voor de meeste dagelijkse dingen is het vaak stil en bescheiden.

Je kunt niet altijd verwachten dat het luider zal spreken; in plaats daarvan moet je bewust weggaan van al het mentale gepraat zodat je het kunt horen.

Mindfulness dempt het lawaai van je zorgen, angsten, oordelen en dagelijkse stress, zodat je kunt horen wat er echt aan de hand is in de diepste delen binnenin.

Echt, ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk mindfulness is bij het verbinden met je intuïtie. Het kan voelen alsof dit een langzaam proces is, maar ik beloof het je, als je consequent mindfulness-technieken gedurende een maand blijft oefenen, zul je veranderingen binnenin jezelf gaan opmerken.

Dit is de brug om verbinding te maken met die stille stem binnenin: bewust zijn van wat er binnenin je gebeurt op dit moment, zonder te oordelen over wat er aan de hand is. Gewoon luisteren. Ademen. Zijn.

Cultiveer kalmte

Ik zal dit kort houden: helderheid komt met kalmte.

Mensen maken meestal geen goede keuzes als ze zich gestrest, bezorgd, boos of depressief voelen.

Het in contact komen met je intuïtie vereist eerst de twee dingen die ik hierboven heb genoemd: je geest tot rust brengen en mindfulness beoefenen. Mindfulness stelt je in staat om te erkennen dat je je "laag" of "uit" voelt. Door je eigen lage mentale staat te herkennen, kun je ervoor kiezen geen grote beslissingen te nemen op dat moment.

Omgekeerd zal het helpen om helderheid te brengen wanneer je een positievere mentale staat ervaart. Dit is wanneer de magie gebeurt. Wanneer je een gevoel van kalmte en innerlijke vrede ervaart, ben je het meest in lijn met je innerlijke weten.

Begin bewust met je intuïtie te werken tijdens momenten waarop je je echt goed voelt.

In het begin zal het lijken of er niet veel gebeurd. En dat is helemaal prima! Soms, wanneer je met je intuïtie werkt, lijkt er niets echt om je heen te gebeuren. Dit is normaal. Alleen omdat er niets om je heen gebeurt, betekent dit niet dat je iets verkeerd doet.

Blijf oefenen in deze momenten. Dit bereidt je voor om je intuïtie te vertrouwen voor die grotere momenten waarop er wel iets gebeurt.

Oefen met het oppikken van signalen van mensen om je heen

Denk aan de mensen met wie je het meeste tijd doorbrengt: familie, vrienden, collega's. Hoe vaak heb je naar een persoon waarmee je nauw verbonden bent gekeken en geweten dat er iets mis was?

Wat dacht je van die keren dat het minder duidelijk is? Iemand lijkt oppervlakkig in orde te zijn, maar een gevoel diep van binnen vertelt je dat er iets niet klopt. Ze lijken afwezig. Afgeleid. Zwaar.

Begin je dagelijkse interacties te benaderen met de intentie om te letten op eventuele onderliggende gevoelens die onder de oppervlakte kunnen spelen. Wanneer je je interactie begint, vraag jezelf dan af: "Wat voel ik op dit moment van deze persoon?" Kijk of je dat onderliggende gevoel kunt benoemen.

Naarmate je hiermee blijft oefenen, wordt het gemakkelijker om in contact te komen met dat gevoel van binnen. Na verloop van tijd zal dit zich uitbreiden naar andere gebieden van je leven. Niet alleen kun je verbinding maken met je intuïtie wanneer je met andere mensen omgaat, maar je zult die subtiele ingevingen voelen als het gaat om je eigen levenspad.

Neem vrije dagen

Dit hangt direct samen met wat we hebben besproken in een aantal verschillende punten hierboven: ruimte maken voor stilte, een stap terug doen van het lawaai, en je ziel de kans geven om opgelucht adem te halen.

Als je momenteel verstrikt bent in een cyclus van voortdurende stress en drukte, zul je moeite hebben om verbinding te maken met je innerlijk weten. Zie of je dagen gedurende je maand kunt plannen waarop je niets op je to-do-lijst hebt staan. Doe dan dingen waarbij je je rustig en op je gemak voelt.

En je hoeft niet actief te proberen om je intuïtie naar voren te brengen. Laat het naar je toe komen.

Tijd doorbrengen in de natuur en sociale media pauzes nemen zal je ook helpen om aan al het uiterlijke lawaai te ontsnappen en contact te maken met je innerlijke zelf. Je zult vaak over deze praktijken horen als het gaat om zelfzorg en het zorgen voor je mentale en emotionele gezondheid, maar ze hebben het extra voordeel dat ze je ook helpen je intuïtie te ontwikkelen en versterken.

Verbind met je lichaam

Je zult je intuïtie ervaren in kippenvel, rillingen, druk op de borst en innerlijke pijnen. Je zult het ook ervaren in subtielere gevoelens en ingevingen. Hoe beter verbonden je bent met je lichaam, hoe meer je subtiele veranderingen binnenin jezelf kunt oppikken.

Yoga en meditatie zijn twee praktijken die je kunt gebruiken om verbinding te maken met je lichaam. Je kunt ook oefenen door gewoon met je beide voeten op de grond te staan, je ogen te sluiten en contact te maken met hoe je je voelt.

Verbinding komt ook gewoon door op te letten. Stap gedurende de dag even terug en vraag jezelf af: "Hoe voelt mijn lichaam zich nu?" Antwoord zonder oordeel. Hoe meer je dit oefent, hoe gemakkelijker het wordt om subtiele verschuivingen binnenin op te pikken.Etherische oliën om je intuïtie te versterken

Er zijn verschillende etherische oliën die worden gebruikt om intuïtie te versterken en spirituele verbinding te bevorderen.  De meest populaire zijn:

Wierook: Wierookolie staat bekend om zijn kalmerende en aardende eigenschappen. Het wordt vaak gebruikt tijdens meditatie en spirituele praktijken om de geest te kalmeren en de intuïtie te versterken.

Lavendel: Lavendelolie staat bekend om zijn ontspannende en rustgevende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst, waardoor de geest wordt bevrijd voor intuïtieve inzichten.

 Patchouli: Patchouli-olie wordt vaak geassocieerd met aarding en spiritualiteit. Het kan helpen bij het versterken van de verbinding met het innerlijke zelf en het vergroten van de intuïtieve vermogens.

Rozemarijn: Rozemarijnolie staat bekend om zijn stimulerende eigenschappen die de mentale helderheid en concentratie kunnen verbeteren. Dit kan helpen om de geest te openen voor intuïtieve inzichten en inspiratie.

Salie: Salieolie wordt traditioneel gebruikt voor zuiveringsdoeleinden en om negatieve energieën te verdrijven. Het kan helpen bij het reinigen van de geest en het stimuleren van intuïtieve vermogens.

Ylang Ylang: Ylang Ylang-olie wordt vaak gebruikt voor ontspanning en het bevorderen van emotioneel evenwicht. Het kan helpen om de geest te kalmeren en de intuïtie te versterken door een gevoel van innerlijke rust te bevorderen.

Farfalla heeft ook een paar prachtige composities die je kunnen helpen om beter naar je intuitie te luisteren.

Aura bescherming is een speciale beschermende olie voor de bescherming tegen ongewenste invloeden van buitenaf. We merken vaak niet hoe we beïnvloed worden door de energie en gedachten van iemand in onze nabijheid. Aura Bescherming wordt onder meer gebruikt om zich energetisch te beschermen.

Het is een combinatie van onder meer bergamot, angelikawortel, sandelhout, wierook, roomse kamille, neroli etc.

Zonnegroet bevat  fruitige-frisse geurnoten gecombineerd met zoet-warme, warm-kruidige tonen.

Belangrijkste ingrediënten: benzoe, verschillende citroenoliën, neroli, gember, vanille etc..

De "Zonnegroet" compositie bevordert harmonie, vrede en warmte, waardoor het gemakkelijker wordt om de aandacht op onszelf te richten en tot onze eigen kern te komen.

Anti-stress Rose compositie is een harmonieuze blend van verschillende etherische oliën, waaronder roos, rozengeranium, rozenhout en bergamot. Deze compositie is speciaal ontworpen om een geurige en heilzame onderbreking te bieden in je dagelijkse leven, en om te helpen ontspannen en innerlijke rust en kracht te vinden.  Met haar heerlijke geur en kalmerende eigenschappen biedt deze compositie een waardevolle ondersteuning in het vinden van balans en welzijn in het dagelijks leven.

Het is belangrijk om te onthouden dat etherische oliën individueel kunnen verschillen in hun effecten op verschillende mensen. Het is altijd een goed idee om een kleine test uit te voeren en te experimenteren om te zien welke oliën het beste werken voor jouw behoeften en intuïtieve praktijken.

Hoe voelt je intuïtie?

Je intuïtie kan zo subtiel zijn dat het vaak moeilijk is om te beschrijven hoe het aanvoelt.

Voor een situatie waarin je jezelf mogelijk in gevaar brengt, zal het gevoel luider en duidelijker zijn. Je hart zal sneller kloppen, je handpalmen zullen zweterig worden, en die stem van binnen zal tegen je schreeuwen dat je je moet omdraaien en veiligheid moet vinden. Soms kan je ademhaling versnellen, en krijg je rillingen over je rug.

Wanneer je deze ervaringen tegenkomt, betwijfel deze gevoelens dan niet. En twijfel vooral niet of je overdrijft. Neig naar voorzichtigheid. Vertrouw op wat je voelt.

De meeste situaties in het leven zijn echter niet zo – vooral als het gaat om intuïtieve ingevingen die je hebt over je eigen levenspad. Je intuïtie spreekt meestal niet met luide stemmen, maar met fluisteringen.

En vaak is het minder een gevoel en meer een weten. Je zult een plotseling begrip ervaren: helderheid die gewoon naar je toe komt, vaak onverwacht. Als er iets niet klopt (misschien met een relatie of een zakelijke deal), zal er een deel van je zijn dat het gewoon weet.

Je intuïtie komt voort uit het bewustzijn van je hart, dat niet altijd zo gemakkelijk te bevatten is als het logische denken en redeneren van het bewustzijn van je geest. Daarom probeer je misschien jezelf uit te praten wat je ook maar voelt. Je blijft misschien proberen om met jezelf te redeneren en je logische geest te volgen.

En dat is oké; de meesten van ons hebben dit op een bepaald moment in ons leven gedaan. We zijn geleerd om logica en rede boven intuïtie en innerlijk weten te vertrouwen. En dat is wat het volgen van je intuïtie een beetje eng kan maken – omdat het vereist dat je je mindset verandert. Het gaat minder om vooruit denken en meer om voelen wat je vooruit leidt.

Hier zijn een paar manieren waarop je je intuïtie kunt ervaren:

 • Een onverklaarbaar "weten"
 • Een gevoel van "juistheid"
 • Helderheid
 • Gemak
 • Ingewikkelde ingevingen
 • Een stille stem binnenin
 • Een terugkerende gedachte
 • Kippenvel
 • Rillingen
 • Versnelde hartslag
 • Een innerlijke pijn
 • Druk op de borst
 • Fysiek ongemak
 • Emotioneel ongemak

Je intuïtie & manifestatie

 Welke rol speelt je intuïtie in manifestatie?

 Laten we eerst eens kijken hoe manifestatie werkt:

 Je stelt een intentie op basis van de authentieke, diepgewortelde dromen die in je hart zijn geplaatst.

Je communiceert deze intentie naar het Universum. Je positieve vibraties zijn een manier om deze intentie te communiceren, want door te vibreren op de frequentie van je verlangens, geef je aan dat je klaar bent om meer van deze goede gevoelens te ontvangen.

Het Universum werkt achter de schermen om alles in gang te zetten. Het communiceert terug naar jou in de vorm van boodschappen, synchroniciteit en het allerbelangrijkste, je eigen intuïtie. Door in de vibratie van je verlangen te zijn, kun je deze tekens en innerlijke ingevingen met helderheid ontvangen. In tegenstelling tot in een staat van stress, zorgen en woede te zijn, waardoor je deze tekens en gevoelens zult missen.

Vervolgens neem je geïnspireerde actie op basis van de communicatie die het Universum je heeft gegeven. Dit leidt je op je weg vooruit.

De kunst van manifestatie is de kunst van leren hoe je met het Universum communiceert. Je communiceert elke dag via je vibratie. Het Universum communiceert terug naar jou via je eigen intuïtie.

Dus als je een intentie hebt gesteld, betekent dat dat tekens, synchroniciteit en innerlijke ingevingen zullen komen. Jouw taak is nu om te luisteren en geïnspireerde actie te ondernemen. Zodra je dit doet, zul je je volgende duwtje voorwaarts ontvangen. Naarmate je dit pad volgt, zul je in flow zijn met het Universum, en je manifestaties zullen tot leven komen.

Ik weet dat dit misschien als een lang proces klinkt, maar ik beloof het je, dat is het niet. Afhankelijk van de specifieke droom kunnen sommige dingen in maanden, weken, dagen – zelfs uren komen.

Het sleutelwoord is om je geen zorgen te maken wanneer het komt. En na verloop van tijd zul je dat ook niet doen. Blijf gewoon je intuïtie volgen, en je zult merken dat de reis net zo mooi is als de bestemming.

Wat als je niet blij bent met wat je intuïtie je vertelt?

 Maar wat nu als je iets oppikt van je intuïtie en je bent er niet blij mee? Je intuïtie vertelt je misschien dat je huidige baan niet de juiste is, maar je weet niet zeker of je klaar bent om te vertrekken. Of je intuïtie vertelt je dat het tijd is om de relatie met je partner te beëindigen, maar je bent bang om alleen te zijn.

In dergelijke situaties kunnen twee dingen gebeuren: je kunt het vermijden, of je kunt het omarmen.

Je kunt je intuïtie vermijden. Je kunt het negeren en doen alsof je het nooit hebt gehoord. Dit is een keuze die je kunt maken.

Of je kunt je intuïtie omarmen. Je kunt het in het licht brengen, het erkennen en het verwelkomen. Dit is ook een keuze die je kunt maken.

Als je ervoor kiest om je intuïtie te vermijden, zal deze waarschijnlijk terugkomen. En het zal luider spreken.

Maar als je ervoor kiest om je intuïtie te omarmen, zal het zacht en vriendelijk zijn. Het zal je gids zijn.

Ik weet het, het klinkt misschien als een sprookje, maar ik beloof het je, dit is hoe het werkt.

Je intuïtie is er om je te helpen. Het is er om je te beschermen. Het is er om je naar je hogere pad te leiden.

Ja, soms kan het eng zijn. Soms kan het verwarrend zijn. Soms kan het leiden tot grote veranderingen in je leven.

Maar je intuïtie is er altijd voor je. En hoe meer je leert om het te vertrouwen, hoe gemakkelijker het wordt om door het leven te navigeren.

Conclusie

Je intuïtie is er altijd voor je, maar soms is het moeilijk om te horen wat het te zeggen heeft.

Om verbinding te maken met je intuïtie, moet je eerst je geest tot rust brengen. Meditatie, mindfulness en bewuste kalmte zijn geweldige manieren om dit te doen.

Vervolgens moet je in je lichaam komen. Yoga, meditatie en andere lichaamsbewuste oefeningen kunnen je helpen om te luisteren naar de signalen van je lichaam.

En tot slot, oefen met het oppikken van signalen. Luister naar je innerlijke stem en wees niet bang om het te volgen, zelfs als het je vertelt om iets te doen dat eng lijkt.

Als je je intuïtie eenmaal begint te vertrouwen, zul je merken dat het je leidt naar grotere vreugde en vervulling in je leven. En dat is een reis die de moeite waard is om te maken.

Volg jij je intuïtie? Of kan je nog wel wat hulp gebruiken?

Reacties
Categorieën