Help de zwerfdieren, ze hebben het zo hard nodig.

Help de zwerfdieren, ze hebben het zo hard nodig.

Als je mijn blog regelmatig leest dan weet je dat welzijn van dieren mij erg aan het hart ligt. Ik kan erg slecht tegen dierenleed vooral omdat dieren geen eigen stem en recht hebben, zij zijn vaak voor hun welzijn afhankelijk van ons mensen. Met Aromalifestyle en ook prive ondersteun ik verschillende hulporganisaties financieel. En ik ben vrijwilliger bij de Stichting Tierhilfe Antalya.

Tijdens mijn laatste bezoek aan Turkije ben ik echter opmerkzaam geworden op iemand die zich enorm inzet voor de straatdieren in Belek en Serik in Turkije. De honden en katten die hier op straat leven hebben het echt erg zwaar.  Zij hebben amper de mogelijkheid om zelf eten te vinden en als het in de zomer steeds heter en droger wordt wordt het ook steeds moeilijker om water te vinden. En als er geen mensen zijn die deze dieren helpen dan sterven ze op een langzame, vreselijke manier.

Mery is een Oostenrijkse met Turkse wortels die zich met hart en ziel inzet voor deze dieren. Elke dag gaat ze 2 x per dag op pad met water en voer om de dieren te verzorgen en dit doet ze allemaal vrijwillig. Daarnaast zorgt ze ervoor dat gewonde dieren naar de dierenarts gebracht worden, ze verzorgt ze bij haar thuis totdat ze weer gezond zijn en indien nodig laat ze de honden en katten ook meteen castreren zodat ze geen nakomelingen meer kunnen maken en hopelijk het probleem van de zwerfdieren ooit een beetje minder zal worden.

help de zwerfdieren

 

Omdat Mery nog niet zo heel lang bezig is heeft ze het vaak heel moeilijk om de benodigde hoeveelheid geld bij elkaar te krijgen. Want met zoveel dieren is het niet makkelijk om altijd voldoende voer te krijgen.

De dieren op de bovenstaande foto’s zijn allemaal dieren die op straat leven. En ze zijn niet allemaal op de straat geboren, de grijze kat rechts boven is bijvoorbeeld door haar eigenaren gewoon op straat gezet. Dit gebeurd helaas vaak met dieren die ziek zijn en waarvoor de eigenaren geen zin hebben om de dierenarts kosten te betalen. Deze dieren hebben het extra moeilijk en krijgen dan ook extra aandacht en indien nodig worden ook alle dierenarts kosten voor deze dieren betaald

Ik heb zeer veel respect voor de enorme motivatie van deze vrouw en het doorzettingsvermogen want het werk wat zij doet is vaak keihard en moeilijk.

Daarom heb ik besloten dat ik haar financieel wil ondersteunen zodat ze de dieren in ieder geval kan helpen. Van elk VIP lidmaatschap gaat maandelijks 50 cent naar Mery om haar te helpen. Als jij VIP lid bent dan help je dus automatisch met je lidmaatschap elke maand de dieren, waarvoor wij en de dieren zeer dankbaar zijn.

Maar misschien zijn er wel mensen die nog meer willen helpen en ons financieel willen ondersteunen. De komende maanden is het geld hard nodig om voer en water te verzorgen voor alle dieren. En je zult waarschijnlijk begrijpen dat ook de dierenarts kosten behoorlijk kunnen oplopen. Want hoewel Turkije een zeer goede wet voor de dierenbescherming heeft, en straatkatten en honden bijv. gratis gecastreerd kunnen worden, zijn er ook nog veel behandelingen die zelf betaald moeten worden.

Je hulp is dus hard nodig. Mocht je ons willen helpen dan kan je via Paypal je donatie doen.  Onder alle mensen die een donatie doen verloot ik een cadeaubon van 50 euro die te besteden is bij Aromalifestyle.

Help mee om de dieren te verzorgen en doneer via paypal door hier te klikken.

Alvast super bedankt voor je hulp.

Lara van Tuell
Door

Lara van Tuell

op 12 Feb 2019

Dear Monica, vol ontroering jouw verhaal over de zwerfdieren gelezen. Ik wil graag iets bijdragen maar ik heb geen mogelijkheid om dat via internet (Pay-Pal etc) te doen . heb je ook een rekeningnummer of zo waar ik gewoon iets naartoe kan overmaken? Hartelijke groeten, Lara

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 15 Feb 2019

Hallo Lara, dank je wel voor je berichtje. Ja natuurlijk mag je ook iets overschrijven. Ik stuur je het rekeningnummer even in een aparte mail. We hebben begin maart weer een week in Turkije waar we straatkatten castreren en inenten dus elke bijdrage is van harte welkom. Groetjes, Monica

Jolanda
Door

Jolanda

op 14 Feb 2023

Hallo Monica, een week na de aardbeving in Turkije en Syrië lees ik dat ook de dieren gered worden. Ik lees dat een turkse organisatie de dieren opvangt maar door geldgebrek moeilijk aan eten kan komen. Kan ik hierin iets betekenen? ik wil graag doneren.

Monica Can
Door

Monica Can

op 02 Mar 2023

Hallo Jolanda, sorry voor het late antwoord. De kattenhulp van de Limak Hotels, waar ik altijd aan doneer heeft een actie gestart voor de straatdieren. De eerste vrachtwagen met voer is inmiddels in het gebied aangekomen en ze willen nog een vrachtwagen gaan sturen. Mocht je willen helpen stuur me dan even een berichtje via mail of het contactformulier. Dan kan ik je de gegevens geven waar je kunt doneren (en waar je ze op Instagram kunt volgen zodat je ook ziet dat het voer echt aankomt). Groetjes, Monica

Reactie plaatsen