Dieren
Monica Can
Dieren
3 min
2

Sofie, onze adoptiepoes in Antalya, Turkije

3 min
2

Update April 2018: Miauww, ik ben een beetje verdrietig want we hebben deze week bericht gekregen dat Sofie overleden is. Alle medicijnen die zij moest nemen voor haar ziekte hebben uiteindelijk toch haar organen aangetast en daardoor ging het haar heel slecht. Gelukkig heeft zij de laatste maanden van haar leven toch nog een fijn leven kunnen hebben in de opvang met veel liefde en kon goed verzorgd worden. Daarom gaat mijn mama zeker door met het helpen van de zwerfdieren en laten we dit verhaal van Sophie hier staan zodat zij nooit vergeten wordt. RIP lieve Sofie, je hebt nu geen pijn meer. 

Hallo, kater Rixy hier. Vandaag wil ik jullie graag iets vertellen over mijn adoptiezusje Sofie.

Misschien weten jullie al dat mijn vrouwtje (ik noem haar altijd mama)  verschillende projecten voor dieren financieel ondersteunt. Dit doet zij met veel liefde en sinds een paar maanden heeft zij ook een poes geadopteerd die in Antalya, Turkije woont. En omdat ik zelf uit Turkije kom ben ik hier natuurlijk heel erg blij mee, miauwww.

Sofie (zie foto hierboven) is gevonden in het Limak Lara hotel in Antalya.

O ja, daar zal ik eerst even iets over vertellen. Toen mijn mama in april 2017 op vakantie was in het Limak Atlantis hotel in Belek, Turkije zag zij daar in de tuin van het hotel een kattenhuisje staan met mandjes voor de zwerfkatten waar ze konden slapen en ze kregen daar ook elke dag eten. Ik vind dit extra leuk want ik kom van het Rixos hotel in Belek, dat ligt daar vlakbij en daarom is mijn naam ook Rixy (mijn verhaal kan je hier lezen).

Bij het huisje stond een bord met een Facebook pagina en mijn mama heeft natuurlijk contact gezocht. Ze kreeg contact met een hele aardige Duitse mevrouw die deze kattenhuisjes (voor verschillende hotels in Antalya, Turkije) bleek te verzorgen. De katten die daar wonen worden allemaal ingeent tegen kattenziektes, gecastreerd en medisch verzorgd. En als er een nieuwe kat gesignaleerd wordt dan wordt deze eerst onderzocht door de dierenarts en eventueel verzorgd voordat hij/zij in de tuin en omgeving van het hotel verder mag leven.  Omdat mijn mama dit zo’n mooi initiatief vond besloot ze om deze organisatie te gaan steunen en zo kwam ze ook bij het verhaal van Sofie.

sofie, onze adoptiepoes

Zoals gezegd, Sofie is gevonden in de tuin van het Limak Lara hotel waar ook zo’n kattenhuisje staat. Ze kon niet meer goed eten en was heel mager geworden. Dus hebben ze Sofie naar de dierenarts gebracht en daar bleek dat ze meerdere ontstekingen in haar bekje had die helaas chronisch bleken te zijn en regelmatig behandeld moeten worden. Sofie kon dus niet meer terug naar het hotel maar kon ook niet ter adoptie vrijgegeven worden omdat de regelmatige behandelingen bij de dierenarts natuurlijk veel geld kosten en de meeste mensen willen haar dan niet adopteren.

Maar zolang Sofie die behandelingen regelmatig krijgt gaat het ook heel goed met haar en  blijven de ontstekingen goed onder controle.  Zodat ze zonder pijn kan leven.

Toen mijn mama het verhaal van Sofie hoorde boodt ze meteen aan om Sofie te adopteren en financieel te ondersteunen.

Volgens de mevrouw van de dierenopvang is Sofie waarschijnlijk een poes die door haar mensen buiten de deur is gezet (ik denk omdat ze ziek was en de mensen de dierenartskosten niet wilden betalen)  want Sofie is heel erg lief en helemaal niet schuw. Ze kan heel goed met mensen omgaan.

Maar nu gaat mama volgende week op vakantie naar Turkije en dan gaat ze ook Sofie bezoeken en dan neemt ze heel veel eten mee voor alle poezen en honden in de hotels en de dierenopvang.

Op de foto zie je mij voor de koffer met 30 kilo voer die papa afgelopen week al heeft meegenomen naar Turkije. Ik moest het natuurlijk wel goedkeuren, miauuww. En komende week sleept mama ook nog een doos mee met 30 kilo voer. Want natvoer is heel erg duur in Turkije dus dat kunnen ze daar heel goed gebruiken.

Natuurlijk gaat mama dan ook nog foto’s plaatsen op Facebook en ik denk ook wel hier op de site van haar bezoek aan Sofie.

Doordat er momenteel niet meer zoveel toeristen naar Turkije op vakantie gaan hebben de dieren het ook veel moeilijker daar. Daarom wil mama heel veel helpen daar. Gelukkig helpt ook de luchtvaartmaatschappij mee want bij Sunexpress mag ze voor 15 euro 30 kilo dierenvoer (animal aid) meenemen.

Ik wil jullie allemaal bedanken als jullie iets kopen in de Aromalifestyle shop of een workshop volgen in de Aromalifestyle community want daardoor kan mijn mama heel veel dieren helpen aan een beter leven.

Pootje en kopje van Rixy.

Reacties
Categorieën