Natuurlijke blush, poeder of creme rouge zelf maken
Cosmetica/Make up
Monica Can
Cosmetica/Make up
3 min
4

Natuurlijke blush, poeder of creme rouge zelf maken

3 min
4

Maak zelf je natuurlijke blush met simpele ingrediënten of maak een blush die langer houdt of een creme rouge Hier vind je verschillende recepten om zelf rouge of blusher te maken.

Zelf make-up maken is erg leuk en helemaal niet zo moeilijk. Nadat ik zelf mascaragezichtspoeder en lipgloss heb gemaakt is nu de blusher aan de beurt.

Hier vind je verschillende recepten om zelf natuurlijke rouge of blusher te maken. We beginnen met een hele simpele variant en dan een recept met wat meer ingrediënten die ook nog eens verzorgend zijn voor je huid en zorgen voor een betere hechting.

Dan leer je hoe je een compact rouge en een creme rouge kunt maken.

We gaan aan de slag.

natuurlijke blush

Benodigdheden voor je natuurlijke blush, simpele variant

 • Pijlwortelpoeder (te verkrijgen bij de toko), rijstpoeder (webshop) of maiszetmeel (maizena)
 • Kleurstof naar keuze bijvoorbeeld voor roze: hibiscuspoeder, bietenpoeder, gemalen alkanetwortel. Voor rood/bruin: cacaopoeder, sandelhoutpoeder, kurkuma, kaneel
  En natuurlijk kun je allerlei kleuren onderling mengen om je geheel eigen kleur te maken.
 • Een leeg glazen potje of een lege poederdoos.

Recept 1

Neem een leeg glazen potje en doe daar 2 theelepeltjes pijlwortelpoeder, rijstpoeder of maiszetmeel in.

Hierna ga je voorzichtig je kleurstof(fen) naar keuze toevoegen totdat de rouge helemaal naar je zin is. Goed doorroeren met een lepeltje of glazen roerstaafje en klaar is je simpele geheel natuurlijke blush.

Neem een blusherkwast, doop deze in de poeder, dan even goed afkloppen op de rand van je potje zodat het teveel aan poeder weer terug valt in de pot en dan kan je je rouge aanbrengen.

Natuurlijke blusher recept 2

Als je wilt dat je blush beter blijft zitten en nog fijner verdeeld kan worden dan is het volgende recept echt een aanrader.

Hiervoor heb je de volgende ingredienten nodig:

 • 2 gram rijstpoeder
 • 2 gram natuurlijke kiezelaarde (silicum)
 • 1 gram kaolin klei
 • 1 gram magnesium stearaat

Magnesium stearaat en kiezelaarde zorgen voor een betere hechting van het poeder aan de huid en is ook geheel natuurlijk.

Kleurstof naar keuze (zie boven bij de simpele natuurlijke blush)

Bereidingswijze

Neem een gripzakje en doe daar alle ingredienten en de kleurstof naar keuze in.

Druk voorzichtig de lucht eruit en sluit het goed af. Dan ga je voorzichtig het zakje tussen je handen kneden en wrijven. Hierdoor worden alle poeders en kleurstoffen zeer goed gemengd en krijg je een mooi egaal resultaat.

Als het geheel goed gemengd is kan je je blusher in een leeg 15 ml. potje gieten.

Compact blusher maken

De bovenstaande blusher is heel fijn van structuur en stuift dan ook snel, daarom is het fijn er een compacte blush van te maken. Dit doe je heel makkelijk met (biologische weingeist) alcohol van minstens 96% en glycerine. De alcohol vervliegt weer dus komt niet op je huid.

Je doet de poederblusher in het potje waar je het in wilt hebben, ik heb een glazen potje van 15 ml. genomen maar een glazen potje van 30 ml. is waarschijnlijk makkelijker omdat je dan wat meer ruimte hebt om te roeren.

Nu ga je druppelsgewijs alcohol toevoegen totdat je blusher de consistentie heeft van nat zand. Dan voeg je 5 druppels plantaardige glycerine toe, roert nogmaals goed door en druk je het geheel goed aan totdat je een glad oppervlak hebt.

Nu laat je het potje 24 uur open staan zodat de alcohol kan vervliegen en dan is je blusher klaar en heb je een prachtige compacte natuurlijke blush.

Creme blush

Een andere mogelijkheid is om een creme blush te maken. Hiervoor heb je het volgende nodig:

5 gram van je kleurmengsel van recept 2 en een vetcomponent bestaande uit:

 • 5 gram jojobaolie
 • 3 gram squalaan
 • 0,5 gram carnaubawas
 • 1,5 gram bijenwas.

Laat jojobaolie, squalaan en was in een maatbeker in een pan met warm water (au bain marie) smelten. Voeg beetje bij beetje de olie onder constant roeren aan aan je kleurmengsel toe, roer dit door tot het een gladde pasta is en vul het dan af in een mooi potje. Af laten koelen en je creme blush is klaar.

Alles wat je nodig hebt voor je natuurlijke blush vind je in de Aromalifestyle shop.

Reacties
Categorieën