DIY glazen sprayflacons voor je natuurlijke reingigingsmiddelen.

DIY glazen sprayflacons voor je natuurlijke reingigingsmiddelen.

DIY glazen sprayflacons zijn super makkelijk te maken en hierdoor kan je mooi je oude plastic sprayflacons vervangen als je zelf je reinigingsproducten maakt. De glazen flessen gaan veel langer mee en passen in een leven zonder afval.

DIY glazen spray flacons

DIY glazen spray flacons

Als je zelf je reinigingsproducten maakt dan kan je natuurlijk je oude plastic sprayflacons van de glasreiniger etc. gebruiken maar als deze flacons langer gebruikt dan gaan ze toch op een gegeven moment kapot en je kunt heel simpel van lege glazen flessen mooie sprayflacons maken.

Het is een beetje puzzelen welke verstuiver op welke fles past maar de standaard verstuivers passen op gewone glazen flessen.

Ik heb voor de fles met blauwe verstuiver een lege wodkafles genomen, deze had ik over van de natuurlijke extracten die ik gemaakt heb.

Hier heb ik de ideale glasreiniger in gemaakt. Namelijk 1 deel alcohol ( minstens 90%, ik heb zelf biologische weingeist gebruikt maar je kunt ook andere alcohol gebruiken), 1 deel azijn en 1 deel water.

Meer heb je niet nodig om je spiegels en glas heel snel schoon en streepvrij te krijgen. Spray een beetje op de spiegel of glas en wrijf droog met een schoon doekje. Schoon zonder strepen!

De etiketten voor de diy glazen sprayflacons heb ik gemaakt met Jam Labelizer en Beer Labelizer. Hiermee kan je makkelijk zelf gratis leuke etiketten maken.

En deze flessen zien er toch veel mooier uit dan die lelijke plastic flacons en zo wordt schoonmaken nog een echt feestje ;-) Zeker als de de onderstaande allesreiniger maakt met heerlijk geurende etherische olie.

Dit heb je nodig voor het allesreiniger recept:

Gebruiksaanwijzingdiy glazen sprayflacons

  • Doe de azijn in de glazen fles
  • Voeg de etherische olie toe
  • Voeg het water toe
  • Goed schudden en klaar.

Ik heb dit keer gekozen voor de geur Spice Splash, deze bestaat uit 10 druppels kaneel etherische olie, 10 druppels kruidnagel etherische olie en 10 druppels zoete sinaasappel etherische olie. Een lekkere warme en feestelijke geur die past bij het koude jaargetijde.

Nog meer etherische olie composities en veel meer huishoudrecepten om zelf te maken vind je hier.

Ook mijn afwasmiddel heb ik in een glazen fles gedaan en de dop van een oude fles afwasmiddel erop gedraaid. Ik heb voor dit afwasmiddel een nieuw recept geprobeerd. Hiervoor heb ik 1 deel biologisch afwasmiddel genomen, 1 deel azijn en 1 deel water.

Dit werkt prima, het ontvet goed en schuimt ook nog redelijk. Het afwasmiddel koop ik in grootverpakking bij de groothandel en zo doe ik 3 x zo lang met een fles en bespaar op die manier niet alleen veel geld maar ook verpakkingsmateriaal.

Donna van der Loo
Door

Donna van der Loo

op 02 Sep 2017

Beste Monica, ik zou graag een bergje sprayflacons bij je willen aanschaffen (het liefst verschillende schroefdopmaten want dan is er meer kans dat ik een fles vind waar ze op passen); maar op de webshop zie ik ze niet staan onder verpakkingen. Heb je ze wel in het assortiment? zo niet, waar kan ik ze het beste bestellen? Met vriendelijke groet vanuit Brazilië (binnenkort weer eens in Nederland voor familiebezoek en bevoorrading)

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 03 Sep 2017

Grote sprayflacons heb ik niet. Ik heb ze alleen tot 100 ml. Ik heb zelf lege wodka of whiskey flessen gebruikt voor de grote sprayflacons en daarvoor neem ik dan een oude verstuiver van een glasreiniger als dop. Werkt prima. Het is erg moeilijk om grotere glazen sprayflacons te kopen dus dit is een goede en milieuvriendelijke oplossing.

christel
Door

christel

op 15 Oct 2017

Hoi hoe plak je de etiketten op je flessen, met speciale (DIY) lijm? En weet je toevallig ook een adresje voor hele kleine etiketjes (pipetflesjes)

Leentje
Door

Leentje

op 15 Oct 2017

Hallo, zelfgemaakte etiketten kan je makkelijk vastmaken met melk ! Even etiketje (achterkant) in de melk en dan kleven op je flesje. Werkt prima en is nadien ook terug gemakkelijk te verwijderen.

S.VDH
Door

S.VDH

op 27 Jan 2018

je kan die etiketjes gewoon bij action kopen hoor, kost nog geen halve euro en zitten er best veel in, groetjes

Christine
Door

Christine

op 23 Feb 2018

Beste Monica, Ik vraag mij af hoe men het best gerecupereerde flessen of potten voor hergebruik. Momenteel spoel ik ze uit met afwasmiddel en heet water maar vraag mij steeds af of er geen resten overblijven die het nieuwe product kunnen beschadigen, zeker in het geval dat men de verpakking voor iets anders gebruikt. Bedankt voor je advies, Christine

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 26 Feb 2018

Inderdaad goed uitspoelen met afwasmiddel. Eventueel kan je ze nog naspoelen met soda water en dan schoon kokend water of een klein beetje pure alcohol van 96%, dan zijn ze zeker gesteriliseerd en schoon.

Reactie plaatsen