Allesreiniger recept, snel, simpel en goedkoop om te maken

Allesreiniger recept, snel, simpel en goedkoop om te maken

Dit zelfgemaakte allesreiniger recept is simpel, snel en goedkoop om te maken. En laat je huis heerlijk ruiken. Beter dan de chemische producten die je in de winkel kan kopen.

Het is veilig en zacht genoeg om overal te gebruiken maar heeft een uitstekende reinigingskracht.

Plus door de etherische olie werkt het desinfecterend en kan je door de verschillende combinaties van etherische olie een heerlijke geur aan je product geven.

Omdat producten op waterbasis snel kunnen gaan schimmelen heb ik wat pure alcohol aan het recept toegevoegd. Dit zorgt voor een goede conservering en werkt ook nog extra ontsmettend. Pure biologische alcohol vind je in de Aromalifestyle shop maar voor je schoonmaakproducten kan je ook een goedkope alcohol van 90% of hoger bij de drogist halen.

Je kan dit natuurlijke product overal gebruiken (behalve op marmer en natuursteen, azijn is te zuur voor marmer en natuursteen en zal het aantasten).

Ideaal om een fles bij de hand te hebben in je keuken en badkamer, spuit  het op je aanrechtblad, wasbakken, badkamer, toilet en alle andere oppervlakken om te desinfecteren.

Of gebruik het om je auto te reinigen, je kantoor of je tuinmeubels.

Het enige waarvoor je het beter niet kan gebruiken is voor spiegels en glas omdat het door de hoeveelheid etherische olie een vetachtige laag op de spiegels achter kan laten.

allesreiniger recept

Ingrediënten

Gebruiksaanwijzing

Doe de azijn, water, alcohol en etherische olie in een sprayflacon. Goed schudden en klaar

Bewaar de fles het liefst op een donkere plaats.

Etherische olie recepten voor je allesreiniger

Onderstaand vind je een aantal suggesties voor heerlijk ruikende, verfrissende bacterie dodende etherische olie composities voor je allesreiniger.

Lavendel en Lemon

30 druppels lavendel etherische olie en 25 druppels citroen etherische olie

Frisse pepermunt

20 druppels pepermunt etherische olie, 20 druppels eucalyptus etherische olie en 15 druppels sinaasappel of citroen etherische olie

Spice Splash

20 druppels kaneel etherische olie, 20 druppels kruidnagel etherische olie en 15 druppels sinaasappel of lavendel etherische olie.

Fresh Citrus

20 druppels citroen etherische olie, 20 druppels citroengras etherische olie en 15 druppels tea tree etherische olie.

Wil je je allesreiniger extra sterk maken gebruik dan 55 druppels van de vier dieven etherische olie compositie.

Alle benodigdheden voor je allesreiniger vind je ook in de Aromalifestyle shop.

Linda
Door

Linda

op 04 Sep 2017

Fantastisch! Gaat prima en ruikt veel beter dan de chemische producten. Dank voor de tip!

Azijnzuur
Door

Azijnzuur

op 06 Jun 2020

Het is wel azijn, als dat een zachte reiniger was gebruikte oma dat, oma gebruikte zachte zeep oplossing en bijenwas voor hout en zeker geen azijn. Zeep lost de lipidenbescherming van virussen op. Meer dan genoeg. Was met zeep niet met azijn. Azijn is voor het verwijderen van kalk...

Fabienne
Door

Fabienne

op 30 Dec 2017

Gebruik ik in combinatie met de citrus reiniger dagelijks om de gootsteen te reinigen. Maak ik met citrusazijn en kies het geurtje naargelang mijn stemming 😊

Anneke
Door

Anneke

op 26 May 2018

Kan ik deze allesreiniger ook gebruiken op mijn natuurlijke eikenhouten tafel ( ongelakt)?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 28 May 2018

In principe wel, als je de tafel niet te nat sprayt of met een vochtig doekje met allesreiniger afneemt. Maar wellicht kan je dit het beste even voorzichtig proberen aan bijv. de onderkant van de tafel. Ik heb zelf geen ervaring met dit soort tafels dus kan niet zeggen of het echt werkt of dat het bijv. vlekken geeft.

Ethel
Door

Ethel

op 20 Nov 2018

Heb ik reeds gedaan super ,bedankt voor het delen .! Je weet te minste wat je gebuikt 👍

Annelien
Door

Annelien

op 24 Feb 2019

vraag: is witte natuurazijn hetzelfde als schoonmaakazijn?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 25 Feb 2019

Nee, daar zit een verschil in. Natuurazijn heeft een lager percentage azijnzuur en is minder agressief. Schoonmaak azijn is op synthetische weg gemaakt, er wordt vaak methanol aan toegevoegd en bevat het dubbele tot wel 3 keer zoveel hoeveelheid azijnzuur. Daarom heeft mijn voorkeur natuurazijn.

Astrid
Door

Astrid

op 12 Jul 2019

Ik ben nog opzoek naar een recept om de vloer mee te dweilen, aangezien de katten vrolijk over de natte vloer lopen en zo dus van alles onder hun pootjes krijgen. Iemand de tip?

cs
Door

cs

op 12 Jul 2019

Ik gebruik "All Purpose cleaner Rosemary &Ginger van de action... denk dat je het ook zelf kan maken.

Daphne
Door

Daphne

op 08 Jul 2020

Hoi, ik heb een vraag: kan je de citrus essentiele olien op marmeren oppervlakten gebruiken? Ik hou namelijk van de frisse geur van citroen ed om toe te voegen aan m'n all purpose cleaner, maar weet niet of dat wel 'mag' op marmer. Dank voor antwoord!

Reactie plaatsen