Badkamer reinigen met natuurlijke middelen, effectief en snel schoon!
Schoonmaak recepten
Monica Can
Schoonmaak recepten
2 min
2

Badkamer reinigen met natuurlijke middelen, effectief en snel schoon!

2 min
2

Je badkamer reinigen gaat effectief met deze simpele natuurlijke badkamer reiniger recepten. Om snel en gezond je badkamer schoon te maken en schoon te houden.

De badkamer is een perfecte broedplaats voor schimmels en bacteriën. Warm en vochtig en vaak niet voldoende geventileerd.

Met een paar eenvoudige niet giftige en biologische afbreekbare ingrediënten wordt je badkamer weer fris en sprankelend, zonder schade aan te brengen aan je gezondheid of het milieu.

Deze natuurlijke badkamer reiniger recepten zijn een super zelfgemaakt alternatief voor de commerciële chemische producten.

En wat natuurlijk ook heel fijn is is dat ze veel goedkoper zijn en dat je precies weet wat erin zit.

badkamer-reiniger

Effectief en snel je badkamer reinigen met deze tips

Tegels en reinigen wasbak

Het allesreiniger recept op deze website is perfect voor het reinigen van je tegels en dagelijks onderhoud van de wasbak. Zorg dat je altijd een fles van deze allesreiniger is je badkamer hebt staan voor het snelle onderhoud.

Voor douche en bad

Kan ik je het lavendel schuurpoeder uit mijn lavendel e-book aanraden. (heb je het lavendel e-book nog niet meld je dan aan voor de Aromalifestyle community en je krijgt het gratis e-book vol met leuke lavendel recepten).

De meeste chemische schuur poeders zijn niet echt gezond voor je omdat ze vol zitten met schadelijke ingrediënten en vaak een sterke geur hebben waar steeds meer mensen overgevoelig voor zijn.

Dit lavendel schuur poeder is een prima alternatief en geheel natuurlijk en werkt perfect om je badkuip of douchecabine eens goed schoon te maken.

Benodigdheden:

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en bewaar in een glazen pot.

Om te gebruiken strooi je een beetje poeder in de badkuip, was- of douchebak en wrijf je het uit met een vochtig sponsje.

Daarna goed afspoelen en je badkuip of wasbak glanst weer als nieuw.

Voor hardnekkige plekken, wrijf de pasta daarop en laat het een aantal uur intrekken. Het toevoegen van zeezout geeft dit mengsel extra schuurkracht.

Als je niet zeker weet of het schuurpoeder geschikt is voor het oppervlak waarvoor je het wilt gebruiken probeer het dan eerst even uit op een klein stukje.

Je kan dit middel natuurlijk ook maken met een andere etherische olie zoals citroen, teatree of eucalyptus. De lavendelbloemetjes kan je dan eventueel ook weglaten.

Een ander fijn middel om je bad, douchecabine en wasbak snel te reinigen is de citrus creme reiniger.

Tegen schimmel

Als je schimmel in de badkamer hebt, kun je wel wat extra reinigingskracht gebruiken.

Voeg gelijke delen (citrus) azijn en citroensap in een sprayflacon, voeg een paar druppels tea-tree (melaleuca) etherische olie toe en spray dit goed op de schimmelplekken.

Gebruik een grove spons om de schimmel te verwijderen. Bij moeilijk verwijderbare plekken laat je het mengsel een paar uur intrekken.

Voor de afvoer

De afvoer in de badkamer kan regelmatig verstoppen door het gebruik van zeep of door dagelijks haarverlies.

Kijk hier voor een natuurlijke gootsteen ontstopper.

Voor het toilet

Voor een schoon en fris toilet strooi je een half kopje zuiveringszout in het toilet en giet hier daarna een half kopje azijn (of citrusazijn) overheen.

Let op, dit gaat borrelen en schuimen!

Laat het mengsel een paar minuten zitten en schrob het dan weg met de closetborstel.

Of gebruik de wc dieptereiniger.

Glas en spiegels

Streeploos schoon worden ramen en spiegels dankzij een spray flacon met 1/3 deel water met een 1/3 deel azijn en 1/3 deel alcohol 92% of hoger.

Of 1 deel water met 1 deel waterstofperioxide 3%.

Droogwrijven met een oude krant of een speciale glasdoek en je spiegels glanzen weer streeploos.

Beide glasreinigers zijn zeer effectief.

Heb jij nog tips om op een natuurlijke manier je badkamer te reinigen? Deel ze hieronder met ons.

Reacties
Categorieën