schuimende wc dieptereiniger
Schoonmaak recepten
Monica Can
Schoonmaak recepten
1 min
9

Schuimende wc dieptereiniger, voor extra reinigingskracht

1 min
9

Dit recept voor schuimende wc dieptereiniger is absoluut één van mijn favoriete diy schoonmaak recepten. Voor als je een keer extra reinigingskracht nodig hebt zonder schadelijke chemische ingrediënten. 10 minuten in laten werken, even de borstel er door en je wc is weer spic en span zuiver.

Het toilet schoonmaken is misschien niet je meest favoriete klus maar het moet wel gebeuren. Dan kan het maar beter zo makkelijk en effectief mogelijk gaan. Met deze schuimende wc dieptereiniger heb je het klusje zo geklaard.

De basis van deze reiniger is zuiveringszout. In combinatie met citroenzuur is dit al een zeer krachtige reiniger tegen kalkaanslag in je toilet, maar door de toevoeging van SLSA wordt het geheel nog effectiever.

SLSA is een mild natuurlijk tensidepoeder gemaakt uit palmolie en kokosolie. Dit tensidepoeder heeft zeer goede schuimende en reinigende eigenschappen. En doordat het geheel flink gaat schuimen blijft het schuim langer in de wc pot staan en kunnen de werkstoffen beter hun werk doen. De SLSA die wij verkopen in de Aromalifestyle shop is gemaakt van duurzame palm- en kokosolie.

SLSA wordt vaak verward met SLS, maar dat zijn 2 heel verschillende producten. Hier kan je het verschil lezen.


Wat heb je nodig voor je schuimende wc dieptereiniger

Gebruiksaanwijzing

Doe alle ingrediënten in de glazen pot, sluit de pot goed af en schud het geheel krachtig zodat alles goed gemengd wordt. Omdat het SLSA heel erg fijn is geeft dit een heel fijn stof. Laat de pot daarom een half uurtje staan voordat je het gaat gebruiken.

Strooi nu een paar lepels van je schuimende wc reiniger in de wc pot. Je zult zien dat er een flink schuim ontstaat. Dit schuim zorgt ervoor dat de werkstoffen langer blijven zitten op de wc pot en niet meteen in het water wegzakken.

Nu even 10 minuten laten inwerken. En dan met de wc borstel nog even goed door borstelen en je toilet is weer helemaal fris en schoon.

Zorg wel dat je de glazen pot na gebruik heel goed afsluit want als er vocht bij het poeder komt dan wordt het hard en is het lastiger om te gebruiken.

Reacties
Categorieën