Schuimende wc dieptereiniger, voor extra reinigingskracht

Schuimende wc dieptereiniger, voor extra reinigingskracht

Een recept voor schuimende wc dieptereiniger voor extra reinigingskracht zonder chemie. 10 minuten in laten werken, even de borstel er door en je wc is weer spic en span zuiver.

Het toilet schoonmaken is misschien niet je meest favoriete klus maar het moet wel gebeuren. Dan kan het maar beter zo makkelijk en effectief mogelijk gaan. Met deze schuimende wc reiniger heb je het klusje zo geklaard.

De basis van deze reiniger is zuiveringszout. In combinatie met citroenzuur is dit al een zeer krachtige reiniger tegen kalkaanslag in je toilet, maar door de toevoeging van SLSA wordt het geheel nog effectiever.

SLSA is een mild natuurlijk tensidepoeder gemaakt uit palmolie en kokosolie. Dit tensidepoeder heeft zeer goede schuimende en reinigende eigenschappen. En doordat het geheel flink gaat schuimen blijft het schuim langer in de wc pot staan en kunnen de werkstoffen beter hun werk doen.

Het is niet te verwarren met SLSHier kan je het verschil lezen.

 

schuimende wc dieptereiniger

 

Wat heb je nodig voor je schuimende wc dieptereiniger

Gebruiksaanwijzing

Doe alle ingrediënten in de glazen pot, sluit de pot goed af en schud het geheel krachtig zodat alles goed gemengd wordt. Omdat het SLSA heel erg fijn is geeft dit een heel fijn stof. Laat de pot daarom een half uurtje staan voordat je het gaat gebruiken.

Strooi nu een paar lepels van je schuimende wc reiniger in de wc pot. Je zult zien dat er een flink schuim ontstaat. Dit schuim zorgt ervoor dat de werkstoffen langer blijven zitten op de wc pot en niet meteen in het water wegzakken.

Nu even 10 inuten laten inwerken. En dan met de wc borstel nog even goed doorborstelen en je toilet is weer helemaal fris en schoon.

Zorg wel dat je de glazen pot na gebruik heel goed afsluit want als er vocht bij het poeder komt dan wordt het hard en is het lastiger om te gebruiken.

birgit
Door

birgit

op 8 November 2017

Een goede website heb je. Alleen een opmerking, SLSA kan ik niet gebruiken omdat dit van palmolie is gemaakt. Hiervoor wordt regenwoud gekapt om palmolieplantages aan te leggen. Heb je ook een alternatief voor dit ingredient?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 17 November 2017

De SLSA kan je in dit recept niet vervangen. En niet alle palmolie komt van palmplantages waarvoor het regenwoud gekapt is. Er zijn gelukkig ook verantwoorde palmolie plantages en daarmee werken onze producenten ook samen. Dus de SLSA uit onze webshop komt van goede palmolie. (zoals alle producten uit de shop waar palmolie in zit).

Peter Geschiere
Door

Peter Geschiere

op 11 April 2018

Bij welke winkel kan ik dé goede SLSA kopen?

Greet
Door

Greet

op 5 May 2018

In de webshop van Monica.

Greet
Door

Greet

op 5 May 2018

In de webshop van Monica.

Corrie hiek
Door

Corrie hiek

op 12 November 2018

Kan je ook een paar druppels eo toevoegen ?

Nicole
Door

Nicole

op 11 May 2019

Alweer foutief gebruik van het begrip chemie!

sofie draelants
Door

sofie draelants

op 11 June 2019

Is dit (of andere 'wc-recepten') schadelijk voor de septische put? Of waar moet je dan op letten?

Hilde
Door

Hilde

op 17 February 2020

Je schrijft hier "zonder chemie", maar de reactie van een zuur en een base is juist puur chemie...

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down