Page content

wc reiniger tabs, voor een snelle reiniging zonder chemie

wc reiniger tabs, voor een snelle reiniging zonder chemie

Met deze wc reiniger tabs hou je je toilet makkelijk en snel schoon.  Voor extra reinigingskracht zonder chemie.

Al eerder maakte ik een recept voor een schuimende wc diepte reiniger. Dat recept werkt super maar het heeft een klein nadeel. Het trekt snel vocht aan en dan wordt het keihard. Als je de pot van de schuimende wc diepte reiniger een keer niet goed sluit dan kan het snel hard worden. Daarom heb ik deze wc reiniger tabs gemaakt. Die zijn al hard en nog makkelijker in gebruik ook.

De basis van deze tabletten is zuiveringszout, in combinatie met citroenzuur is dit al een zeer krachtige reiniger tegen kalkaanslag in je toilet. En door de toevoeging van SLSA wordt het geheel nog effectiever.

SLSA is een mild natuurlijk tensidepoeder gemaakt uit palmolie en kokosolie. Dit tensidepoeder heeft zeer goede schuimende en reinigende eigenschappen.  Doordat het geheel flink gaat schuimen blijft het schuim langer in de wc pot staan en kunnen de werkstoffen beter hun werk doen.

 

wc reiniger tabs

 

Wat heb je nodig voor je wc reiniger tabs

  • 200 gr zuiveringszout
  • 100 gram citroenzuur
  • 20 gram SLSA (sodium laureth sulfocacetaat)
  • 1,5 eetlepel afwasmiddel
  • een goed afsluitbare glazen (weck) pot
  • siliconen ijsblokjes vorm

Als je geen SLSA in huis hebt kan het eventueel ook zonder, door het afwasmiddel heb je toch nog een licht schuimende werking.

 

Gebruiksaanwijzing

Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door totdat je een soort pasta hebt die een beetje op nat zand lijkt. Omdat SLSA heel fijn is en erg stuift is het aan te bevelen om je mond en neus even af te dekken met een zakdoek of mondkapje.

Neem de ijsblokjes vorm (ik had er 2 nodig, dat hangt af van hoe groot de vorm is die je gebruikt) Druk de pasta er goed in en laat de blokjes nu minstens 24 uur (48 uur is nog beter) hard worden. Als de tabs droog zijn kan je ze uit de vorm halen en bewaren in een leuke glazen (weck) pot.

Wij hebben hier erg hard water met veel kalk en dat zie je erg snel als een donkere aanslag in de toiletpot. Sinds ik elke ochtend een wc reiniger tab in het toilet gooi hebben we geen last meer van kalkaanslag.

Een super snelle en makkelijke reiniger voor tussendoor.

Comment Section

1 reactie op “wc reiniger tabs, voor een snelle reiniging zonder chemie


Door saskia op 3 februari 2018

oh jee, het citroenzuur en zuiveringszout mengen ging heel goed maar ik gebruikte een eetlepel afwasmiddel (ook van deze site) en alles begon te schuimen, niet te stoppen.... hahaha......wat ging er mis? Ik heb nu maar gewoon zuiveringszout en citroenzuur in een afsluitbare pot en gooi dat met een lepel in de wc. ik spuit er dan wat schoonmaakazijn bij en dan maar bruisen laten, werkt ook maar ik wil ook graag tabs.

Plaats een reactie


*