wc reiniger tabs, voor een snelle reiniging zonder chemie

wc reiniger tabs, voor een snelle reiniging zonder chemie

Met deze wc reiniger tabs hou je je toilet makkelijk en snel schoon.  Voor extra reinigingskracht zonder chemie.

Al eerder maakte ik een recept voor een schuimende wc diepte reiniger. Dat recept werkt super maar het heeft een klein nadeel. Het trekt snel vocht aan en dan wordt het keihard. Als je de pot van de schuimende wc diepte reiniger een keer niet goed sluit dan kan het snel hard worden. Daarom heb ik deze wc reiniger tabs gemaakt. Die zijn al hard en nog makkelijker in gebruik ook.

De basis van deze tabletten is zuiveringszout, in combinatie met citroenzuur is dit al een zeer krachtige reiniger tegen kalkaanslag in je toilet. En door de toevoeging van SLSA wordt het geheel nog effectiever.

SLSA is een mild natuurlijk tensidepoeder gemaakt uit palmolie en kokosolie. Dit tensidepoeder heeft zeer goede schuimende en reinigende eigenschappen.  Doordat het geheel flink gaat schuimen blijft het schuim langer in de wc pot staan en kunnen de werkstoffen beter hun werk doen.

wc reiniger tabs

Wat heb je nodig voor je wc reiniger tabs

Als je geen SLSA in huis hebt kan het eventueel ook zonder, door het afwasmiddel heb je toch nog een licht schuimende werking.

Gebruiksaanwijzing

Doe alle ingrediënten in een kom en roer goed door totdat je een soort pasta hebt die een beetje op nat zand lijkt. Omdat SLSA heel fijn is en erg stuift is het aan te bevelen om je mond en neus even af te dekken met een zakdoek of mondkapje.

Neem de ijsblokjes vorm (ik had er 2 nodig, dat hangt af van hoe groot de vorm is die je gebruikt) Druk de pasta er goed in en laat de blokjes nu minstens 24 uur (48 uur is nog beter) hard worden. Als de tabs droog zijn kan je ze uit de vorm halen en bewaren in een leuke glazen (weck) pot.

Wij hebben hier erg hard water met veel kalk en dat zie je erg snel als een donkere aanslag in de toiletpot. Sinds ik elke ochtend een wc reiniger tab in het toilet gooi hebben we geen last meer van kalkaanslag.

Een super snelle en makkelijke reiniger voor tussendoor.

saskia
Door

saskia

op 03 Feb 2018

oh jee, het citroenzuur en zuiveringszout mengen ging heel goed maar ik gebruikte een eetlepel afwasmiddel (ook van deze site) en alles begon te schuimen, niet te stoppen.... hahaha......wat ging er mis? Ik heb nu maar gewoon zuiveringszout en citroenzuur in een afsluitbare pot en gooi dat met een lepel in de wc. ik spuit er dan wat schoonmaakazijn bij en dan maar bruisen laten, werkt ook maar ik wil ook graag tabs.

Martine
Door

Martine

op 05 Jun 2018

Chemie of kunstmatig? Je schrijft bij dit recept dat het zonder chemie is. Echter hebben de meeste mensen een verkeerd beeld van chemie. In ons lichaam vinden namelijk talloze gezonde! chemische reacties plaats, waardoor ons lichaam goed functioneert. Bij 'chemie' denken veel mensen aan ongezond. In de volksmond heeft men het over chemisch, terwijl we eigenlijk kunstmatig bedoelen. Een voorbeeld van een chemisch proces is het zacht worden van groenten tijdens het koken. Niemand zal dat ongezond vinden. Maar feitelijk vind er een chemisch proces plaats waarbij door verhitting een stof afgebroken wordt, waardoor de groente zacht wordt. In dit recept vindt er een chemische reactie plaats tussen citroenzuur en zuiveringszout als het in aanraking komt met water. Daarom moet je het poeder in een goed afgesloten pot bewaren om te voorkomen dat deze reactie al (deels) in de pot plaatsvindt door vocht uit de lucht. Chemie of scheikunde vind je overal. En daar is niets mis mee, zolang het maar natuurlijke processen zijn!

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 05 Jun 2018

Dank je wel voor je duidelijke toelichting. Je hebt helemaal gelijk.

Yaell
Door

Yaell

op 10 Jun 2018

Hoe zit het dan met de base (zuiveringszout) en zuur (citroen zuur) waarvan ik heb geleerd die nooit te mengen omdat ze elkaars werking opheffen waardoor je alleen alleen zout water overhoudt.

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 12 Jun 2018

Doordat je de tabs in het water doet gaan ze bruisen en daardoor weken ze het kalk en vuil los. Uiteindelijk hou je inderdaad zout water over, maar voor die tijd doen de tabs hun werk.Daarom is het ook van belang om de tabs in een goed afgesloten pot te bewaren zodat er geen vocht bij komt.

Jill
Door

Jill

op 11 Jun 2018

Ik heb bovenstaand recept gemaakt maar zonder SLSA (heb ik momenteel niet meer in huis) en alles werd steenhard. Als ik alles mix dan heb ik mooie massa maar vanaf dat ik deze in de vormpjes doen, begint het te leven, het wordt groter en dikker en als het opgedroogd is, plak alles aan elkaar. Wat kan ik hieraan doen? Bedankt

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 15 Jun 2018

Waarschijnlijk heb je er te snel, te veel vocht aan toegevoegd. Dan gaat het geheel borrelen en bruisen. Daarna moet je het snel in de vormpjes doen en echt goed laten uitharden.

Nele
Door

Nele

op 12 Aug 2018

Kan je ook zo gewone plastieken ijsblokhouder gebruiken? Ik heb geen silicone versie. gr Nele

Ireen
Door

Ireen

op 19 Aug 2018

Is deze samenstelling niet schadelijk wanneer het in de septische put terecht komt?

José Maas
Door

José Maas

op 13 Feb 2019

Er is de laatste tijd veel te doen over palmolie. Er is veel landbouwgrond voor nodig en dit gaat ten koste van de regenwouden. Er komt ook een verbod om palmolie in brandstoffen te gebruiken en dit zijn toch wel de grootverbruikers en dus de grootse veroorzakers van de schade. Maar toch...

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 15 Feb 2019

Ja, het is goed dat er zoveel aandacht is voor palmolie. Wij verkopen alleen producten met duurzame palmolie uit gecontroleerde landbouw en waarvoor dus geen regenwoud moet worden gekapt. En als het mogelijk is zoeken we ook altijd naar alternatieven. Maar soms gaat het gewoon niet anders en dan kiezen we voor de duurzame variant.

Corine
Door

Corine

op 17 Nov 2020

Ik heb tot twee keer toe heel rustig, druppel voor druppel afwasmiddel erbij gedaan (afwasmiddelrecept van deze website). Toch gaat het bruisen. Zou je niet beter iets van olie erbij kunnen doen ofzo?

Reactie plaatsen