Pepermunt spons reiniger spray, desinfecteert je spons/vaatdoekje.

Pepermunt spons reiniger spray, desinfecteert je spons/vaatdoekje.

Deze pepermunt spons reiniger spray desinfecteert afwassponsjes, vaatdoekjes en sponzen dagelijks meerdere malen.

De grootste bacteriebron in onze keuken zijn de vaatdoekjes en afwassponsjes die we gebruiken. Zelfs als je iedere dag een schoon vaatdoekje neerlegt zijn deze in de loop van de dag een heerlijke broedplaats voor microben en bacteriën.

Was je vaatdoekjes ook regelmatig op minimaal 60 graden en voeg aan je wasmiddel (zelfgemaakt) een paar druppels eucalyptus olie toe om er zeker van te zijn dat alle ongewenste bewoners (zoals bacteriën en microben) ook inderdaad verdwenen zijn na het wassen.

Deze spray met de desinfecterende kracht van pepermunt etherische olie kan je tussendoor gebruiken om je afwassponsjes, vaatdoekjes en pannensponsjes te desinfecteren.

En natuurlijk ook je gasfornuis, aanrecht en koelkast zijn makkelijk tussendoor even te reinigen met een beetje van deze spray.

Door de etherische olie van pepermunt, eucalyptus en citroen ruikt je keuken meteen heerlijk fris na gebruik.

pepermunt spons reiniger spray

Benodigdheden voor je pepermunt spons reiniger spray:

Voor je sponsspray heb je volgende producten nodig:

Werkwijze:

Giet in de spray flacon het water en voeg daarna overige ingrediënten toe. Even goed schudden en klaar is je spray.

Voor gebruik altijd de spray even schudden om de etherische olie weer met de andere inhoudsstoffen te vermengen.

Bij mij mag deze spray niet ontbreken op mijn aanrecht en wordt elke dag gebruikt. Snel en makkelijk.

Dit recept staat ook in mijn boek Groen leven met aromatherapie. Een boek met meer dan 100 recepten om zelf je eigen natuurlijke huidverzorging- en huishoudproducten te maken.

Heb jij de pepermunt spons reiniger spray al een keer gemaakt? Dan ben ik benieuwd naar je ervaringen. Laat ze hieronder weten.

Ineke
Door

Ineke

op 28 Sep 2017

De spray is makkelijk te maken, ruikt heerlijk en werkt fantastisch! Ongemerkt doe ik er best lang mee, maar binnenkort maak ik weer twee flessen; een voor mee naar kantoor (zo handig) en een voor thuis.

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 02 Oct 2017

Wat een goed idee om het ook mee naar kantoor te nemen. Bedankt voor de tip.

Carla
Door

Carla

op 28 Sep 2017

Vraagje. Welk percentage waterstofperoxide? Ik zie bij de drogist 3%. Is dat voldoende voor deze spray? Hij lijkt me trouwens heerlijk!

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 02 Oct 2017

Ja, 3% is ok. Ik heb de waterstofperoxide bij het Kruidvat gekocht.

Mieke
Door

Mieke

op 28 Sep 2017

Lijkt me lekker om te maken maar is toch best prijzig als je een half litertje maakt, toch?

Astrid Timmerhuis
Door

Astrid Timmerhuis

op 03 Jan 2018

Hallo Mieke, prijs is altijd heel persoonlijk natuurlijk. Dit recept kost 2,48 per keer en eenmalig een sprayflacon van de Blokker bijv. Er gaan ca 20 druppels in 1 ml essentiële olie, dus de pepermunt kost 1,20, citroen 0,55 en eucalyptus 0,38. Waterstofperoxide 3% van de Etos is 0,99 flesje van 110 ml, dus 2 te is 0,10. En ik gebruik de Farfalla zeep (bij de webshop 1 liter 25 euro) dus dan 0,25 voor de zeep. Water gebruik ik afgekoeld gekookt water. De azijn heb ik even niet berekend maar is maar 1tl. Het resultaat is zuiver en echt heerlijke geur (je maakt met plezier schoon) en werkt ook goed. Ik vind dat fijn voor mijn gezondheid en mijn humeur, ben benieuwd of jij inmiddels dit ook ervaren hebt :-)

Carla Nicolai
Door

Carla Nicolai

op 31 Oct 2017

kan het ook met biologisch bleekmiddel i.p.v. peroxide?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 01 Nov 2017

Je bedoelt waarschijnlijk de zuurstof bleekmiddelen die je voor het wassen kunt gebruiken. Ik denk niet dat dat werkt want het is poeder en als je dat op gaat lossen dan is de werking al weg.

Jeannet
Door

Jeannet

op 15 May 2018

Hoe reinig je de afwasborstel? Ook met dit recept?

Sjan
Door

Sjan

op 19 Jul 2018

Is een fijne spray! Na de yogalessen reinig ik er de yogamatten mee. Heel subtiel blijft de geur aan de mat kleven. Niet te sterk maar juist voldoende om soms een vleugje op te vangen!

Kati
Door

Kati

op 19 Sep 2018

Azijn mag je nooit mengen met waterstofperoxide! Dan ontstaat perazijn. Dit is bij inademing schadelijk voor de longen (kan longoedeem veroorzaken) en is zeer bijtend voor huid en ogen! Je kunt de twee stoffen wel afzonderlijk van elkaar gebruiken, maar nooit in dezelfde fles bewaren!

Marleen
Door

Marleen

op 11 Dec 2018

Ik zou graag Monica haar reactie hier op hebben, het is waar dat je dit niet mag mengen maar is het omdat de hoeveelheid waterstofperoxide en azijn zo miniem zijn dat je dit toch doet of heb je een andere reden Monica? Graag meer hierover want ik hoor wel goede reacties voor de rest!

mmb
Door

mmb

op 21 Oct 2022

Waarom de peroxide?

Monica Can
Door

Monica Can

op 26 Oct 2022

Waterstofperoxide doodt schimmels en bacteriën en heeft een ontsmettende werking.

Reactie plaatsen