Schoonmaak recepten
Monica Can
Schoonmaak recepten
1 min
5

Magnetron reinigen, snel en makkelijk met citroen etherische olie

1 min
5

Snel je magnetron reinigen met citroen etherische olie

Een magnetron kan soms heel handig zijn om snel iets op te warmen of om te ontdooien. Of een magnetron goed of slecht is voor je gezondheid daarover verschillen de meningen en daarover wil ik hier ook geen discussie voeren. Als je een magnetron gebruikt dan kan je deze op deze manier snel reinigen.

Maar je magnetron schoonmaken is een minder leuke klus. Zeker als er weer een keer iets is ‘ontploft’ of de melk is overgekookt.

Gelukkig is er een snelle natuurlijke manier om je magnetron weer heerlijk fris en schoon te krijgen en je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig.

  • Water
  • Citroen etherische olie
  • Sponsje
  • Plantenspuit of sprayflacon

magnetron reinigen

Snel je magnetron reinigen gaat zo:

Neem het sponsje en laat dit onder de kraan goed volzuigen met water.

Leg het sponsje in je magnetron op de glazen schotel.

Vul de plantenspuit/sprayflacon met een beetje water en voeg hieraan 4-6 druppels citroen etherische olie aan toe. Als je een sterkere geur wilt neem je wat meer.

Even goed schudden en spray dan de binnenkant van de magnetron goed nat met het water/citroen mengsel.

Dan laat je de magnetron 2 minuten op vol vermogen draaien. Als de magnetron uit is wacht dan tot het sponsje een beetje is afgekoeld.

Hierna open je magnetron en met het sponsje veeg je dan makkelijk al het vuil en vet. Door de stoom van het verhitten laat alles makkelijk los en kan het zo wegvegen. En de citroen etherische olie zorgt naast ontsmetting en ontvetting ook voor een heerlijke frisse geur.

Geef eventueel de buitenkant ook nog even een poetsbeurt en je magnetron is weer helmaal fris en schoon.

Reacties
Categorieën