Natuurlijke fruit- en groente reinigerspray, voor snelle effectieve reiniging
Schoonmaak recepten
Monica Can
Schoonmaak recepten
1 min
0

Natuurlijke fruit- en groente reinigerspray, voor snelle effectieve reiniging

1 min
0

Deze natuurlijke fruit- en groente reinigerspray is snel gemaakt en ideaal om je fruit en groente mee te reinigen.

We weten natuurlijk allemaal dat het goed is om iedere dag voldoende groente en fruit te eten. En ook dat je natuurlijk het beste voor biologische groente en fruit kunt kiezen. Omdat hier geen schadelijke pesticiden op zitten. Maar helaas is het niet voor iedereen mogelijk om altijd biologische producten te kopen. En soms zijn bepaalde producten ook niet makkelijk in een biologische variant te verkrijgen.

Daarom is het handig om je groente en fruit grondig te reinigen voordat je ze gaat eten. En deze natuurlijke fruit- en groente reinigerspray maakt het schoonmaken makkelijk en zeer effectief.

De combinatie van citroen etherische olie en azijn werkt zeer goed bij het verwijderen van pesticiden van je groente en fruit. En de natuurlijke fruit- en groente reinigerspray is ook nog eens heel simpel om te maken.

natuurlijke fruit- en groente reinigerspray

Benodigdheden voor je natuurlijke fruit- en groente reiniger spray:

450 ml. gedestilleerd of gefilterd water

50 ml.  natuurazijn

5 druppels citroen etherische olie

1 glazen sprayflacon van 500 ml.

Gebruiksaanwijziging

Doe alle ingrediënten in de sprayflacon en dan even goed schudden. Spray op je groente en fruit en laat het even 10 minuten inwerken. Kort afspoelen met water en afdrogen met een schone theedoek.

Voor kruiden, sla en zachtere soorten groente en fruit kan je deze formule gebruiken om de groente of fruit in te weken. Doe de groente of fruit in een kom en vul deze met de natuurlijke fruit- en groente reiniger spray totdat ze onder staan. Laat nu 10 minuten inwerken, doe in een vergiet en spoel het geheel af met schoon water.

De spray is ongeveer 6 weken houdbaar als je gedestilleerd of gefilterd water gebruikt. Gebruik je gewoon kraanwater, kook het water dan eerst en laat het afkoelen. En gebruik je spray binnen 4 weken want er zitten geen conserveringsmiddelen in de spray.

Let op:

Sommige pesticiden zoals glyfosaat (Round Up) worden ook door de wortels van de plant opgenomen dus komen in de plant terecht. Glyfosaat remt namelijk een belangrijk enzym in de ongewenste plant (het onkruid), waardoor de onkruidbestrijder effectief is tot in de wortels. Maar helaas niet alleen in de wortels van het onkruid, er kan ook altijd wat in de omringende planten terecht komen.

Tegen dit soort pesticiden werkt de natuurlijke fruit- en groente reinigerspray helaas niet. Dus als je de keus hebt is het altijd het beste om voor biologisch te kiezen. Lukt dat niet dan kan je met de spray toch al een groot gedeelte van de ongewenste stoffen verwijderen.

Reacties
Categorieën