Natuurlijk gezichtspoeder, met ingrediënten uit je keukenkastje
Cosmetica/Make up
Monica Can
Cosmetica/Make up
2 min
2

Natuurlijk gezichtspoeder, met ingrediënten uit je keukenkastje

2 min
2

Maak zelf je natuurlijk gezichtspoeder met ingrediënten die je waarschijnlijk toch al in de keukenkastje hebt staan.

Al een tijdje was ik op zoek naar een manier om zelf make-up te maken en het bleek veel simpeler te zijn dan ik dacht.

Dit recept had ik al een tijdje liggen maar het kwam er steeds maar niet van om het eens te gaan proberen.

Tot ik 2 weken geleden vergeten was om een nieuwe gezichts poeder te kopen en ik eraan dacht om dit recept te gaan maken. En ik zou nu niet meer anders willen

Een stuk goedkoper als de dure poeder uit de reformwinkel en dit natuurlijk gezichtpoeder ruikt ook nog eens heerlijk.

Dit recept heeft een beetje hetzelfde effect als minerale make up. Het poeder is alleen heel licht en zacht.

natuurlijk gezichtspoeder

Benodigdheden voor je natuurlijk gezichtspoeder

  • Pijlwortelpoeder (te verkrijgen bij de toko) of maiszetmeel (maizena)
  • Gemalen kaneel
  • Cacaopoeder
  • Een leeg glazen potje of een lege poederdoos.

Echt, dat is alles wat je nodig hebt.

Recept natuurlijk gezichtspoeder

Neem een leeg glazen potje en doe daar 2 theelepeltjes pijlwortelpoeder of maiszetmeel in. Ik had geen pijlwortelpoeder in huis dus heb zelf maiszetmeel genomen en ik ben zeer tevreden met het resultaat. Maiszetmeel geeft een beetje zijdeachtige glans maar is toch matterend genoeg.

Als je wilt dat je poeder nog beter blijft zitten dan kan je eventueel een half theelepeltje magnesium stearaat toevoegen. Dit zorgt voor een betere hechting van het poeder aan de huid en is ook geheel natuurlijk. Je vindt magnesium stearaat in de Aromalifestyle Shop.

Hierna ga je voorzichtig cacao en kaneel toevoegen totdat het poeder de juiste kleur heeft voor jouw huidskleur. Afhankelijk van de kleur van je huid zal je meer kaneel of meer cacao nodig hebben. Ik had zelf meer kaneel nodig dan cacao omdat cacao echt erg donker is.

Hiermee moet je even experimenteren en het is handig om daarna even de verhoudingen op te schrijven zodat je de volgende keer sneller klaar bent.

Alles goed mengen en je poeder is klaar.

Gebruiksaanwijzing

Neem een grote poederkwast, doop deze in de poeder, dan even goed afkloppen op de rand van je potje zodat het teveel aan poeder weer terug valt in de pot en dan kan je je gezicht poederen.

Het is geen sterk dekkende make-up maar een ideale opfrisser voor je teint en het matteert je gezicht.  Je ziet er verzorgd en fris uit. En dit poeder heeft een heerlijke, delicate geur van kaneel en chocola.

Wil je liever een compact poeder, voeg dan een paar druppeltjes jojoba olie toe (let op niet teveel, beter beginnen met een paar druppeltjes en eventueel nog een extra druppeltje toevoegen) en druk het geheel goed aan.

Als je een hele gevoelige huid hebt dan voorzichtig even proberen want kaneel is een specerij en zou dan eventueel een lichte irritatie kunnen geven maar naar mijn mening is dit altijd nog veiliger dan alle chemische ingrediënten die in de gangbare cosmetica zit.

Heb je de smaak te pakken en wil je nog veel meer natuurlijke make-up zelf maken? Dan is de online workshop ‘Natuurlijke Make-up’ echt iets voor jou.

Reacties
Categorieën