Dieren
Monica Can
Dieren
4 min
0

Adoptiekaters Tommy, Bobby en Tierhilfe Antalya

4 min
0

Miauwww, hier is kater Rixy weer. Mijn mama is weer terug van vakantie en zij heeft heel veel meegemaakt in Turkije. En ik mag het van haar hier opschrijven want ze heeft het allemaal aan mij verteld.

Zoals ik vorige keer al schreef hebben wij in Turkije een zusje, adoptiepoes Sofie , en sinds de vakantie hebben we er nog 2 stiefbroertjes ook bij, katers Tommy en Bobby.

Mijn papa en mama zijn in januari op vakantie geweest in Turkije (en July en ik moesten in het dierenhotel, het is daar wel leuk maar ik ben heel blij dat we weer thuis zijn). Tijdens de vakantie hebben ze ook heel veel gedaan voor de straatkatten en -honden in Antalya en Belek waar ze op vakantie waren.

Ze zijn bezoek geweest bij de Tierhilfe Antalya en daar heeft mama een hele kleine kitten gevoerd die pas een paar weken oud was en in het hotel gevonden was zonder mama of broertjes en zusjes. Deze kitten heet Balu en was heel erg ziek. Toen mama daar kwam mocht ze meteen meehelpen en Balu speciale melk geven. Balu gaat het nu al veel beter en is al goed gegroeid.

En papa en mama mochten ook meehelpen met de honden voeren, schoonmaken etc. Dat is echt heel veel werk hoor, miauuwww. Heel veel respect voor Sabine van de Tierhilfe Antalya die dit elke dag weer met heel veel energie en liefde doet. Hieronder zie je een paar foto’s van de hun bezoek. En als we dan ons huis met tuin krijgen dan komen er misschien naast Sofie ook nog 2 honden naar ons toe die bij ons kunnen leven. Ik weet alleen niet of ik wel met honden samen wil leven, prrrrrr, daar moet ik nog eens goed over nadenken.

Op de foto zie je de 2 honden die papa heel graag zou willen meenemen, Charlyene, een pointer en Onur, een husky. En mama die Balu melk geeft.

Tommy

Toen papa en mama de eerste dag van de vakantie in de tuin van het hotel aan de koffie zaten zag papa een kleine kater die mank liep. Hij gebruikte 1 pootje niet. Mama heeft toen meteen contact opgenomen met de vrijwilligster van de kattenhuisjes van de Limak hotels (daar zaten papa en mama) om te vragen of de kater naar de dierenarts moest. En ja, de kater moest gevangen worden en naar de dierenarts. Dus dat heeft mama toen gedaan. De dierenarts heeft een röntgenfoto van het pootje gemaakt en er leek niets gebroken te zijn. Hij had een pees verrekt en deze moest met rust genezen dus de kater moest een aantal dagen bij de dierenarts in een kleine kooi blijven zodat hij niet kon springen en rennen en zijn pootje rust kreeg.  Na 5 dagen mocht mama de kater weer ophalen en omdat ze de kater zo lief vond en hij nog niemand had die hem geadopteerd had heeft mama hem geadopteerd en ook zijn dierenartskosten betaald. En ze heeft hem de naam Tommy gegeven. Nu betaald mama elke maand 25 euro zodat Tommy altijd genoeg te eten heeft en goed verzorgd wordt. En hij blijft lekker in de tuin van het hotel leven want daar heeft hij een prima leven. Hij loopt nog wel een beetje mank maar het gaat al veel beter.

Update: Inmiddels is Tommy weer bij de dierenarts geweest want zijn pootje wil toch nog niet goed genezen. Hij is nu voor 4 weken in het opvangstation van de Tierhilfe Antalya waar hij goede verzorging krijgt en de nodige rust om het pootje te laten genezen. Daarna mag hij weer terug naar het hotel. Maar waarschijnlijk zal hij altijd een beetje mank blijven lopen. Miauwww, wat ben ik blij dat er mensen zijn die de moeite doen om mijn lieve adoptiebroertje te helpen.

Bobby

Bobby is een kleine kater die bij mijn Turkse oma en tantes woont in het dorp van papa. Mama zegt dat Bobby heel erg op mij lijkt toen ik klein was. Omdat Bobby nog niet gecastreerd was heeft mama ook Bobby naar de dierenarts gebracht en ook meteen tegen kattenziektes laten inenten. En ze heeft bij oma heel veel voer neergezet zodat Bobby daar kan blijven wonen en voor oma de muizen kan vangen. Miauwww, dat zou ik ook wel willen. Kijk maar eens op de foto’s hoe lief hij is:

Nu hebben July en ik dus nog 2 broertjes en een zusje erbij. En mama heeft besloten om als vrijwilliger bij de Tierhilfe Antalya mee te gaan helpen en de Nederlandstalige website en facebookpagina voor de Limak kattenhuizen te gaan maken.

Wil je volgen wat zij allemaal doet en hoe het de katten verder gaat dan kan je de pagina leuk vinden:

Limak Kattenhulp

Dat zou ik wel erg leuk vinden want ik ga er ook regelmatig een kijkje nemen.

Later komt er ook nog een website waar dan de honden en katten op komen te staan die een nieuw baasje zoeken. Maar dat meld ik dan nog hier op de pagina.

Prrrrrrr, het wordt tijd om even te gaan slapen want ik heb echt wel veel geschreven voor jullie. En de zon schijnt nu lekker op mijn stoel die in mama’s werkkamer staat dus ik ben weg…….

Kopje en pootje van Rixy

Reacties
Categorieën