Basis recepten
Monica Can
Basis recepten
1 min
8

Toastjes van stokbrood, heerlijk knapperig met olijfolie en zeezout

1 min
8

Deze toastjes van stokbrood zijn heerlijk knapperig en snel te maken. Maar wel verslavend, want als je ze een keer hebt gemaakt dan koop je nooit meer droge, saaie toastjes uit de supermarkt ūüėČ

In het kader van mijn voornemen om meer zero waste te gaan leven en zo veel mogelijk afval te vermijden was ik op zoek naar een recept om zelf toastjes te maken. Want toastjes zitten bijna altijd in plastic verpakt dus kopen is geen optie.  Toen ik dit recept tegenkwam wilde ik het meteen proberen en het was een groot succes,

De toastjes van stokbrood zijn snel gemaakt en je kunt er ook nog verschillende variaties op maken. Om de toastjes zero waste te maken koop ik mijn stokbrood in een broodzak van stof.  En ik laat het stokbrood bij de bakker alvast snijden. Ik heb dit al een paar keer bij de AH gedaan en ook bij de bakkerij was het geen probleem. Eigenlijk krijg ik altijd leuke reacties als ik vertel waarvoor ik het stokbrood ga gebruiken. Daarom vandaag ook het recept zodat veel mensen deze heerlijke toastjes van stokbrood kunnen gaan maken.

toastjes van stokbrood

Benodigdheden voor je toastjes van stokbrood

1 stokbrood in dunne schijfjes gesneden

olijfolie

zeezout

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 190 graden (170 graden hetelucht oven) en bedek een bakplaat met (herbruikbaar siliconen) bakpapier. Leg de plakjes stokbrood op de bakplaat. Bestrijk de plakjes brood aan de bovenkant met olijfolie (wees hier niet te zuinig mee!) en besprenkel alles met zeezout. Bak de toastjes ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Variatie:  gebruik naast het zout ook wat Provençaalse kruiden of rozemarijn.

Net uit de oven zijn de toastjes van stokbrood natuurlijk het allerlekkerst, maar je kunt ze ook goed bewaren. In een afgesloten trommel blijven ze minstens een week knapperig.

Ook heerlijk met zelfgemaakte kruidenkaas.

Reacties
Categorie√ęn