Toastjes van stokbrood, heerlijk knapperig met olijfolie en zeezout

Toastjes van stokbrood, heerlijk knapperig met olijfolie en zeezout

Deze toastjes van stokbrood zijn heerlijk knapperig en snel te maken. Maar wel verslavend, want als je ze een keer hebt gemaakt dan koop je nooit meer droge, saaie toastjes uit de supermarkt 😉

In het kader van mijn voornemen om meer zero waste te gaan leven en zo veel mogelijk afval te vermijden was ik op zoek naar een recept om zelf toastjes te maken. Want toastjes zitten bijna altijd in plastic verpakt dus kopen is geen optie.  Toen ik dit recept tegenkwam wilde ik het meteen proberen en het was een groot succes,

De toastjes van stokbrood zijn snel gemaakt en je kunt er ook nog verschillende variaties op maken. Om de toastjes zero waste te maken koop ik mijn stokbrood in een broodzak van stof.  En ik laat het stokbrood bij de bakker alvast snijden. Ik heb dit al een paar keer bij de AH gedaan en ook bij de bakkerij was het geen probleem. Eigenlijk krijg ik altijd leuke reacties als ik vertel waarvoor ik het stokbrood ga gebruiken. Daarom vandaag ook het recept zodat veel mensen deze heerlijke toastjes van stokbrood kunnen gaan maken.

toastjes van stokbrood

Benodigdheden voor je toastjes van stokbrood

1 stokbrood in dunne schijfjes gesneden

olijfolie

zeezout

Werkwijze

Verwarm de oven voor op 190 graden (170 graden hetelucht oven) en bedek een bakplaat met (herbruikbaar siliconen) bakpapier. Leg de plakjes stokbrood op de bakplaat. Bestrijk de plakjes brood aan de bovenkant met olijfolie (wees hier niet te zuinig mee!) en besprenkel alles met zeezout. Bak de toastjes ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Variatie:  gebruik naast het zout ook wat Provençaalse kruiden of rozemarijn.

Net uit de oven zijn de toastjes van stokbrood natuurlijk het allerlekkerst, maar je kunt ze ook goed bewaren. In een afgesloten trommel blijven ze minstens een week knapperig.

Ook heerlijk met zelfgemaakte kruidenkaas.

Karin Schreurs
Door

Karin Schreurs

op 28 Oct 2018

Beste Monica, ik kijk altijd met plezier uit naar je nieuwsbrief en je recepten. Maar als je nu ook al gewone recepten (toastjes) er op gaat zetten, vraag ik me af of ik dit nog wel interessant vind. We worden al overspoeld met sites die overal en nergens over gaan. Persoonlijk zou ik dus zeggen "schoenmaker, blijf bij je leest"! Met vriendelijke groet,

Annemie
Door

Annemie

op 28 Oct 2018

Jeetje Karin Scheurs wat een zure reactie. Je hoeft het niet allemaal te lezen. Er staan overigens nog veel meer lekkere recepten op de site maar aan jou blijkbaar niet besteed. Jammer hoor. Ik vind het een lekker recept. Dank je wel Monica dat ook dit soort eenvoudige recepten met ons deelt.

Birgit
Door

Birgit

op 14 Jan 2019

Juist.. ik ben ook heel blij met alles wat natuurlijk is zodat ik geen plastic hoef te gebruiken.. dus complimenten voor het fijne recept

Dierick Ethel
Door

Dierick Ethel

op 29 Oct 2018

Bedankt om je receptje te delen ,alles wat jezelf kunt maken heel leuk en meegenomen dank je wel ! Voor mij kan het zeker wel .👌❤️!

Francisca
Door

Francisca

op 29 Oct 2018

Hoi Monica, ook ik lees jou nieuws brief met plezier, ook de lekkere dingen. Ga vooral zo verder.

Mita
Door

Mita

op 29 Oct 2018

Oei zo een reactie!!!! Ik ben zekers dat we niet allen de zelfde interesses hebben.Maar aub zeg dit vind ik echt niet fijn.Ik zelf probeer ook enkel uit wat me echt wat zegt en de rest overloop ik ff vlug. En eerlijk op dit idee was ik zelf nog niet gekomen dus bedankt om dit te delen

marjo
Door

marjo

op 30 Oct 2018

ik lees de nieuwsbrief ook elke keer met plezier. probeer ook veel uit. dit ga ik zeker proberen.

Asse
Door

Asse

op 13 Mar 2023

Les is more❤️ Dank voor het delen!

Reactie plaatsen