Hand en voet verzorging
Monica Can
Hand en voet verzorging
1 min
2

Rozemarijn voetolie, tegen vermoeide voeten

1 min
2

Deze rozemarijn voetolie zorgt voor fitte en zachte voeten na een lange vermoeiende dag. Met maar 3 ingrediënten.

Onze voeten hebben het meestal zwaar te verduren. Ze brengen ons dag in dag uit overal naar toe en zorgen ervoor dat we mobiel zijn. Een goede reden dus om je voeten af en toe eens lekker te verwennen. Bijvoorbeeld met deze opwekkende en verfrissende rozemarijn voetolie, die ook nog eens super makkelijk te maken is.

Deze voetolie bevat niet alleen olie maar ook appelazijn. Appelazijn is heel geschikt als huidverzorging want de zuurgraad van appelazijn is hetzelfde als die van de huid. De appelazijn zorgt er dus voor dat de zuurgraad van de huid van je voeten in balans komt. En voor onze voeten die vaak opgesloten zitten in sokken en schoenen is dat natuurlijk erg fijn.

Daarnaast bevat de voetolie, de naam zegt het al, rozemarijn.

De etherische olie in de rozemarijn werkt opwekkend en zorgt voor een betere doorbloeding, hierdoor is de olie ook geschikt bij koude voeten.

 

rozemarijn voetolie

 

Wat heb je nodig voor je rozemarijn voetolie

  • 100 ml. olijfolie
  • 100 ml. appelazijn
  • 3 takjes rozemarijn
  • Een leeg, schoon glazen flesje en potje.

En dat is alles, meer heb je niet nodig voor deze heerlijke voetolie.

 

Bereidingswijze:

Neem de glazen  pot en doe hier de takjes rozemarijn in voeg nu de appelazijn toe. Het beste is natuurlijk om biologische appelazijn te gebruiken.

Sluit de pot af met een kunststof of glazen deksel (heb je een metalen deksel doe dan eerst een stukje plasticfolie over de pot, de azijn tast namelijk het metaal aan en dat wil je niet in de voetolie hebben)

Laat dit 3-4 weken op een lichte plaats (niet in de felle zon)  bij kamertemperatuur trekken. Dan giet je de azijn door een zeef in een mooie glazen fles en voegt de olijfolie eraan toe, en als je het in huis hebt kan je er ook nog 4 druppeltjes rozemarijn etherische olie aan toe voegen maar dit is optioneel.

Voor gebruik je flesje even schudden want de azijn en olijfolie blijven niet gemengd. Het beste kan je de olie ´s avonds gebruiken na het douchen, baden of na een lekker voetbad. Goed inmasseren en dan een paar katoenen sokken aantrekken en ´s nachts in laten trekken.

Dit zorgt niet alleen voor fitte maar ook voor zachte voeten.

Een echte ontspanning na een lange dag werken of winkelen ;-) .

 

 

Reacties
Categorieën