Drankjes
Monica Can
Drankjes
1 min
0

Eivrije advocaat, net zo lekker als het origineel!

1 min
0

Deze eivrije advocaat is makkelijk te maken en smaakt net zo lekker als het origineel met ei. En is ook nog vegan.

Advocaat maken stond al een tijdje op mijn to do list maar de hoeveelheid eieren die in advocaat gebruikt worden hield mij altijd tegen om zelf advocaat te gaan maken.

Ik eet niet 100% plantaardig maar probeer zo vaak mogelijk dierlijke producten te vervangen. Ik eet geen vlees maar wel af en toe een eitje bij het ontbijt en soms ook in een recept. Echter in advocaat gaan wel erg veel eieren en daarnaast is het daardoor ook niet zo lang houdbaar. Wat een nadeel is want ik drink niet zo vaak advocaat en ik ben hier thuis ook de enige die het drinkt.

In dit recept zitten echter geen eieren en gebruik je vanillepudding als basis. Daarom is de advocaat minder geel van kleur maar wel net zo lekker (eerlijk gezegd vind ik deze advocaat zelfs nog lekkerder dan advocaat met eieren).

eivrije advocaat

Benodigdheden voor je eivrije advocaat:

450 g vanillepudding (vegan zelf gemaakt volgens dit recept)

130 g ruwe rietsuiker of bruine suiker

200 g wodka

20 g cointreau

Bereidingswijze:

Vanillepudding, suiker, wodka en cointreau in een keukenmachine doen en 1 minuut goed mengen. Of alle ingrediënten in een hoge mengbeker doen en met de staafmixer mengen totdat je een egale massa hebt.

Nu afvullen in schone, gesteriliseerde flessen en in de koelkast bewaren. Dit is voldoende voor ongeveer 750 ml. eivrije advocaat.

Ook heerlijk over ijs of in de koffie met een toef (vegane) slagroom. Voor mij hoort dat echt bij pasen, maar je kunt de advocaat natuurlijk het hele jaar door drinken.

Reacties
Categorieën