Aardbei olie en scrub, voor bodylotion en meer.
Lichaamsverzorging
Monica Can
Lichaamsverzorging
2 min
0

Aardbei olie en scrub, voor bodylotion en meer.

2 min
0

Aardbei olie en scrub zijn leuk om te maken en ruiken echt heerlijk naar aardbeien, de olie is lekker om bodylotion of badproducten mee te maken.

Aardbeien drogen voor de aardbei olie

Om te beginnen heb je natuurlijk aardbeien nodig voor je olie. En heel belangrijk is het dat je aardbeien hebt die sterk zoet geuren want ze moeten hun geur afgeven aan de olie.

Voordat je er olie van kan gaan maken moet je de aardbeien eerst drogen anders zit er veel te veel vocht in en wordt de olie ranzig.

Aardbeien kan je drogen in een voedseldroger of in de oven. Als vaker vruchten of groente wilt drogen is een voedseldroger echt een aanrader. Er zijn verschillende soorten en prijsklassen zoals de Excalibur of een Severin. Ik ben zelf ooit begonnen met een Severin, en die is prima om mee te starten. Tegenwoordig heb ik een wat grotere die op de Excalibur lijkt.

Je hebt voor de aardbei olie 250 gram verse aardbeien nodig, deze snijd je in plakjes en die laat je dan in de voedseldroger ongeveer 8-10 uur drogen totdat ze goed droog zijn.

Je kunt je aardbeien ook drogen in de oven. Het kost alleen veel meer energie, omdat je de oven voor het beste resultaat open moet laten staan.

Leg de plakjes aardbei op een bakplaat. Na een paar uur moet je het fruit op de bakplaat draaien. Zet de oven op ongeveer 70 graden, indien mogelijk met de ventilator aan en plaats een (dun) stukje hout (bijvoorbeeld de steel van een pollepel) in het deurtje zodat die een klein stukje open staat. Het vocht kan dan weg uit de oven.

Als de aardbeien droog zijn dan maal je ze tot een grof poeder.

Dit kan je doen in een keukenmachine, koffiemolen of met de vijzel.

Werkwijze

Doe de gemalen aardbeien in een lege, schone, glazen pot en vul de pot met 100 ml. amandel olie.  Sluit de pot en even goed schudden.

Laat dit mengsel nu 3 weken trekken op een warme, lichte plaats, wel elke dag even schudden om de aardbeien en olie goed te laten vermengen.

Na 3 weken giet je de olie door een fijne zeef of koffiefilter (koffiefilter goed uitpersen zodat je zoveel mogelijk olie eruit haalt) in een schoon flesje (liefst bruin of blauw glas, verkrijgbaar bij de apotheek of in de Aromalifestyle shop) en is je aardbei olie klaar.

Je kan dan je olie zo gebruiken als heerlijk geurende bodyolie of je maakt er bijvoorbeeld een naar aardbeien geurende whipped shea butter van.

Het je de smaak te pakken maak dan ook je eigen vanille olie of wortel olie.

En nu gaan we verder want de aardbei gooi je niet weg maar je maakt er een heerlijke scrub van.

 

aardbei olie

 

Aardbei-suiker bodyscrub

Je aardbeipoeder wat over is van de aardbei olie zit nog vol met olie en het is zonde om dit weg te gooien. En je kunt er super makkelijk een heerlijke bodyscrub van maken door er 4 eetlepels suiker door te mengen. Roer het goed door en bewaar in een glazen potje.

Gebruik onder de douche voor een heerlijke peeling tof als hand- of voetscrub.

Spoel af met warm water. En geniet van de heerlijke aardbei geur.

Smeer je daarna in met de vanille bodylotion bar (die je ook kunt maken met aarbei olie) voor een zijdezachte huid .

Reacties
Categorieën