arrow_drop_up arrow_drop_down

In Nederland zijn broodkruiden niet zo heel bekend maar in Duitsland kan je ze overal in de supermarkt kopen. En kom je ze ook in veel broodbakrecepten tegen.

Broodkruiden geven je brood niet alleen meer aroma en smaak maar zijn ook nog eens heel gezond.

Misschien heb jij ook weleens zelf brood gebakken en smaakte het toch niet zo lekker als het brood van de bakker. Dan kunnen brood kruiden je brood een extra oppepper geven.

Je kunt ze heel makkelijk zelf maken en het is ook nog gezond.

broodkruiden

Benodigdheden voor broodkruiden:

 

  • 2 eetlepels gemalen komijn (goed voor de spijsvertering)
  • 2 eetlepels gemalen anijs (stimuleert het maag-darm kanaal)
  • 2 eetlepels gemalen venkel (kalmeert)
  • 2 eetlepels gemalen koriander (goed voor de spijsvertering)

Doe alles in een  glazen potje en schud het geheel goed door elkaar.

Extra smaakmakers

Met de volgende ingrediënten (in aanvulling op het basis mengsel, maar niet allemaal tegelijk – minder is meer) kan je de broodkruiden aanpassen aan je eigen smaak.

  • ½ theelepel geraspte nootmuskaat
  • ½ theelepel kardemom
  • 1 tl fenegriek
  • ½ theelepel kaneel
  • ½ theelepel peper
  • mespunt gemalen kruidnagel

Gebruik

Afhankelijk van je smaak en hoe sterk je het brood wilt kruiden voeg je 1 of 2 eetlepels brood kruiden toe aan 500 gram meel. Even goed mengen en dan kan je het meel voor elke gewenste broodsoort gebruiken. Het brood kan je verder precies zo bakken als je gewend bent of volgens het recept dat je wilt gebruiken. Door de brood kruiden krijgt je brood een lekkere, rijke smaak. Alsof het vers van de bakker komt.

Maar dan zonder ongewenste toevoegingen!

 

Angela

Door

Angela

op 18 April 2017

Perfect, ga ik zéker gebruiken!!!!!

Jacqueline

Door

Jacqueline

op 19 June 2017

Eindelijk een duidelijk recept gevonden. Totnutoe deed ik maar wat met koriander, venkel en anijs. Bedankt, ik ga het zeker proberen. Ik bak koolhydraatarm eiwitbrood, gebruik dus geen 500 gram meel., maar vervangers. Daarom zijn broodkruiden fijn om te gebruiken. vervangers.

Monica-Can

Door

Monica-Can

op 22 June 2017

Ja, ik heb ook lang gezocht en uitgeprobeerd voor ik dit recept had. Fijn is inderdaad dat je het bij alle broorsoorten kunt gebruiken. Ook glutenvrij en koolhydraatarm.

Sophie

Door

Sophie

op 4 September 2017

Hallo, ik gebruik het recept voor de broodkruiden nu al een aantal maanden en ik vind het brood dat ik bak nog beter. De geur als het uit de broodoven komt is gewoon fantastisch en ik ben echt dol op de smaak.

Reactie plaatsen