manifestatie-intenties-doelen-vertrouwen
Motivatie en inspiratie
Monica Can
Motivatie en inspiratie
7 min
0

Manifestatie: Doelen, Intenties en Vertrouwen

7 min
0

De weg naar het manifesteren van je dromen.

In dit artikel ontdek je hoe je een intentie kunt stellen voor je manifestatie en leer je het verschil tussen doelen en intenties, en waarom je beide nodig hebt om je dromen te manifesteren. Je leert ook hoe je je doelen aan het Universum kunt communiceren en waarom je je dromen moet overgeven en vertrouwen moet hebben in je juiste pad. En ik vertel je welke etherische oliën je kunt gebruiken om je manifestatiekracht te versterken.

Het planten van je intentie zaadjes

Ik vergelijk manifesteren vaak met het zaaien van zaadjes.

Het begint met de grond waarin je je planten (of manifestaties) laat groeien.

Deze grond is je mindset. Om je dromen en verlangens te manifesteren, moet je eerst een positieve mindset ontwikkelen. En met een positieve mindset bedoel ik niet dat je alleen maar gelukkige gedachten en emoties moet hebben. Je mag absoluut ook lagere, zwaardere emoties ervaren van tijd tot tijd.

Het is oké om imperfect te zijn. Het is oké om slechte dagen te hebben.

Eerlijk gezegd, je mag menselijk zijn.

Wat ik bedoel met een positieve mindset is dit:

 • Je gelooft in jezelf en je gelooft in je eigen inherente kracht om het leven te creëren dat je verlangt.
 • Je toont jezelf onvoorwaardelijke zelfliefde en zelfcompassie.
 • Je bent bereid obstakels en uitdagingen te zien als kansen voor groei. (En je bent ook bereid te zien hoe een struikelblok je misschien eigenlijk naar een beter pad leidt.)
 • Je kiest consequent voor jezelf.
 • Je bent bereid moed boven angst te kiezen.
 • Je hebt een beeld van je hogere zelf en stemt dag na dag af op dit meest ware, diepste deel van jezelf.

En zelfs als het leven niet perfect is, kies je ervoor om de wereld te bekijken vanuit een lens van dankbaarheid en waardering. En je viert ook de kleine dingen in het leven. Al deze elementen zijn als de voedingsstoffen in de grond die dienen als de basis voor je prachtige tuin. Hoe meer voedingsstoffen je hebt in de grond, hoe meer je tuin zal floreren.

Nadat je deze rijke, voedingsrijke bodem hebt gecreëerd, is het tijd om je zaadjes te planten.

En in manifestatie zijn deze zaadjes je dromen, doelen en intenties.

In deze blogpost ga ik het hebben over hoe je een intentie kunt stellen voor een manifestatie. Ik ga dieper in op doelen versus intenties, hoe je doelen en intenties kunt stellen, hoe je je doelen aan het universum kunt communiceren, en het belang van het loslaten van je doelen en het loslaten van de controle over hoe ze voor jou verschijnen.
Doelen stellen versus intenties stellen

Ik wil je eerst laten zien wat het betekent om een doel te stellen versus een intentie te stellen. Vaak worden de woorden intentie en doel door elkaar gebruikt, en dat is helemaal prima. Er kunnen echter kleine verschillen zijn in hoe we deze woorden waarnemen.

Een doel is het statische, eindresultaat van je manifestaties; het is datgene wat je wilt manifesteren in jouw realiteit. Een intentie daarentegen is hoe je wilt zijn terwijl je naar je doelen toewerkt. Als je bijvoorbeeld financiële voorspoed wilt manifesteren, kun je de intentie stellen om de belichaming van overvloed te zijn in je gedachten, gevoelens en acties.

Bij succesvol manifesteren is het belangrijk om zowel doelen als intenties te stellen om je reis te ondersteunen. Je doelen zijn je uiteindelijke gewenste uitkomsten.

 • Wat wil je manifesteren?
 • Wat hoop je uiteindelijk te ontvangen?
 • Wat is de langetermijnvisie die je voor je leven hebt?

Schrijf deze doelen die je voor jezelf hebt op, zodat ze niet alleen in je hoofd bestaan. Dit is echt belangrijk, want door je doelen op te schrijven, verander je ze van een abstract idee in je gedachten in een tastbaar, haalbaar iets dat je kunt hebben en ervaren. (Een visionboard kan ook helpen!)

Denk nu aan enkele intenties die je kunt stellen om je doelen te ondersteunen. Je kunt voor elke maand, week of zelfs dag nieuwe intenties opschrijven.

Bijvoorbeeld, als je een salarisverhoging op het werk wilt manifesteren, kun je de intentie stellen om op de frequentie van financiële voorspoed te vibreren. Schrijf deze intentie op en kom er regelmatig op terug. Dit helpt je om in lijn te blijven met je algehele doel in je dagelijks leven en ondersteunt ook je langetermijnmanifestaties.

 • Hoe ziet jouw ideale toekomst eruit?
 • Waar zie je jezelf over vijf, tien of zelfs twintig jaar?
 • Welke dromen zijn het meest prominent aanwezig in jou?

Wees eerlijk over je doelen. Ze zouden nooit gebaseerd moeten zijn op wat iemand anders voor jou wil. Jouw doelen, dromen en visies moeten altijd in lijn zijn met jouw authentieke waarheden en verlangens.

Stel de juiste doelen

Manifestatie lijkt misschien moeilijk van buitenaf, maar de helft van de strijd is het stellen van doelen die goed voor je voelen. Want zodra je een doel stelt dat overeenkomt met je diepste verlangens (en dat heel goed aanvoelt voor jou), ben je in afstemming met het Universum. Het wordt gemakkelijker om het verloop van je levenspad te vertrouwen. En nog belangrijker, het Universum zal alles doen wat mogelijk is om je te ondersteunen. (Hoewel je het misschien niet meteen ziet.)

Het moeilijke voor veel mensen is dat dit ook betekent dat je niets kunt forceren dat niet echt goed aanvoelt.

Heb je ooit geprobeerd een relatie te forceren, ook al wist je diep van binnen dat er iets niet klopte? Misschien kun je het een tijdje volhouden, maar het is niet duurzaam.

En nog belangrijker, als je dit doet, houd je jezelf eigenlijk tegen.

Want de waarheid is, als je stopt met forceren en in plaats daarvan afstemt op wat goed en juist voor jou voelt (d.w.z. in een flow-staat komen), open je jezelf voor het ontvangen van dingen die veel beter zijn dan wat je probeert te forceren.

Doelen stellen die oprecht en ongedwongen aanvoelen, is de sleutel tot een succesvolle (en gelukkige) manifestatie. Wanneer je probeert een doel te stellen dat geforceerd of onoprecht aanvoelt, zul je meestal een van deze twee uitkomsten tegenkomen:

 1. Je manifestatie werkt niet, waardoor je het gevoel hebt dat je ofwel hebt gefaald of dat manifestatie in het algemeen eigenlijk niet werkt. De reden waarom het niet heeft gewerkt, is omdat er een onderliggende wanhoop is in je verlangen. In plaats van je over te geven en iets te laten gebeuren, probeer je iets te forceren op jouw tijdlijn.
 2. Je manifestatie werkt, en je krijgt wat je wilt. Maar het blijkt dat het niet zo geweldig is als je had gedacht.
Hoe begin je dan met het stellen van doelen?

Eerst geef ik je een paar richtlijnen voor het stellen van doelen, en daarna zal ik bespreken hoe je deze doelen en dromen aan het Universum kunt communiceren.

1. Wees specifiek (maar laat ruimte voor mogelijkheden) Wanneer je een doel stelt, wil je specifiek zijn.

Bijvoorbeeld, als je liefde wilt manifesteren, denk dan na over de specifieke eigenschappen die je in een partner wilt. Ben je op zoek naar iemand om de wereld mee rond te reizen, of geef je er de voorkeur aan iemand te vinden die samen met jou wortels zal planten?

Denk ook na over de duur van je gewenste relatie. Ben je op zoek naar iemand waarmee je plezier kunt hebben, maar weet je niet zeker of je klaar bent voor een levenslange verbintenis? Of zoek je een blijvende, voor altijd soort liefde?

Beschrijf tot slot de kwaliteiten die je het meest verlangt in een partner: niet-onderhandelbare zaken zoals humor, trouw en vrijgevigheid.

Met andere woorden, heb een duidelijke visie van wat je wilt en definieer de belangrijkste aspecten van deze visie.

Maar onthoud, er is een dunne lijn tussen een duidelijke visie hebben en iets te specifiek zijn.

Specificeer de kwaliteiten die voor jou het belangrijkst zijn, maar laat ruimte voor het onverwachte. Met hetzelfde voorbeeld als hierboven, wil je misschien niet de exacte haarkleur en oogkleur van je toekomstige partner specificeren. En misschien hoeven ze niet in een specifiek beroepsveld te werken. Als je ruimte laat voor het onverwachte, zul je vaak verrast worden door een uitkomst die nog beter is dan wat je had gedacht.

2. Richt je niet op het "hoe".

Dit is eigenlijk een van de grootste blokkades voor manifestatie, en het is iets wat we vaak niet eens beseffen dat we doen.

Vaak, wanneer we doelen stellen, stellen we ons precies voor hoe deze droomsituatie zich zal ontvouwen. Daar is niets mis mee; het is leuk om te visualiseren! Het probleem ontstaat wanneer je jezelf beperkt tot slechts deze ene mogelijke weg.

Bij het stellen van intenties hoef je je geen zorgen te maken over hoe deze gewenste persoon, ding of ervaring naar je toe zal komen. Richt je simpelweg op het eindresultaat.

Hier zijn een paar voorbeelden van hoe je geen intenties wilt stellen:

 • "Ik wil één miljoen dollar manifesteren door de loterij te winnen." (Wat dat geld kan misschien wel op een makkelijkere, zinvollere manier naar je toe komen en je meer vreugde brengt dan de loterij winnen?)
 • "Ik wil mijn zielsverwant manifesteren in een romantische ontmoeting in mijn favoriete restaurant." (Wat als je die perfecte persoon nooit tegenkomt in het restaurant, maar wellicht slechts één klik verwijderd is op de dating-app waar je steeds over hoort?)

Stel kleine en grote doelen Als je aan je dromen denkt, denk je waarschijnlijk aan hele grote dingen. Maar vergeet niet om ook wat kleinere doelen te stellen. (Deze "kleinere" doelen kunnen je zelfs naar dat grote ding leiden dat je wilt.)

Een krachtige praktijk die ik zelf graag gebruik in mijn persoonlijke dagelijkse routine, is om één klein ding op te schrijven dat ik die dag wil manifesteren.

Bijvoorbeeld, ik zou kunnen besluiten dat ik een heel leuk gesprek met iemand wil manifesteren of een onverwacht moment van lachen en vreugde. En wat bij mij altijd goed werkt is een parkeerplaats manifesteren of bijvoorbeeld de snelste rij bij de kassa. Werkt altijd ;-).

Dit is een geweldige manier om vertrouwen te krijgen in je manifestatiekracht! Je kunt deze zien als "mini-manifestatie-doelen" die je helpen je vertrouwen te vergroten in het manifesteren van grotere dingen.

Doelen stellen voor manifestatie

Nu ik je wat richtlijnen heb gegeven voor het stellen van doelen, kunnen we praten over hoe je doelen kunt stellen en beslissen wat je precies wilt manifesteren. Het is opnieuw belangrijk om je individuele doelen op te schrijven, omdat je deze abstracte ideeën in je gedachten wilt omzetten in concrete, haalbare dingen die je kunt manifesteren.

Verbind je eerst met je authentieke dromen en verlangens.

 • Is er een bepaalde droom die al jarenlang in je hart is?
 • Is er een nieuwe droom die in je visie begint te komen?
 • Wat maakt je opgewonden?
 • Wat ontsteekt die innerlijke vonk?
 • Wat verlang je echt voor je leven?

Het kan helpen

Reacties
Categorieën