Scripting
Motivatie en inspiratie
Monica Can
Motivatie en inspiratie
6 min
0

Scripting, een krachtige manier om te manifesteren.

6 min
0

Scripting ofwel scripten maakt bij mij tegenwoordig een groot deel uit van mijn ochtendroutine. Ik vind het echt super leuk om te doen en het helpt mij mijn intentie voor de dag en voor mijn toekomst te zetten. Door te scripten haal ik mijn verlangens en toekomst naar het heden en kan ik ze sneller manifesteren.

Wat is scripten?

Scripten is een krachtige schrijftechniek die wordt gebruikt om je te helpen alles te manifesteren wat je wilt, van een goede stemming gedurende de hele dag tot het kopen van je droomhuis. Ik heb bijvoorbeeld mijn droomhuis in Turkije gevonden door middel van scripting.

Wanneer je script, schrijf je precies op wat je wilt in je leven alsof het op dit moment gebeurt of al is gebeurd.

Scripten is eigenlijk een geschreven vorm van visualisatie - in plaats van je ogen te sluiten en je alle details voor te stellen van wat je wilt, schrijf je in plaats daarvan al die details op.

Het opschrijven van deze details stelt je in staat om specifiek te zijn over wat je wilt en te voelen hoe het voelt om het te hebben. Door na te denken over en te voelen hoe het is om al te hebben wat je wilt, begin je eigenlijk die dingen naar je leven toe te trekken (dit is het werk van de Wet van Aantrekking!). Je haalt in principe de toekomst naar het nu en dat is heel belangrijk voor succesvol manifesteren.

Scripten kan worden gedaan voor alles in je leven, groot of klein. Je kunt ervoor kiezen om te schrijven over een reis waarvan je hebt gedroomd, een baan die je graag wilt hebben, iets dat je wilt kopen, het bedrijf dat je wilt starten, of zelfs gewoon beschrijven hoe je wilt dat je dag verloopt.

Het enige wat je hoeft te doen is een pen en papier pakken en de onderstaande stappen volgen!
Hoe kan je het beste scripten?

1.  Maak je hoofd leeg

Voordat je begint met schrijven, ga rustig zitten en adem een paar minuten. Doe je best om je geest leeg te maken en volledig aanwezig te zijn.  Als er dingen in je opkomen, zoals to-do lijstjes of zorgen, noteer ze dan aan de zijkant om ze uit je gedachten te halen. Ga dan terug naar het focussen op je ademhaling voor nog een minuut of twee. Dit zal je in staat stellen om een heldere, frisse geest te hebben wanneer je begint te schrijven.

Je kunt ook een etherische olie gebruiken om je te helpen je hoofd leeg te maken. Wierook etherische olie is hier uitermate geschikt voor. Maar ook lavendel en kamille etherische olie werken rustgevend en ontspannend. Je kunt deze gebruiken in een aromadiffuser of bijvoorbeeld op een geursteentje dat je naast je legt.

Na een paar minuten ademhalen begin ik altijd met een alinea over dingen waar ik dankbaar voor ben voordat ik echt ga scripten. Dit helpt me in een nog positievere mindset te komen en die dankbaarheid vervolgens te richten op wat ik aan het manifesteren ben.

2. Kies waarover je wilt scripten

Het geweldige van scripten is dat je het letterlijk voor alles kunt doen - je komende dag, toekomstige doelen, iets specifieks dat je wilt hebben, noem maar op! Je kunt een breed onderwerp kiezen, zoals hoe je wilt dat de komende week verloopt, of je kunt je richten op een specifiek onderwerp, zoals het manifesteren van je droombaan of partner.

Begin met het kiezen van één ding om over te scripten.

Bijvoorbeeld, als je een belangrijke dag voor de boeg hebt, of gewoon een goede dag wilt hebben in het algemeen, kun je precies opschrijven hoe je wilt dat die dag verloopt. Je kunt beschrijven hoe je je dag doorbrengt, hoe je je voelt, hoe dingen gaan en je alles voorstellen dat precies zo verloopt als je wilt.

Heb je ooit een moeilijke vergadering? Script over hoe het soepel verloopt en je je kalm en zelfverzekerd voelt tijdens de vergadering.

Een belangrijke opmerking hier - zorg ervoor dat je schrijft over wat je wilt dat er gebeurt, niet over wat je niet wilt dat er gebeurt. Dit is weer de Wet van Aantrekking - als je je richt op wat je niet wilt, is dat precies wat je zult aantrekken.

3. Kies de tegenwoordige- of verleden tijd om in te schrijven

Een veelvoorkomende manifestatiefout is praten over wat je in de toekomst wilt. Aangezien de Wet van Aantrekking altijd om je heen werkt, als je praat over iets willen, blijf je gedachten en dingen aantrekken die je in die staat van willen houden.

Om aan te trekken wat je verlangt in je leven, is het belangrijk om erover te praten alsof je het al hebt, daarom is een belangrijk onderdeel van scripten ervoor te zorgen dat je in de tegenwoordige of verleden tijd praat over wat je aan het manifesteren bent.

Kies bij het schrijven de tijd die voor jou het beste voelt. Het kan goed aanvoelen om in de tegenwoordige tijd te schrijven alsof het gebeurt en je het om je heen ziet gebeuren, of je kunt in de verleden tijd schrijven over wat er is gebeurd en alle emoties beschrijven die je hebt gevoeld terwijl het gebeurde.

Het belangrijkste is dat je je concentreert op wat je schrijft en er echt in voelt.

Schrijven in de tegenwoordige of verleden tijd over wat je verlangt, zal krachtige signalen naar het universum sturen en je helpen precies te manifesteren wat je wilt.
4. Voeg zoveel mogelijk details toe.

Als je schrijft, wees dan heel specifiek over de details van wat je wilt. Neem zoveel mogelijk details op en blijf je geest aansporen om er meer te bedenken. Dit zal je helpen heel duidelijk te worden over wat je wilt en je helpen voelen alsof het al van jou is.

Hier zijn enkele prompts om je te helpen met de details als je script over iets tastbaars dat je wilt:


  • Hoe ziet het eruit? Kleur, stijl, grootte, enz.
  • Welke specifieke kenmerken heeft het?
  • Waar zul je het gebruiken?
  • Hoe klinkt het?
  • Hoe ruikt het?
  • Hoe zul je je voelen als je het gebruikt?
  • Hoe voelt het als je het vasthoudt/aanraakt?
  • Hoe voel je je als je weet dat het van jou is?

Je kunt ook de scène om je heen beschrijven terwijl je krijgt wat je wilt. Wat zie je? Hoor je? Ruik je? Proef je? Voel je (zowel fysiek als emotioneel)? Er zal een specifiek moment in de tijd zijn wanneer je krijgt wat je wilt, dus beschrijf precies hoe je dat moment voor je ziet.

Maak gebruik van al je zintuigen en wees zo gedetailleerd mogelijk in je schrijven. Vooral bij je emoties.

Het focussen op de emoties over hoe je je voelt om te hebben wat je wilt, is bijzonder belangrijk. Schrijf hier zoveel mogelijk over en laat jezelf in die gevoelens komen terwijl je schrijft.

Voor bonuspunten 😁: kijk of je je kunt inleven in de dankbaarheid die gepaard gaat met het hebben van alles wat je verlangt en neem dat elke keer mee als je script.

5. Bekijk je scripts

Als je een tijdje hebt gescript, neem dan wat tijd om periodiek te kijken naar wat je hebt geschreven en markeer elk stuk dat is uitgekomen. Dit is zowel leuk om te doen als het zal je geloof in de Wet van Aantrekking versterken, wat je zal helpen om nog meer te manifesteren in je leven!

Ik kwam er zelf op die manier achter dat ik ons droomhuis in Turkije had gescript zonder dat het al gebouwd was, ik had namelijk het complex naast ons huidige huis in mijn hoofd. Maar het Universum gaf ons een nog veel mooier huis dan waar ik over geschreven had. Maar wel met alles wat ik verlangde en waarover ik dus gescript had. Het voelt dan vaak als een wonder maar het is wat je zelf gemanifesteerd hebt.

6. Heb geduld

Als er delen van je script zijn die nog niet zijn uitgekomen, geef dan de hoop niet op. Vertrouw op het universum en weet dat wat je wilt (of zelfs iets beters) nu jouw kant op komt. Blijf scripten en hou die gevoelens van dankbaarheid vast. En heel belangrijk (maar niet makkelijk): laat het hoe en de tijd los, dat is de taak van het Universum. Dan kan het niet anders dan dat je dromen uitkomen. Het is de wet!

Reacties
Categorieën