wat is de wet van aantrekkingskracht?
Motivatie en inspiratie
Monica Can
Motivatie en inspiratie
12 min
0

Wat is de wet van aantrekkingskracht?

12 min
0


Als je mij al langer volgt en meer blogposts van mij hebt gelezen dan heb je al wat gelezen over de Wet van Aantrekking. In mijn verhaal kan je ook lezen hoe de Wet van Aantrekkingskracht mijn leven heeft getransformeerd, En misschien heb je wel gedacht dat het te mooi klinkt om waar te zijn. Lees verder om erachter te komen of het werkelijk zo is.

Een eenvoudige analogie voor de Wet van Aantrekking is de Wet van de Zwaartekracht. We hebben geen controle over zijn aanwezigheid of hoe het ons beïnvloedt. Maar we kunnen ervoor kiezen om het te benutten ten voordele van ons. Net als zwaartekracht is de Wet van Aantrekking er gewoon voor iedereen om te gebruiken. Het is aan ons of we er sceptisch over willen zijn, het willen negeren, ertegen willen vechten of het willen omarmen om de voordelen ervan te benutten en positieve dingen in ons leven te brengen.

Wat is de Wet van Aantrekking?

De definitie van de Wet van Aantrekking is vrij eenvoudig. Je trekt aan wat je bent. Of, je bent wat je aantrekt. Om positieve dingen in je leven aan te trekken, hoef je alleen maar positief te blijven. Met andere woorden, positief denken kan je wildste dromen laten uitkomen! 

Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Ja, maar in de basis is het wel waar, alleen zitten wij mensen iets gecompliceerder in elkaar door onze cultuur en opvoeding. Dus er komt uiteindelijk wel wat meer bij kijken. Maar daarover straks meer. 

De wet van aantrekking wordt geleid door de 7 regels van het universum. 

Dit zijn:

1. Brandend Verlangen

2. Visualisatie

3. Absoluut Geloof

4. Bevestiging

5. Volledige Focus

6. Manifestatie

7. Dankbaarheid

 De Wet van Aantrekking is van toepassing op mensen, objecten, gevoelens, gedachten en alle dingen in dit universum. Want alles is energie en alles trilt. Één van de basisprincipes van ons universum stelt dat gelijke dingen elkaar aantrekken. Dit betekent dat positieve gedachten en acties positieve dingen en energie in je leven teweegbrengen. Dit is de wet van het leven. En andersom brengen negatieve gedachten dus ook meer negatieve dingen in je leven. 

 

Hoe kun je dan manifesteren wat je wilt?

Door drie stappen: vragen, geloven en ontvangen.

Deze drie stappen kunnen ervoor zorgen dat je manifesteert wat je wilt in het leven. Allereerst moet je beslissen wat je wilt. Bij het doen van dit, moet je je alleen concentreren op wat je wilt en niet op wat je niet wilt. Je moet negatieve gedachten en gevoelens vermijden. En dat is niet makkelijk maar wel cruciaal voor het slagen van het proces. 

Vervolgens vraag je erom. Jouw enige taak is om te vragen. En je geen zorgen maken over hoe je het gaat krijgen. Je moet echt het hoe en wanneer loslaten. Laat de rest aan het Universum over!

De tweede stap omvat onvoorwaardelijk geloven in de uitkomst. Geloof vol overtuiging dat je zult krijgen wat je wilt. Dit deel is niet eenvoudig. Veel mensen zijn geconditioneerd door beperkingen en hebben mogelijk wat moeite om deze obstakels te verwijderen. Zodra je je mindset verandert en gelooft dat je het waard bent en verdient om te krijgen wat je wilt, gaat het verder vlot. 

Dan is het tijd om je geloof te bevestigen. Dat houdt in actie ondernemen om je verlangen vruchtbaar te maken. Dit wordt ook wel aligned actie genoemd, actie die voor jou goed voelt en past bij je verlangens. Bijvoorbeeld, solliciteren naar een baan die je graag wilt hebben of een sportroutine beginnen om fitter te worden. De derde stap bereid je voor om te ontvangen wat je wilt. Hiervoor moet je een vibrationele match worden met je verlangens.

Alles in dit universum trilt op zijn eigen frequentie, inclusief wijzelf. Om je klaar te maken om te ontvangen wat je ook maar verlangt, moet je je vibraties afstemmen op de frequentie van je verlangen. Dit is mogelijk door middel van positieve gedachten en bevestigingen.

Een eenvoudige methode om positief te denken is visualiseren dat je al hebt ontvangen wat je wilt. Als je in een verhoogde emotionele staat van vreugde, liefde, dankbaarheid en waardering blijft, ben je afgestemd op je verlangens. Een andere manier om een vibratie match te bereiken, is door affirmaties te gebruiken.

Affirmaties zijn uitspraken van je wensen en verlangens. Dit kun je doen door je te richten op het geluk en de tevredenheid die je zou ervaren als je het doel bereikt. Het opschrijven van deze gevoelens kan helpen om het effect te versterken.

Ook etherische oliën kunnen je helpen bij de wet van aantrekking.

De Geschiedenis van de Wet van Aantrekking

Het begon allemaal in het begin van de 19e eeuw toen Phineas Quimby de New Thought-beweging in gang zette. Deze beweging is gebaseerd op het concept van de superieure kracht van "geest over lichaam" en dat "het lichaam slechts het huis is waarin de geest verblijft".

In de late 19e eeuw gebruikte Helena Blavatsky, een occultist en filosoof, voor het eerst de term "Wet van Aantrekking" in haar boek. Ze gebruikte het om te verwijzen naar de aantrekkingskracht tussen elementen van de geest.

Prentice Mulford, een auteur en pionier in de New Thought-beweging, gebruikte de Wet van Aantrekking in een algemene zin die alle aspecten van het leven beslaat. De meeste universele wetten van aantrekking werden door hem vastgelegd.

Na Mulford kwamen andere auteurs van de New Thought-beweging, zoals Henry Wood en Ralph Waldo Trine. Door hun boeken bereikte de leer het grote publiek en begon het fans te krijgen.

De 20e eeuw werd getuige van een reeks auteurs die het concept propageerden. Dit omvat de bestverkochte boeken aller tijden - "Think and Grow Rich" (1937) door Napoleon Hill, "The Power of Positive Thinking" (1952) door Norman Vincent Peale, en "You Can Heal Your Life" (1984) door Louise Hay. Abraham-Hicks heeft talloze boeken over het onderwerp geschreven. Vooral Louise Hay en Abraham Hicks hebben mijn leven verandert met hun boeken en video's over de Law of Atraction.

 "The Secret" (2006), de film van Rhonda Byrne, vernieuwde de interesse in het concept. Het werd gevolgd door een boek met dezelfde naam het volgende jaar. Het vervolg "The Power" (2010) beeldt de Wet af als de wet van liefde.

Een hele reeks beroemdheden heeft het denkproces ondersteund en uitgelegd hoe je positieve dingen in je leven kunt aantrekken met behulp van de Wet van Aantrekking. Ze omvatten Oprah Winfrey, Jim Carrey, Will Smith, Arnold Schwarzenegger, Jay-Z,  Lady Gaga en nog veel meer. 

 


Werkt de Wet van Aantrekking?

Als je er voor het eerst over hoort, is het heel normaal om jezelf af te vragen of de Wet van Aantrekking waar is. Zelfs de volgelingen van de Wet hebben hun momenten van twijfel 🤔.  Critici staan te popelen om het af te doen als pseudowetenschap of wartaal. Hoe kunnen we de waarheid ervan bewijzen als alles erover zich in de geest bevindt. Iets wat we niet kunnen zien, aanraken of voelen? 

Ik vergelijk het wel eens met bijvoorbeeld videobellen met je telefoon. Je kunt op het scherm van je smartphone live met iemand praten die zich aan de andere kant van de wereld bevindt. Zien we de frequenties van de telefoon die daarvoor nodig zijn? Of kunnen we deze frequenties aanraken of voelen? Nee, dat kunnen we niet en toch kunnen we met die persoon praten. Zo is het ook met de Wet van Aantrekking, we zien de frequenties niet maar ze zijn er wel degelijk.

De grote misvatting over de Wet van Aantrekking komt voort uit het idee dat door te visualiseren wat je wilt en erom te vragen, je het meteen zult krijgen. Zelfs als het een Lamborghini is. De film 'The Secret' heeft dit imago ook nog eens versterkt. De waarheid is echter verre van dit. 

De Wet van Aantrekking gaat over het vervangen van negatieve gedachten en gevoelens door positieve energie/frequenties. Je focust op wat je wilt in plaats van wat je niet wilt.

Slechte dingen uit je leven elimineren en het vullen met positieve acties, gevoelens en gedachten zal je zeker goed laten voelen. En het positieve gevoel zal je zeker helpen het beste uit je leven te halen. 

Voor degenen die op zoek zijn naar bewijs van de waarheid ervan, is het bewijs de innerlijke blijdschap die je ervaart. En niet de materiële winst, zoals een dure auto of een vorstelijk huis of een prestigieuze baan. Voor sommigen kan dit geluk brengen, maar er is geen garantie. Het gaat in eerste instantie namelijk niet om de materiële zaken die je manifesteert maar om het gevoel dat het je geeft. Alles gaat om het gevoel, je goed voelen en dit uitstralen. 

Het werkelijke bewijs zit in hoe je je voelt. En zelfs als het leven uitzichtloos lijkt is er altijd de mogelijkheid om dat sprankje licht te zien en in hele kleine stapjes naar voren te gaan. Je hoeft niet van depressief of ernstig ziek in één keer naar super happy te gaan. Ook kleine stapjes voorwaarts, de kleine dingen in je leven waarderen, gaan je langzaam dat brengen wat je zo graag wilt. Namelijk meer vreugde in je leven. Ook als het nu nog uitzichtloos lijkt. 

 

Hoe gebruik je de Wet van Aantrekking?

Het concept is ongelooflijk eenvoudig, maar het kan moeilijk zijn om te volgen voor een beginner. De Wet van Aantrekking voor beginners heeft wat vereenvoudiging nodig. Dus, om het gemakkelijker te maken, zijn hier wat eenvoudige stappen voor je om wonderen aan te trekken met behulp van de Wet van Aantrekking. 

1. Bepaal wat je wilt

Als je dit voor de eerste keer doet, is het prima om wat tijd te nemen om deze beslissing te nemen. Kies gewoon iets dat je echt wilt en niet iets waarvan je denkt dat je het zou moeten willen. Wat je ook kiest, zorg dat je er vrolijk van wordt en je hoeft geen reden te geven waarom je het wilt. Luister naar je hart!

2. Visualiseer je succes

Zodra je weet wat je wilt, stel je voor dat je het hebt. En ervaar vreugde en blijdschap. Denk tijdens dit proces niet na over hoe je droom werkelijkheid gaat worden. Negeer het goedbedoelde logische redeneren van je brein en concentreer je op het eindresultaat. Door je succes te visualiseren, verschuif je je realiteit. De Wet van Aantrekking stelt dat wanneer je vibratie overeenkomt met je verlangen, je realiteit zal verschuiven om die overeenkomst te bereiken. Met andere woorden, je droom zal werkelijkheid worden.

 3. Geloof erin

De meesten van ons kunnen alleen geloven wat we kunnen zien. Geloven dat je je droom zult verwezenlijken is makkelijker gezegd dan gedaan. Deze stap klinkt misschien eenvoudig genoeg, maar is moeilijk te volgen voor een beginner. Als je huidige situatie het tegendeel suggereert, moet je je hersenkracht trainen om te accepteren dat je zult slagen in het krijgen van wat je wilt. 

4. Bevestig je geloof

Alleen beslissen wat je wilt en geloven dat je het zult krijgen, is niet genoeg. Je moet actie ondernemen om je te helpen je doel te bereiken. Luister ook hier naar je hart en onderneem die actie die voor jou goed voelt. Laat je niet beïnvloed door wat de maatschappij zegt of wat je geleerd hebt zoals het zou moeten zijn.

5. Blijf positief

Wat je elke dag denkt en voelt, heeft een grote impact op je leven. Terwijl positieve gedachten en energie wonderen voor je kunnen doen, kunnen negatieve vibes chaos in je leven veroorzaken. Als je gedachten gericht zijn op wat je verlangt, zoekt je onderbewustzijn automatisch naar kansen om het werkelijkheid te maken. Blijf positief en houd van je leven.

 6. Wees dankbaar

Voel dankbaarheid voor alles wat je al hebt en nog gaat ontvangen. Dankbaarheid beoefenen elke dag zal je vullen met positieve vibraties. Dit zal je op zijn beurt helpen om te krijgen wat je wilt. Je moet echter oprecht dankbaarheid voelen en het niet faken. 
Tips voor beginners van de Wet van Aantrekking

Het uitstippelen van je pad met de Wet van Aantrekking kan in het begin overweldigend zijn. Het begrijpen van het concept kan niet alleen voor beginners lastig zijn. De procedure is echter heel eenvoudig en helemaal niet ingewikkeld. Alles wat je hoeft te doen is beslissen wat je wilt, erin geloven dat het met zoveel mogelijk positiviteit zal gebeuren en je steentje bijdragen om het werkelijkheid te maken.

Als je vastloopt of obstakels tegenkomt, zijn hier enkele tips om je reis met de Wet van Aantrekking gemakkelijk en lonend te maken.

Beperkingen afbreken:

Voordat je de Wet van Aantrekking begint te gebruiken, moet je een inventarisatie maken van bestaande gedachten en overtuigingen. Het zal je niet verbazen om beperkende gedachten te vinden die je voortgang kunnen belemmeren. Doe er afstand van.

Controle over je gedachten nemen:

Elke gedachte bestaat uit energie. Je geest is als een paard dat op hol slaat als je het vrije teugels geeft. Gedurende je wakkere uren passeert er een stoet van gedachten. Sommige zijn goed, sommige niet zo goed, sommige echt slecht. Als je begint aan je reis met de Wet van Aantrekking, moet je controle hebben over je gedachten. Positief blijven is essentieel om je verlangens te manifesteren. Wees de energie die je wilt aantrekken.

Duidelijke doelen stellen:

Bij het beslissen wat je wilt, moet je je richten op iets dat duidelijk is. 'Gelukkig zijn' is erg vaag. Je moet er dieper ingaan en geluk en wat je gelukkig maakt, definiëren. Beschrijf het met zoveel mogelijk details.

Concentreer je op één verlangen:

Misschien wil je veel dingen tegelijk. Als beginner is het echter beter om je te concentreren op één verlangen. Alleen dan zul je het met een brandende passie willen, wat de basisvereiste is om te slagen.

Maak je geen zorgen over:

  'hoe'

Het is natuurlijk om je af te vragen hoe je je doel gaat bereiken. Maar dat is niet de manier waarop dit concept werkt. Alles wat je hoeft te doen is beslissen wat je wilt en erom vragen. Je moet je brein trainen om zijn nieuwsgierigheid op dit gebied te negeren.

Absoluut geloof:

Geloven zonder enige twijfel is de sleutel tot succes. Bevestigingen en constante herhaling zijn enorm nuttig om het geloofsniveau te verhogen. Het gaat hier niet om wensen of dromen maar om puur verwachten. Verwacht en geloof dat het gebeurd.

Dagdroom je weg naar succes:

Visualisatie is een integraal onderdeel van het proces. Dagdromen over je toekomst na het succes kan je gemakkelijk in de juiste stemming brengen. Je kunt jezelf ook e-mails of brieven sturen van je toekomstige zelf, waarin je levendig beschrijft hoe geweldig het leven is. Het opzetten van een vision board met afbeeldingen van je perfecte toekomst op plaatsen die je in het oog springen, is ook een geweldig idee.

Schrijf ze op:

Veel mensen kunnen alleen maar aan doelen, bevestigingen en dankbaarheid denken. Daar is niets mis mee. Maar door ze op te schrijven, wordt hun intensiteit naar een geheel ander niveau getild. Het helpt je om te zien en gefocust te blijven.

Versterk je geloof:

Onwankelbaar geloof vermenigvuldigt elke stap die je neemt exponentieel. Louter motivatie kan je slechts zover brengen. Ontwikkel echt geloof door middel van bevestigingen en constante herhaling.

Hou van en respecteer jezelf:

Het is essentieel voor je succes. Het basale principe van de Wet van Aantrekking zegt dat 'het gelijke trekt het gelijke aan'. In een positieve mindset blijven is net zo belangrijk als elk spoortje negativiteit elimineren. Wees vriendelijk voor jezelf. Begin en eindig elke dag met dankbaarheid: dankbaar zijn voor de goede dingen die je hebt, geeft je het vertrouwen dat je huidige en toekomstige wensen ook kunnen uitkomen. En het brengt je in een gelukkige en positieve stemming, heel essentieel om te slagen.

Oefeningen die je helpen om aan te trekken wat je verlangt

De stappen van de Wet van Aantrekking kunnen bedrieglijk eenvoudig zijn, maar niet zo gemakkelijk toe te passen en te volgen. Je bent verzekerd van de voordelen van de Wet van Aantrekking door deze gemakkelijk te volgen oefeningen te herhalen.

 • Neem de tijd om te beslissen wat je echt wilt.
 • Maak een vision board om te helpen bij visualisatie.
 • Kies een paar positieve bevestigingen en gebruik ze herhaaldelijk.
 • Wees dankbaar voor alle prachtige dingen in je leven.
 • Leer dagelijks te mediteren en meer positiviteit en focus te brengen.
 • Oefen mindfulness.
 • Schrijf een lijst van dingen waar je dankbaar voor bent en naar uitkijkt.
 • Stel je voor en handel alsof je al hebt bereikt wat je wilt.
 • Blijf positief en verspreid geluk om je heen.
 • Doe willekeurige vriendelijke daden.
 • Stop met je zorgen te maken.
 • Kom af van beperkende overtuigingen.
 • Kom van negatieve gedachten en gevoelens af.
 • Maak je klaar om te ontvangen wat je hebt gewenst.
 • Omring jezelf met gelijkgestemde mensen.
 • Oefen visualisatie vanuit het perspectief van een andere persoon.
 • Doe visualisatieoefeningen die meerdere zintuigen betrekken.
 • Lees boeken over de Wet van Aantrekking en inspirerende citaten. Op mijn Instagram kanaal zal ik regelmatig inspirerende citaten gaan delen.
 • Geloof in de kracht van het Universum om je droom werkelijkheid te laten worden.

Het is niet altijd gemakkelijk om je leven in balans te brengen met werk, relaties en persoonlijke doelen. Het is moeilijk om te weten waar te beginnen of welke activiteiten je moet prioriteren. Maar ik hoop dat ik je met deze blogpost een stukje op weg heb kunnen helpen.

Nu je bent geïntroduceerd bent met de wet van aantrekking en de voordelen ervan, heb je de basiskennis om te starten. Maar er is nog veel meer dat je kan helpen om je doelen en dromen te bereiken. Komende tijd zal ik daarom nog veel meer artikelen plaatsen over de Wet van Aantrekkingskracht, manifesteren en aromatherapie. 

In deze categorie vind je de artikelen die al op Aromalifestyle staan. Wat zou jij nog graag willen leren over de Wet van Aantrekkingskracht of manifesteren? Laat het mij hieronder weten.

Reacties
Categorieën