wat is aroma feng shui
Aroma Feng Shui
Monica Can
Aroma Feng Shui
5 min
7

Wat is Aroma Feng Shui

5 min
7

In onze wereld voeren stress en chaos vaak de boventoon, en veel mensen streven dan ook naar een gevoel van innerlijke rust en harmonie. Niet voor niets worden praktijken als meditatie, yoga en ontspanningsoefeningen steeds populairder. En dat is ook terecht. Het zijn belangrijke tools die ons kunnen helpen om beter voor onszelf te zorgen. Maar er is nog een ander belangrijk element in ons leven dat ons kan helpen tot rust te komen en zelfs om je droomleven te manifesteren. En dat is onze woonomgeving. Om je beste leven te manifesteren is een goede woonomgeving, waarin je tot rust kan komen,, dan ook van groot belang.

Je kunt je huis zien als één groot visionboard waarin je jouw dromen waar kunt maken. Als je je goed voelt in je huis, en het maakt niet uit of dit een studio appartement is, een villa of iets hier tussen in, dan is ook je eigen energie beter in balans en is het makkelijker om je doelen en dromen te manifesteren. 

Voor mij heeft de combinatie van aromatherapie en feng shui (Aroma Feng Shui) mijn huis en mijn leven naar een nieuw, beter, niveau gebracht. En het helpt me zeker om mijn dromen waar te maken. 

Voordat ik ga vertellen wat Aroma Feng Shui is zal ik eerst iets algemeen vertellen over Feng Shui. 
Wat is Feng Shui?

Feng Shui is een eeuwenoude praktijk die een pad biedt naar deze balans, waarbij de relatie tussen de omgeving en het welzijn centraal staat.

Feng Shui, letterlijk vertaald als "wind en water", is een oude Chinese filosofie die streeft naar het creëren van harmonie tussen individuen en hun omgeving. Het is gebaseerd op het idee dat de manier waarop we onze leefruimte inrichten, invloed heeft op ons welzijn, geluk en succes in het leven. Feng Shui is een onderdeel van de traditionele chinese geneeskunde (TCM), net zoals accupunctuur, accupressuur, Tai Chi en Qigong

Alles in ons leven bestaat uit energie (energie gaat nooit verloren) en volgens de Feng Shui leer zijn er stromen van energie, ook bekend als "chi", die door alles stromen, inclusief onze huizen, kantoren en ook ons lichaam. 

Je hebt de energie in een ruimte vast wel eens ervaren. Bijvoorbeeld als je ergens binnenkomt dan voel je je vaak meteen goed of je voelt je juist onbehagelijk en wilt zo snel mogelijk weer weg. Of je merkt gewoon dat er net een ruzie is geweest in die ruimte. Je lichaam pikt altijd de energie op en vertaald dat in een gevoel. 

Het doel van Feng Shui is om deze energiestromen in balans te brengen en te optimaliseren, zodat positieve energie (sheng chi) wordt gestimuleerd en negatieve energie (sha chi) wordt geminimaliseerd. Door de principes van Feng Shui toe te passen, kan je je leefruimte transformeren tot een bron van rust, welzijn en positiviteit.

Stromingen binnen Feng Shui

Binnen de wereld van Feng Shui zijn er verschillende stromingen die elk hun eigen benaderingen en technieken hebben om harmonie te bereiken. Enkele van de meest prominente zijn:

Klassieke Feng Shui: Deze stroming richt zich op de diepgaande studie van oude Chinese teksten en methoden, zoals de "I Ching" en de "Vormschool van Feng Shui". Klassieke Feng Shui beoefenaars maken gebruik van complexe berekeningen en analyses om de energiepatronen in een ruimte te begrijpen en te optimaliseren.

Kompasschool Feng Shui: Ook bekend als de Kompas- of Kua-school, legt deze stroming de nadruk op het gebruik van een kompas (luo pan) om de richting en de flow van chi te bepalen. Kompasschool Feng Shui maakt gebruik van traditionele Chinese astrologie en numerologie om persoonlijke energiepatronen te begrijpen en te integreren in de inrichting van ruimtes.

Moderne Feng Shui: Deze benadering combineert traditionele principes met hedendaagse inzichten en praktijken. Moderne Feng Shui beoefenaars kunnen elementen van design, psychologie en duurzaamheid integreren om een gebalanceerde leefomgeving te creëren die aansluit bij de behoeften en voorkeuren van de bewoners.

Intuïtieve Feng Shui: Deze stroming moedigt een meer intuïtieve benadering aan, waarbij de beoefenaar zich richt op het voelen en waarnemen van energie in een ruimte. Intuïtieve Feng Shui legt minder nadruk op rigide regels en voorschriften, en meer op het creëren van een persoonlijke band tussen de bewoner en hun omgeving.

Veel mensen denken bij Feng Shui voornamelijk aan de eerste twee stromingen met zeer strikte regels. Zoals bijv. geen spiegels in de slaapkamer, je bureau nooit zo neerzetten dat je met je rug naar de deur zit, geen kunstplanten in huis etc.  En het verplicht gebruik van amuletten, munten en geluksbrengers. Nu is er op zich niks mis met amuletten en geluksbrengers als je er zelf een band mee hebt en erin geloofd. Dan kan het een goede toevoeging zijn, het moet alleen geen verplichting worden. 

De moderne Feng Shui en Intuïtieve Feng Shui hebben een andere benadering en gaan meer in op de behoefte van de persoon en hebben veel minder regels.  Aroma Feng Shui

Zelf heb ik in eerste instantie een korte opleiding gedaan in de klassieke Feng Shui, dit sprak mij echter niet zo aan en daarom ben ik begonnen met opleiding in de intuïtieve Feng Shui. En deze kennis combineer ik met aromatherapie. 

Bij Aroma Feng Shui gaat het niet om regels, het uitgangspunt is om de levensenergie (chi) te laten stromen en je goed te voelen. In je huis maar ook daarbuiten. En dit hoeft niet moeilijk of ingewikkeld te zijn met allerlei strenge regels. Verre van dat, bij Aroma Feng Shui draait het om jou. Om jouw doelen en intenties en om jouw energie. Ik wil alleen een handleiding geven hoe je deze energie het beste kan laten stromen. En hoe je je vibratie hoog kunt houden en je goed kunt voelen. Zodat je je mooiste leven kunt leven en alles kunt manifesteren wat je wilt. Want manifesteren is niet anders dan het aantrekken van je vibratie. Je trekt namelijk niet aan wat je denkt maar wat je voelt en wat je uitstraalt. En daar kan de Aroma Feng Shui een grote ondersteuning zijn. 

Een belangrijk onderdeel van deze Feng Shui methode is zorgen voor een opgeruimd en schoon huis. Want hoe minder rommel je in je omgeving hebt des te beter de energie kan stromen.  En dit opruimen en schoonmaken gaat natuurlijk prima met natuurlijke (zelfgemaakte) schoonmaakmiddelen. 

Conclusie

Feng Shui biedt een diepgaand inzicht in de manier waarop onze omgeving ons welzijn beïnvloedt. Aroma Feng Shui biedt praktische tools om harmonie te bereiken in zowel je innerlijke als uiterlijke leven en op die manier je droomleven vorm te geven. Het toepassen van Feng Shui principes kan een waardevolle bijdrage leveren aan een leven vol balans, rust en geluk.

Of je nu op zoek bent naar meer rust in je huis, een boost voor je carrière, of gewoonweg naar een gevoel van algeheel welzijn, het verkennen van de principes van (Aroma) Feng Shui kan de eerste stap zijn op jouw reis naar een leven in harmonie met de wereld om je heen.

Komende tijd ga ik meer tips en informatie met je delen over hoe je deze Aroma Feng Shui het beste kunt toepassen in leven. 

Ik zou het heel leuk vinden als je mij hieronder laat weten of je hier interesse in hebt. 

Reacties
Categorieën