Gezichtsverzorging
Monica Can
Gezichtsverzorging
1 min
8

Natuurlijke fruitzuur gezichtsscrub, voor een zachte dieptereiniging

1 min
8

Deze natuurlijke fruitzuur gezichtsscrub met ananas, amandelen en zuiveringszout, ruikt heerlijk, verwijdert op zachte wijze dode huidcellen en zorgt voor een stralende teint.

Deze natuurlijke gezichtsscrub heeft een dubbele werking. De ananas zorgt er met haar natuurlijke fruitzuur voor dat de dode huidcellen losgemaakt en verwijdert worden, de gemalen amandelen vullen dit aan met een zachte peeling. Daarnaast werkt dit duo anti bacterieel en verzorgt de huid met vocht.

 

natuurlijke fruitzuur gezichtsscrub

 

Benodigdheden voor je natuurlijke fruitzuur gezichtsscrub

Je kunt de plantaardige olie afstemmen op je huidtype. Hier vind je een overzicht van de verschillende soorten plantaardige olie en hun werking.

Tip: AH verkoopt verse ananasblokjes die ingevroren zijn, erg handig voor dit recept want je kunt precies de hoeveelheid eruit halen die je nodig hebt.

Bereidingswijze

Doe de ananas in een glazen maatbeker of pot en laat deze in een pan met warm water (au bain marie) lauwwarm worden (let op dat het niet te heet wordt dan gaan de werkstoffen kapot). Voeg nu 2 eetlepels zuiveringszout toe en roer goed door totdat het opgelost is. Schrik niet, dit gaat een beetje bruisen omdat het zuiveringszout reageert met de fruitzuur van de ananas maar er kom meteen een heerlijke ananas geur vrij. Het maken van deze natuurlijke fruitzuur gezichtsscrub is alleen al een klein feestje door de geur.

Nu voeg je de plantaardige olie en de gemalen amandelen toe. Goed doorroeren en je natuurlijke peeling is klaar.

 

Gebruiksaanwijzing

Gebruik de peeling 1 tot 2 x per week (niet 2 dagen achter elkaar gebruiken). Reinig eerst je gezicht en breng de scrub dan op de nog vochtige huid aan, met zachte cirkelende bewegingen je gezicht scrubben. De huid rondom je ogen vrijlaten. Hierna kan je de fruitzuur gezichtsscrub nog 3-5 minuten op de huid als masker later zitten en daarna afspoelen met warm water.

Tip: als je een gevoelige huid hebt die gauw rood wordt dan moet je voorzichtig zijn met het gebruik van de ananas. Neem dan wat minder ananas en voeg wat meer amandelen toe zodat je huid langzaam aan de fruitzuren kan wennen.

Dit recept is voldoende voor 2 behandelingen. Als je de overgebleven scrub in een afgesloten potje in de koelkast bewaard is deze nog maximaal 7 dagen houdbaar.

Reacties
Categorieën