Natuurlijke fruitzuur gezichtsscrub, voor een zachte dieptereiniging

Natuurlijke fruitzuur gezichtsscrub, voor een zachte dieptereiniging

Deze natuurlijke fruitzuur gezichtsscrub met ananas, amandelen en zuiveringszout, ruikt heerlijk, verwijdert op zachte wijze dode huidcellen en zorgt voor een stralende teint.

Deze natuurlijke gezichtsscrub heeft een dubbele werking. De ananas zorgt er met haar natuurlijke fruitzuur voor dat de dode huidcellen losgemaakt en verwijdert worden, de gemalen amandelen vullen dit aan met een zachte peeling. Daarnaast werkt dit duo anti bacterieel en verzorgt de huid met vocht.

natuurlijke fruitzuur gezichtsscrub

Benodigdheden voor je natuurlijke fruitzuur gezichtsscrub

Je kunt de plantaardige olie afstemmen op je huidtype. Hier vind je een overzicht van de verschillende soorten plantaardige olie en hun werking.

Tip: AH verkoopt verse ananasblokjes die ingevroren zijn, erg handig voor dit recept want je kunt precies de hoeveelheid eruit halen die je nodig hebt.

Bereidingswijze

Doe de ananas in een glazen maatbeker of pot en laat deze in een pan met warm water (au bain marie) lauwwarm worden (let op dat het niet te heet wordt dan gaan de werkstoffen kapot). Voeg nu 2 eetlepels zuiveringszout toe en roer goed door totdat het opgelost is. Schrik niet, dit gaat een beetje bruisen omdat het zuiveringszout reageert met de fruitzuur van de ananas maar er kom meteen een heerlijke ananas geur vrij. Het maken van deze natuurlijke fruitzuur gezichtsscrub is alleen al een klein feestje door de geur.

Nu voeg je de plantaardige olie en de gemalen amandelen toe. Goed doorroeren en je natuurlijke peeling is klaar.

Gebruiksaanwijzing

Gebruik de peeling 1 tot 2 x per week (niet 2 dagen achter elkaar gebruiken). Reinig eerst je gezicht en breng de scrub dan op de nog vochtige huid aan, met zachte cirkelende bewegingen je gezicht scrubben. De huid rondom je ogen vrijlaten. Hierna kan je de fruitzuur gezichtsscrub nog 3-5 minuten op de huid als masker later zitten en daarna afspoelen met warm water.

Tip: als je een gevoelige huid hebt die gauw rood wordt dan moet je voorzichtig zijn met het gebruik van de ananas. Neem dan wat minder ananas en voeg wat meer amandelen toe zodat je huid langzaam aan de fruitzuren kan wennen.

Dit recept is voldoende voor 2 behandelingen. Als je de overgebleven scrub in een afgesloten potje in de koelkast bewaard is deze nog maximaal 7 dagen houdbaar.

Antje
Door

Antje

op 31 Mar 2018

iemand al goede resultaten met dit recept?

Dewy
Door

Dewy

op 19 Jul 2018

Ik heb hem nu op met verse grapefruit. Heb een halve (grote gebruikt) en met castorolie en zonder amandelen aangezien ik een gevoelige huid heb. Voelt heerlijk!

Han
Door

Han

op 17 Jun 2018

Ik ben ook wel benieuwd! Ik heb ooit een tijdje citroen met paracetamol gebruikt maar daar ben ik mee gestopt toen ik de chemicaliën de deur uit deed. Daar had ik wel goede resultaten mee, voor bij puistjes en ontstekingen. Waarom mag je dit niet 2 dagen achter elkaar gebruiken?

Cleopetra
Door

Cleopetra

op 22 Nov 2018

Hoi! Er staat niet vermeld of de ananas best wordt gemixt?

sonja
Door

sonja

op 30 Jun 2019

kan het ook met ander fruit

Yente
Door

Yente

op 26 Feb 2020

@monica, ie ananas mixen of niet?

Celina Janssens
Door

Celina Janssens

op 12 Jun 2021

Moet je de fruit in de mixer doen?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 01 Jul 2021

Dat kan maar het hoeft niet. Door het verwarmen wordt de ananas zacht en kan je het met een vork fijn maken. Wil je een hele fijne puree hebben dan kan je de ananas eerst even in de mixer doen.

Reactie plaatsen