Pepermunt siroop met limoen

Deze pepermunt siroop  is heerlijk verfrissend door de combinatie van pepermunt met friszoete limoen. Ideaal voor een snelle limonade op warme dagen maar ook heel lekker in de warme thee of in een zelfgemaakte (coldbrew) ijsthee.

Onze pepermunt groeit enorm snel dus het was weer hoog tijd om de vers geplukte pepermunt te verwerken. Regelmatig maak ik pepermunt thee of droog pepermunt voor de winter maar nog steeds is er pepermunt over. Dus vandaag een recept voor lekkere pepermunt siroop die net even anders is door de toevoeging van limoen. En ik kan je zeggen dat dit verslavend lekker is.

En het is ook nog eens makkelijk en snel te maken.

pepermunt siroop

Benodigdheden voor de pepermunt siroop

voldoende voor 500 ml. siroop

400 gram suiker (ik heb zelf ongeraffineerde rietsuiker genomen, dan wordt de siroop wel iets donkerder maar het is ook iets gezonder dan normale geraffineerde kristalsuiker)

50 gram pepermuntblaadjes

sap van 2 limoenen

250 ml. water

Bereidingswijze

Doe de suiker en het water in een pan en breng dit aan de kook op een middelhoog vuur. Blijf goed roeren totdat de suiker helemaal opgelost is. Als de suiker opgelost is en de siroop aan de kook is draai je het vuur laag en voeg je de pepermuntblaadjes en het limoensap toe. Laat het geheel nu 5 minuten zachtjes koken op een laag vuur. Haal dan de pan van het vuur en laat het geheel rustig staan totdat het afgekoeld is.

Als de siroop helemaal afgekoeld is giet je deze door een vergiet in een 500 ml. flesje.

De siroop is in de koelkast wekenlang houdbaar.

Er zit wel veel suiker in de siroop maar door de geconcentreerde smaak heb je ook maar een klein beetje nodig om bijvoorbeeld een lekkere limonade of thee te maken.

Voor een glas pepermunt-limoen limonade heb je aan een klein theelepeltje siroop al voldoende om er een verfrissende smaak aan te geven.

Christa
Door

Christa

op 18 Jun 2017

Lijkt mij lekker, is deze limonade ook geschikt voor kinderen.

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 22 Jun 2017

Ja hoor, deze siroop is ook geschikt voor kinderen.

Sonja
Door

Sonja

op 22 Aug 2017

Dit ga ik ook proberen.

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 23 Aug 2017

Leuk, zeker met dit warme weer is deze siroop mijn favoriet. Lekker met koud water en wat ijsblokjes :-)

Sonja
Door

Sonja

op 04 Sep 2017

Ik heb deze heerlijk siroop gemaakt. Hmmm, SUPER lekker, zowel warm als koud en is fris van smaak. Wie pepermunt heeft staan, zeg ik zeker maken. :-)

Annie
Door

Annie

op 02 May 2018

Hoi, een vraagje Kan je ook pepermunt etherische olie voor gebruiken ipv de blaadjes ? En hoeveel druppels dan ? Alvast bedankt

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 03 May 2018

Pepermunt etherische olie zou ik niet gebruiken, de pepermunt olie lost niet op in het water en dan krijg je een heel ander recept. Het beste werkt het met verse pepermunt blaadjes.

Christel
Door

Christel

op 31 Jul 2018

Dank voor de leuke tip! Is er een reden dat je de pepermuntblaadjes en de limoen achteraf toevoegt en 5 min. laat meekoken? Kan je ook eerst pepermuntthee trekken (zonder te koken), daar vervolgens suiker in op laten lossen en als alles is afgekoeld dan pas de limoensap toevoegen? Op deze manier blijft de limoensap vers en ongekookt. Of is dit juist niet handig?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 01 Aug 2018

Door het koken blijft de siroop langer houdbaar. Als je het niet kookt dan moet je de siroop binnen 2 weken opmaken.

Ellen
Door

Ellen

op 27 Feb 2019

Is dit de sterke pepermunt of die iets zachtere , wat we bij ons “nana” noemen?

Veronica
Door

Veronica

op 29 Apr 2020

Wij hebben ook pepermunt in de tuin en dus een goede reden om aan de slag te gaan. Dit kun je het hele jaar door drinken. Kan men het ook maken met gedroogde pepermunt? Bedankt, Monica

Reactie plaatsen