Drankjes
Monica Can
Drankjes
1 min
11

Pepermunt siroop met limoen

1 min
11

Deze pepermunt siroop  is heerlijk verfrissend door de combinatie van pepermunt met friszoete limoen. Ideaal voor een snelle limonade op warme dagen maar ook heel lekker in de warme thee of in een zelfgemaakte (coldbrew) ijsthee.

Onze pepermunt groeit enorm snel dus het was weer hoog tijd om de vers geplukte pepermunt te verwerken. Regelmatig maak ik pepermunt thee of droog pepermunt voor de winter maar nog steeds is er pepermunt over. Dus vandaag een recept voor lekkere pepermunt siroop die net even anders is door de toevoeging van limoen. En ik kan je zeggen dat dit verslavend lekker is.

En het is ook nog eens makkelijk en snel te maken.

pepermunt siroop

Benodigdheden voor de pepermunt siroop

voldoende voor 500 ml. siroop

400 gram suiker (ik heb zelf ongeraffineerde rietsuiker genomen, dan wordt de siroop wel iets donkerder maar het is ook iets gezonder dan normale geraffineerde kristalsuiker)

50 gram pepermuntblaadjes

sap van 2 limoenen

250 ml. water

Bereidingswijze

Doe de suiker en het water in een pan en breng dit aan de kook op een middelhoog vuur. Blijf goed roeren totdat de suiker helemaal opgelost is. Als de suiker opgelost is en de siroop aan de kook is draai je het vuur laag en voeg je de pepermuntblaadjes en het limoensap toe. Laat het geheel nu 5 minuten zachtjes koken op een laag vuur. Haal dan de pan van het vuur en laat het geheel rustig staan totdat het afgekoeld is.

Als de siroop helemaal afgekoeld is giet je deze door een vergiet in een 500 ml. flesje.

De siroop is in de koelkast wekenlang houdbaar.

Er zit wel veel suiker in de siroop maar door de geconcentreerde smaak heb je ook maar een klein beetje nodig om bijvoorbeeld een lekkere limonade of thee te maken.

Voor een glas pepermunt-limoen limonade heb je aan een klein theelepeltje siroop al voldoende om er een verfrissende smaak aan te geven.

Reacties
Categorieën