Anti teken olie, natuurlijke afweer voor mens en dier.
Dieren
Monica Can
Dieren
1 min
30

Anti teken olie, natuurlijke afweer voor mens en dier.

1 min
30

Anti teken olie om zelf te maken met natuurlijke biologische olie.

In  zomertijd zijn de teken ook weer volop aanwezig. In de media hoor je ook steeds meer berichten over de ziektes die teken kunnen overbrengen op mensen. Een goede reden dus om te zorgen dat de teken in eerste instantie niet op jou of je hond springen.

De hoeveelheid is voor 100 ml. olie waarmee je een kleine 10 ml. roll on roller kan vullen die je makkelijk mee kan nemen zodat je de roller altijd bij de hand hebt als je gaat wandelen of in de natuur bent met risico op teken.

 

anti teken olie

Hoe maak je je anti teken olie:

Neem 100 ml. biologische jojoba olie en voeg hier de volgende etherische oliën aan toe:

Het geheel goed schudden en dan een lege 10 ml. roll on hier mee vullen.

Rol de olie over je polsen, enkels en kuiten voor je gaat wandelen. Als je langer buiten in de natuur verblijft dan regelmatig herhalen.

Je kan ook een beetje olie op de halsband van je hond doen voor je gaat wandelen.

Of als je hond de olie goed kan verdragen kan je ook een beetje in je handen masseren en daarmee de hond aaien voor je naar buiten gaat. Wel altijd eerst even testen of je hond de geur fijn vindt want een hond ruikt veel beter dan wij en eenmaal op zijn vacht ontkomt hij/zij niet meer aan de geur.

Let op: deze olie nooit voor katten gebruiken, een aantal etherische oliën in deze mix zijn schadelijk voor katten omdat de lever van een kat deze etherische olie niet goed kan verwerken.

Alle benodigdheden voor je anti teken olie vind je in de Aromalifestyle shop.

Reacties
Categorieën