Anti teken olie, natuurlijke afweer voor mens en dier.

Anti teken olie, natuurlijke afweer voor mens en dier.

Anti teken olie om zelf te maken met natuurlijke biologische olie.

In  zomertijd zijn de teken ook weer volop aanwezig. In de media hoor je ook steeds meer berichten over de ziektes die teken kunnen overbrengen op mensen. Een goede reden dus om te zorgen dat de teken in eerste instantie niet op jou of je hond springen.

De hoeveelheid is voor 100 ml. olie waarmee je een kleine 10 ml. roll on roller kan vullen die je makkelijk mee kan nemen zodat je de roller altijd bij de hand hebt als je gaat wandelen of in de natuur bent met risico op teken.

anti teken olie

Neem 100 ml. biologische jojoba olie en voeg hier de volgende etherische oliën aan toe:

Het geheel goed schudden en dan een lege 10 ml. roll on hier mee vullen.

Rol de olie over je polsen, enkels en kuiten voor je gaat wandelen. Als je langer buiten in de natuur verblijft dan regelmatig herhalen.

Je kan ook een beetje olie op de halsband van je hond doen voor je gaat wandelen.

Of als je hond de olie goed kan verdragen kan je ook een beetje in je handen masseren en daarmee de hond aaien voor je naar buiten gaat. Wel altijd eerst even testen of je hond de geur fijn vindt want een hond ruikt veel beter dan wij en eenmaal op zijn vacht ontkomt hij/zij niet meer aan de geur.

Let op: deze olie nooit voor katten gebruiken, een aantal etherische oliën in deze mix zijn schadelijk voor katten omdat de lever van een kat deze etherische olie niet goed kan verwerken.

Alle benodigdheden voor je anti teken olie vind je in de Aromalifestyle shop.

Therese Groot
Door

Therese Groot

op 08 Sep 2017

Zie net jouw recept tegen teken... Nou ik heb een iets eenvoudig recept voor dieren, werkt voor onze Rottie prima!!!30 ml Jojobaolie 10 dr. sandelwood 5 dr. Teatree olie Smeren maar... Smeer zelf ook schoen en broek in als ik klaar ben met smeren van onze viervoeter. Goed tegen vlooien en teken.... Ik heb gemerkt, dat teken ook een hekel hebben aan kruidnagelolie!! Dat is een ander recept!!! Therese Groot

Tiziana Fontana
Door

Tiziana Fontana

op 21 Mar 2020

Is jouw recept wel bruikbaar voor katten?

Kristina
Door

Kristina

op 20 Sep 2017

Mag je dat ook voor katten gebruiken?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 20 Sep 2017

Zoals je onderaan de blog kunt lezen:Let op: deze olie nooit voor katten gebruiken, een aantal etherische oliën in deze mix zijn schadelijk voor katten omdat de lever van een kat deze etherische olie niet goed kan verwerken.Niet voor katten gebruiken dus.

anja haslinghuys
Door

anja haslinghuys

op 12 Nov 2017

ik heb neemolie 50 ml en 50 ml jojoba en tea tree 15 dr hier komt geen teek of vlo op af super tegen teken en insecten.smeerde me zelf en mijn hond ermee in ruikt wel een beetje vreemd je kan er nog wat lavendel aan toevoegen ruikt het ook nog wat lekkerder

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 17 Nov 2017

Ook een goed recept, bedankt voor het delen.

Lies de Keuning
Door

Lies de Keuning

op 16 May 2018

Wat is neemolie?

Fabienne
Door

Fabienne

op 25 Dec 2017

Wie kent een goed en veilig middel dat wél voor katten gebruikt kan worden en effectief is tegen teken en liefst ook vlooien?

Michele
Door

Michele

op 20 Dec 2021

Ik las op deze site kokosolie

Francisca
Door

Francisca

op 26 Feb 2018

Super, wat ben ik blij met deze recepten, en mijn hond ook. Maar heeft iemand ook toevallig iets tegen mijten voor mijn paard?

Carla Nicolai
Door

Carla Nicolai

op 02 Apr 2018

Twee dingen: waar vind ik atlas ceder? De heb je zelf niet in de webshop? En let op waar je het smeert. Citroen mag niet in de zon.

Andrea Nieuwlaat
Door

Andrea Nieuwlaat

op 15 Apr 2018

Weet iemand een veilig middel tegen vlooien en teken voor katten?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 16 Apr 2018

Ik gebruik zelf kokosolie als preventief middel tegen vlooien en dat werkt bij mij goed. 1 x per 2 weken neem ik een klein beetje biologische kokosolie in mijn handen, wrijf mijn handen hiermee in en aai dan de katten ermee, masseer het er een beetje in. Nu moet ik er wel bij zeggen dat mijn katten niet buiten komen, alleen op het balkon. Ik heb echter ook al van andere katten eigenaren gehoord dat dit goed werkt. Etherische olie zou ik niet gebruiken omdat dit schadelijk kan zijn voor de kat.

Patricia
Door

Patricia

op 15 Apr 2018

Ik neem aan dat je de hond eerst laat ruiken of wennen aan de geur als je die zelf ophebt of hem even laat ruiken aan het flesje of zo? Als je het op hem hebt gedaan en hij zou toch reageren hoe halen we het er dan terug van af? Verdunnen met olijfolie? Onze hond had 12 teken na een wandeling in het bos in Frankrijk!! Ondanks dat hij een serestoband aan had. Het was verschrikkelijk en vies en zag er zo zielig uit. Ik hoop dat hij geen enkele teek had met Lyme 😞

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 16 Apr 2018

Je kunt de anti teken olie ook eerst op de halsband druppelen. Die kan je makkelijk afdoen als de hond toch zou reageren. En inderdaad even laten ruiken en wennen aan de geur. Een hond ruikt veel beter dan wij dus het is wel fijn als de geur ook voor de hond goed te verdragen is. Mocht het toch te sterk zijn dan inderdaad verdunnen met olijfolie.Ik hoop ook voor je dat er geen teken met lyme bijzaten.

Hennie
Door

Hennie

op 29 Apr 2018

Kan je ook amandelolie gebruiken?🤔etherischeolie voor dit recept in huis laat net de Jojoba olie op zijn😟

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 30 Apr 2018

Ja hoor, dat kan ook. Jojoba olie trekt nog iets sneller in maar amandelolie is een goede vervanger.

Liesbet
Door

Liesbet

op 08 May 2018

Kan je dit veilig gebruiken in de zon? Ik dacht dat citroen niet in de zom mag gebruikt worden? (wou deze mix graag meegeven met mijn dochter deze zomer op kamp)

Bianca
Door

Bianca

op 27 May 2018

Idd dat mag toch niet in de zon? Ik wil ook een goed recept wat op de huid in de zon kan.

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 28 May 2018

De hoeveelheid citroen etherische olie in de anti teken olie is zo weinig dat je hiermee zonder problemen in de zon kunt. Je kunt de olie dus veilig gebruiken.

J. Vermeulen
Door

J. Vermeulen

op 25 May 2018

Weet iemand een veilig middel voor paarden, tegen dazen en muggen en vliegen!

Sjoukje de Vries
Door

Sjoukje de Vries

op 28 May 2018

Fco ( cocosolie ) van doterra ook goed als olie om te gebruiken neem ik aan?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 29 May 2018

Ja, dat kan ook. Zolang de basisolie maar vloeibaar is.

Hade
Door

Hade

op 15 Aug 2020

Hoi, kan deze bereiding gebruikt worden bij kinderen?

Lique
Door

Lique

op 05 Dec 2020

Jij geeft aan dat dit veilig is voor honden? Maar op diverse sites wordt je gewaarschuwd om geen Tea Tree te gebruiken bij honden...Ben erg confuus.—-Welke etherische oliën zijn giftig voor honden? De volgende oliën zijn giftig voor honden, bij zowel het inslikken ervan als het aanbrengen op de huid:Tea tree (theeboom) olieWintergroenDennen oliePennyroyal (een mint soort)KaneelolieGebruik ook de volgende oliën niet op honden:Citroen olieEucalyptus oliePepermuntolieYlang ylang olie(Bronnen: American Kennel Club(2Opens in a new tab.) en The Dog People(3Opens in a new tab.))Wat zijn de symptomen van vergiftiging door etherische olie? Als je hond etherische olie heeft ingeslikt of de huid is in aanraking gekomen met etherische olie, dan kan je hond de onderstaande symptomen vertonen. Let op, ook bij veelvuldig gebruik van etherische olie in een diffuser, waarbij de hond niet de ruimte heeft om zich terug te trekken, kunnen deze symptomen optreden. Bel bij deze symptomen je dierenarts.Spier stuipenZwakheidMoeite met lopenLage lichaamstemperatuurOvermatig aanmaken van speekselOvergevenVeel krabben aan gezicht of mondKwijlenDit artikel gaat over honden en niet over katten of andere dieren. Katten zijn gevoeliger dan honden, lees je dus goed in voordat je etherische olie gaat gebruiken voor je kat. Lees ons artikel over etherische olie bij katten.

Dominique
Door

Dominique

op 15 May 2022

Beste, 100ml jojoba olie voor een roll on van 10 ml ? Ik ben niet goed mee, denk ik. Hierbij alvast bedankt voor de leuke tips en recepten.

Monica Can
Door

Monica Can

op 17 May 2022

Het klopt, je maakt een flesje van 100 ml. met de etherische oliën en daarmee vul je dan elke keer een roll on flesje van 10 ml. Je hebt 100 ml. basisolie nodig om de juiste verdunning te krijgen van de etherische oliën. Anders kloppen de verhoudingen niet meer en zou het veel te geconcentreerd worden.

Reactie plaatsen