Winter etherische olie, breng gezelligheid en warmte in huis

Winter etherische olie, breng gezelligheid en warmte in huis

Winter etherische olie blends!

In de winter zijn we veel meer binnenshuis dan de rest van het jaar en kerst is voor velen een tijd van warmte en gezelligheid.

Maar juist ook in de wintermaanden na de kerst, waarin veel mensen last hebben van de kou en depressief zijn, kunnen etherische oliën gezelligheid en warmte in huis brengen en onze weerstand verhogen doordat ze de lucht reinigen van ongewenste bacteriën.

Er zijn een aantal etherische oliën die door hun kruidige en warme aroma zeer geschikt zijn voor het winterseizoen.

Onderstaand vind je aan aantal oliën die je kunt gebruiken in je aromadiffuser, in een potpourri of als luchtverfrisser om in je huis een fijne atmosfeer te scheppen.

Door hun natuurlijke, warme kruidige geur zijn oliën zoals kaneel, kruidnagel, zwarte peper, nootmuskaat en gember zeer geschikt voor de wintertijd.

Echter, deze etherische oliën zijn ook heel sterk dus je hebt maar een klein beetje nodig.

Het is een goed idee om een sterke kruidige geur te combineren met een zachtere olie zoals bijvoorbeeld sinaasappel.

Etherische oliën die over het algemeen geassocieerd worden met de kerst zijn kaneel, kruidnagel, den en spar en natuurlijk ook de verfrissende pepermunt en spearmint en de oliën die van hars gewonnen worden zoals wierook en myrrhe.

 

winter etherische olie

 

 

Combineren van winter etherische olie

Kruiden en pepermunt etherische oliën kunnen heel erg sterk zijn als je ze samen combineert. Zorg ervoor dat je er niet teveel van gebruikt. Citrus oliën, zeker sinaasappel, combineren heel erg goed met de kruiden oliën.

Je kan zelf gaan combineren met de verschillende soorten winter etherische olie maar je kan ook één van de onderstaande blends gebruiken om je huis een heerlijke geur te geven.

Kerstboom blend

Een combinatie van den en spar afgerond met cederhout zorgt voor een echte geur van verse dennentakken en een echte kerstboom in je huis.

Sugar and Spice Blend

Een kruidige maar toch frisse blend door de sinaasappel etherische olie geeft een warme gezellige geur aan je huis.

  • 10 druppelsSinaasappel etherische olie
  • 8 druppels Kaneel etherische olie
  • 5 druppels Gember etherische olie
  • 1 druppel Nootmuskaat etherische olie

Drie Koningen Blend

De kostbare gaven van de 3 koningen verwerkt in een heerlijke blend die rust geeft in de stresvolle tijd voor de kerst en ook zeer geschikt is voor meditatie.

Gebruiksaanwijzing

Doe de winter etherische olie blend in een klein leeg bruin glazen flesje met een druppelaar en goed schudden.

Hiermee kan je de olie blend goed doseren voor het recept waarvoor je het gaat gebruiken.

Je kan je blend gebruiken in een potpourri, een goede manier om de olie te vewerken en lang plezier van je geur te hebben is door de olie blend in een potje met zeezout te doen en paar dagen te laten trekken. Daarna kan je een schaaltje maken met bijvoorbeeld denneappels, kaneelstokjes, steranijs, kruidnagel etc. en daar het zout tussendoor strooien voor een heerlijk geurende potpourri.

Natuurlijk kan je deze blends ook gebruiken in soja-geurkaarsenwaxmelts of in je aromadiffuser. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Biologische etherische olie kan je in de Aromalifestyle shop kopen.

Sien
Door

Sien

op 10 Nov 2017

Super dank je wel voor al die goede tips, ik ga er aeker mee aan de slag.🍁🌸😉

Malou
Door

Malou

op 13 Jun 2018

Hallo, wat een leuke recepten heeft u heb er al meerdere gemaakt. wat ik me afvroeg heeft u ook heerlijke geurcombinaties voor de lente en zomer.

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 15 Jun 2018

Hallo Malou, Als je lid bent van de Aromalifestyle community dan kan je het gratis geurcomposities e-book downloaden. Daar staan nog meer composities in. Ben je nog geen lid dan kan je hier gratis lid worden: https://aromalifestyle.nl/lavendel-e-book/

Ria Prijs
Door

Ria Prijs

op 23 Dec 2018

🍀 Geniet! 🍀 Ik wil je bedanken voor het delen van je kennis dit afgelopen jaar. En zie uit naar je volgende nieuwsbrief. Maar nu eerst een momente voor jezelf. ✨🌟 Tot volgend jaar! 🌟✨

BELINDA WARRINGA
Door

BELINDA WARRINGA

op 11 Dec 2022

Hallo Monica Ik volg je nu inmiddels al vele jaren en word iedere keer blij van jouw mails. Ik wil je hartelijk danken voor alles wat je met ons deelt ! Fijne dagen met jouw gezin ! Groetjes Belinda

Monica Can
Door

Monica Can

op 12 Dec 2022

Dank je wel, wat leuk om te lezen.

Reactie plaatsen