Luchtverfrissers en geurkaarsen
Monica Can
Luchtverfrissers en geurkaarsen
1 min
2

Potpourri, verfrissend, kruidig en makkelijk te maken.

1 min
2

Deze verfrissende kruidige potpourri is een decoratieve manier om een lekkere geur in je huis te krijgen. En het is leuk en makkelijk om zelf te maken.

Dit potpourri recept kan natuurlijk het hele jaar door gebruikt worden maar is uitermate geschikt voor de herfst door het gebruik van gedroogde sinaasappel en kruidnagel.

Deze kruidige potpourri heeft een stimulerende combinatie van pepermunt, sinaasappel en kruiden maar wordt in balans gebracht door de etherische olie van sandelhout en ylangylang. Dit werkt verfrissend maar is tegelijkertijd ook rustgevend.

Perfect als je gespannen bent of last hebt van stress. Lekker voor in de huiskamer maar ook ideaal voor badkamer of keuken.

Het geheim voor het succes van dit potpourri recept is het gebruik van grof (zee) zout. Het zout absorbeert de etherische olie en zorgt ervoor dat de potpourri heel lang geur afgeeft.

potpourri

Benodigdheden voor je kruidige potpourri

 • 100 gram grof zeezout of himalya zout
 • 25 gram gedroogde pepermunt blaadjes
  (bijv. uit het kruidenrek of van thee)
 • 50 gram gedroogde sinaasappelschillen,
  in stukjes gesneden
 • 4 kaneelstokjes, in stukjes gebroken
 • 10 gram kruidnagels
 • 10 druppels sinaasappel etherische olie
 • 5 druppels sandelhout etherische olie
 • 1 druppel ylang ylang etherische olie

Doe alle ingrediënten in een glazen afsluitbare pot en meng alles goed door elkaar.

Sluit de pot goed af en laat het geheel op een donkere, koele plaats minstens een week staan zodat de olie goed in de ingrediënten kan intrekken.

Na een week kan je het mengsel in mooie schaaltjes doen en genieten van de heerlijke geur in je huis. Voor de kleur kan je nog een paar gedroogde rozenblaadjes over het geheel verdelen.

Of doe de potpourri in mooie organza zakjes en bind dicht met een lintje en je hebt een perfect cadeautje.

Als de geur minder wordt kan je je de het kruidenmengsel even opfrissen door opnieuw etherische olie toe te voegen. Simpel!

Reacties
Categorieën