Potpourri in glas, een decoratief en persoonlijk geschenk

Potpourri in glas is een hele decoratieve manier om een persoonlijk cadeau te geven.  En het is leuk en makkelijk om zelf te maken.

Je kunt de potpourri in glas helemaal naar je eigen smaak maken en decoreren. Met de spullen die jij in huis hebt.

Het ziet er erg leuk uit en als je pot open doet komt er een heerlijke geur uit. De ontvanger kan er dan voor kiezen om de pot zo ergens neer te zetten of om de potpourri in een schaal uit te spreiden waardoor de geur nog beter tot zijn recht komt.

Lekker voor in de huiskamer maar ook ideaal voor badkamer of keuken. Deze potpourri in glas zorgt meteen voor een ontspannen atmosfeer.

Het geheim voor het succes van dit potpourri recept is het gebruik van grof (zee) zout. Het zout absorbeert de etherische olie en zorgt ervoor dat de potpourri heel lang geur afgeeft.

potpourri in glas

Benodigdheden voor je potpourri in glas

Verschillende kruiden en gedroogde bloemen naar keuze zoals bijvoorbeeld:

Bereidingswijze:

Doe het zeezout in een kommetje en voeg hier de etherische olie aan toe. Roer het geheel goed door totdat alle olie opgenomen is.

Doe het zeezout onderin de pot en leg daar dan de sinaasappelschillen op zodat het zeezout daaronder blijft zitten. Voeg dan de kruiden, bloemen en het decoratiemateriaal naar keuze toe totdat de pot vol is.

Sluit de pot goed af en laat het geheel op een donkere, koele plaats minstens een week staan zodat de olie goed in de ingrediënten kan intrekken.

Hang een leuk label aan de pot of plak er een etiket op.

Download de Handmade-hangertjes, print ze op een mooi papier en je hebt ook nog unieke zelfgemaakte labels.

Als de geur minder wordt kan je je de het kruidenmengsel even opfrissen door opnieuw etherische olie toe te voegen. Simpel!


Susanne
Door

Susanne

op 02 Nov 2017

Super!

Monique
Door

Monique

op 05 Nov 2017

Heel leuk! Monica

Nicoline
Door

Nicoline

op 05 Nov 2017

Super gaaf idee voor aankomende sinterklaas / kerst cadeautjes. Bedankt voor de uitleg/filmpje.

mar
Door

mar

op 06 Nov 2017

waar kan ik gedroogde sinaasappelschijfjes en kaneelstokjes kopen ?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 07 Nov 2017

Kaneelstokjes kan je bij de supermarkt kopen. Die staan bij de kruiden. Sinaasappelschijfjes kan je makkelijk zelf drogen. Een sinaasappel in schijfjes snijden, op een bakblik leggen. De oven op 50 of 60 graden zetten en de sinaasappelschijfjes een paar uur laten drogen in de oven. De ovendeur op een klein kiertje laten staan door er een houten lepel tussen te klemmen zodat het vocht weg kan. De schijfjes zijn droog als er geen vocht meer uitkomt als je erop drukt. In de winter kan je de sinaasappelschijfjes ook op de verwarming drogen. Wel in dunne schijfjes snijden zodat ze wat sneller drogen.

Edit Schouren-Matyasi
Door

Edit Schouren-Matyasi

op 03 Dec 2017

Een prachtig cadeau-idee! Dankjewel Monica.

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 05 Dec 2017

Graag gedaan, veel plezier met maken.

Nathalie
Door

Nathalie

op 06 Mar 2020

Heel leuk idee! Wat ik wel lastig vind is om goede geurcombinaties te vinden. Misschien kan je wat goede combinaties erbij zetten naast deze kerstversie?

Reactie plaatsen