Potpourri in glas, een decoratief en persoonlijk geschenk
Luchtverfrissers en geurkaarsen
Monica Can
Luchtverfrissers en geurkaarsen
1 min
8

Potpourri in glas, een decoratief en persoonlijk geschenk

1 min
8

Potpourri in glas is een hele decoratieve manier om een persoonlijk cadeau te geven.  En het is leuk en makkelijk om zelf te maken.

Je kunt de potpourri in glas helemaal naar je eigen smaak maken en decoreren. Met de spullen die jij in huis hebt.

Het ziet er erg leuk uit en als je pot open doet komt er een heerlijke geur uit. De ontvanger kan er dan voor kiezen om de pot zo ergens neer te zetten of om de potpourri in een schaal uit te spreiden waardoor de geur nog beter tot zijn recht komt.

Lekker voor in de huiskamer maar ook ideaal voor badkamer of keuken. Deze potpourri in glas zorgt meteen voor een ontspannen atmosfeer.

Het geheim voor het succes van dit potpourri recept is het gebruik van grof (zee) zout. Het zout absorbeert de etherische olie en zorgt ervoor dat de potpourri heel lang geur afgeeft.

potpourri in glas

Benodigdheden voor je potpourri in glas

Verschillende kruiden en gedroogde bloemen naar keuze zoals bijvoorbeeld:

Bereidingswijze:

Doe het zeezout in een kommetje en voeg hier de etherische olie aan toe. Roer het geheel goed door totdat alle olie opgenomen is.

Doe het zeezout onderin de pot en leg daar dan de sinaasappelschillen op zodat het zeezout daaronder blijft zitten. Voeg dan de kruiden, bloemen en het decoratiemateriaal naar keuze toe totdat de pot vol is.

Sluit de pot goed af en laat het geheel op een donkere, koele plaats minstens een week staan zodat de olie goed in de ingrediënten kan intrekken.

Hang een leuk label aan de pot of plak er een etiket op.

Download de Handmade-hangertjes, print ze op een mooi papier en je hebt ook nog unieke zelfgemaakte labels.

Als de geur minder wordt kan je je de het kruidenmengsel even opfrissen door opnieuw etherische olie toe te voegen. Simpel!


Reacties
Categorieën