Parfum roll on, parfum zelf maken met etherische olie
Lichaamsverzorging
Monica Can
Lichaamsverzorging
2 min
1

Parfum roll on, parfum zelf maken met etherische olie

2 min
1

Een parfum roll on is heel makkelijk en snel te maken. In een roll on flesje kan je je parfum ook makkelijk mee onderweg nemen en met etherische olie kan je echt heerlijke parfums maken.

Sinds ik met etherische olie werk maak ik eigenlijk altijd mijn parfums zelf. Het is leuk om te doen en je kunt de geur helemaal aanpassen aan je eigen smaak. En ik weet zeker dat mijn parfum niet op dieren getest is en dat er geen schadelijke stoffen in zitten. Mijn favoriete manier om een parfum zelf te maken is een parfum roll on. Dit is echt heel eenvoudig want je hebt er niet veel voor nodig en het is snel gemaakt.

Waar moet je op letten als je een parfum roll on maakt:

Vaak worden etherische oliën onderverdeeld in hun geurnoten: de topnoot, hartnoot en basisnoot. Deze onderverdeling is zeer handig als je met etherische olie een mooi parfum wilt maken. Een klassiek opgebouwd parfum bestaat namelijk uit drie soorten “noten”: topnoten, hartnoten en basisnoten.

Wil je hier meer over weten en ook over hoe je zelf composities kunt maken? Wordt dan gratis lid van onze Aromalifestyle community. Daar kan je namelijk een e-book downloaden over het zelf maken van parfums en leer je alles over de indeling van etherische oliën in de verschillende groepen.

Zorg ook voor een goede drager olie. Dit is de plantaardige olie die de basis is voor je parfum roll on. De beste olie hiervoor is jojoba olieJojoba olie (eigenlijk is het een was) is verzorgend voor de huid en houdt de geur van de etherische olie langer vast.

Vanille jojoba olie

Een hele mooie basis voor een parfum roll on is een vanille maceraat op basis van jojoba olie. Hiervoor neem je 2 vanille stokjes, die snij je open en dan in klein stukjes. Deze doe je in een leeg potje (bijv. een leeg schoon jampotje) en vul je aan met 50 ml. jojoba olie. Zet dit glas op een lichte, warme plaats en laat het nu 3-4 weken trekken. Elke dag even schudden. Dan kan je de olie door een fijne zeef of koffiefilter filtreren en in een donkere fles bewaren. De jojoba olie heeft nu een subtiele vanillegeur en dit is een heerlijke combinatie voor een mooie parfum roll on.

Als je het leuk vindt kan je de jojoba olie ook nog een mooi kleurtje geven (zoals op de foto) door er wat alkanet wortel aan toe te voegen. Hierdoor krijgt de olie een roze-rode kleur.

parfum roll on

Benodigdheden voor je parfum roll on

Werkwijze

Neem een 10 ml. roll on flesje en vul dit met jojoba olie en dan voeg je 20 druppels etherische olie naar keuze toe.  Bijvoorbeeld één van onderstaande olie composities. Nu 2 weken donker wegzetten om de geuren goed met elkaar te laten vermengen en het parfum zijn geur volledig kan ontvouwen bij gebruik

Composities voor je parfum roll on

Hier vind je een paar ideetjes om top, hart en basisnoten in een compositie te combineren:

Verfrissend groen:

Licht en schoon

  • 4 druppels citroen (top)
  • 12 druppels teatree (hart)
  • 4 druppels wierook (basis)

Ontspannende bloemengeur

Citrus Spice

  • 4 druppels sinaasappel zoet (top)
  • 6 druppels gember (hart)
  • 8 druppels citroengras (hart)
  • 1 druppel kruidnagel (basis)
  • 1 druppel patchouli (basis)

Deze en nog veel meer composities vind je ook in het gratis e-book ‘Maak je eigen etherische olie composities’ wat je kunt downloaden als je lid bent van de Aromalifestyle community. Hier kan je lid worden (gratis)

Gebruik de parfum roll on op je polsen, in je nek, decolleté en alle andere plaatsen waar je een parfum kunt aanbrengen. De roll on is ook makkelijk om mee te nemen zodat je ook onderweg altijd weer even een lekker geurtje kunt opdoen.

Roll on flesjes en alle overige benodigdheden voor je parfum roll on vind je ook in de Aromalifestyle shop.

Reacties
Categorieën