Zoetigheden
Monica Can
Zoetigheden
2 min
3

Rawfaello, kokosbolletjes met amandel recept

2 min
3

Een Rawfaello is een heerlijk kokosballetje met een hele amandel in het hart. Waarschijnlijk ken je het origineel wel, die kokosbonbons in een witte verpakking.  Van  de reclame op een prachtig wit zandstrand met palmbomen, wapperende vitrages en papegaaien krijg je meteen een zomers en goed gevoel.

Deze Rawfaello lijkt qua smaak heel erg op het origineel. En ze zijn ook nog snel en makkelijk te maken.

Ik ben op zoek gegaan naar recepten om de Raffaello na te maken maar de meeste recepten waren met gecondenseerde melk. Niet erg vegan en ook niet erg gezond. Dus ik ben zelf gaan experimenteren en uiteindelijk is dit recept eruit gekomen.

rawfaello

En het fijne is, je hebt maar 20 minuten nodig om dit recept te maken. En als je niet oppast dan heb je ze binnen 20 minuten ook weer opgegeten, zo lekker zijn ze.

Voor dit recept heb je kokosmoes of kokospuree nodig, dit is wat anders als santen of kokosolie.  Kokospuree is heel fijn gemalen vers kokosvlees en dit geeft je Rawfaollos die lekkere romige smaak.  Je kunt dit krijgen bij de toko en waarschijnlijk ook bij de beter gesorteerde bio winkel.

Als je een sterke blender of keukenmachine hebt kan je de kokospuree ook eenvoudig zelf maken door 200 gram gedroogde kokos met 1 eetlepel kokosolie net zo lang te malen totdat je een puree hebt (dit kan wel 15-20 minuten duren dus let op dat de motor van je blender niet te heet wordt en laat die af en toe even pauzeren, het is eigenlijk hetzelfde principe als pindakaas of notenboter maken)

De overige ingrediënten zijn simpel.

Rawfaello recept

Dit recept is voldoende voor 15-20 Rawfaello’s

80 g gedroogde geraspte kokos
50 g amandelmeel (gemalen amandelen)
40 g kokosmoes/puree
60 g Agavensiroop of rijstsiroop
15.20 blanke amandelen
2-3 EL gedroogde geraspte kokos om te rollen.

rawfaello

Doe alle ingrediënten, behalve de 3 eetlepels gedroogde kokos, in een keukenmachine of blender en meng het geheel tot een cremige massa. (eventueel kan dit ook met de staafmixer).

Doe de overgebleven kokosraspel in een diep bord.

Neem een beetje van de massa, druk hier een amandel in en maak er een bolletje van. Rol het bolletje door de kokos en leg op een bord. Maak zo alle bolletjes af. Zet het bord in de koelkast om de Rawfaello’s op te laten stijven. Na 1 uur zijn ze klaar om te eten.

In de koelkast blijven de Rawfaello’s minimaal een week goed maar zo lang hebben ze het mij nog niet uitgehouden in de koelkast ;-).

Reacties
Categorieën