arrow_drop_up arrow_drop_down

Amandel sesam chocoblokjes met kokosolie

Deze heerlijke amandel sesam chocoblokjes zijn snel gemaakt en ze zijn ook nog eens  gezond. Dus dat is snoepen zonder schuldgevoel!

De basis van deze chocolaatjes is ongeraffineerde kokosolie. Kokosolie is niet alleen perfect in je huidverzorging maar ook zeer goed voor de gezondheid.

amandel-sesam-chocoblokjes

 

De voordelen van kokosolie

Kokosolie:

  • werkt ontstekingsremmend
  • verhoogt het goede HDL cholesterolgehalte
  • bestaat voor een groot gedeelte uit laurinezuur wat in het lichaam wordt omgezet in  monolaurine.

En dit monolaurine blijkt zeer effectief te zijn tegen allerlei virussen, bacteriën, parasieten en andere microscopisch kleine boosdoeners.

Een ander zeer gezond ingrediënt is Tahin, dit is sesampasta en te verkrijgen bij Albert Heijn, natuurvoedingswinkels,  toko’s en Turkse winkels.

Tahin is zeer gezond en zit vol met vitaminen en mineralen.

Daarnaast wordt de chocolade gezoet met Pekmez. Dit is een druivensiroop die nog veel vitaminen en mineralen bevat. Veel gezonder dan suiker. Pekmez kan je in de Turkse winkel krijgen. Als je geen pekmez of druivensiroop kunt vinden dan kan je ook  agavesiroop of ahornsiroop gebruiken

Benodigdheden voor je amandel sesam chocoblokjes

  • 50 gram ongeraffineerde biologische kokosolie (met de natuurlijke kokosgeur en smaak)
  • 50 gram fijngemalen amandelen of amandelmeel
  • 1 theelepel cacaopoeder
  • 1 eetlepel Tahin (sesampasta)
  • 1 eetlepel Pekmez (druivensiroop) of ahornsiroop of agavesiroop
  • sesamzaadjes

Recept

Smelt de kokosolie in een pannetje. Haal het pannetje met de gesmolten kokosolie van het vuur en meng alle ingrediënten erdoor.

Vervolgens goed doorroeren en giet dan het mengsel in een siliconen chocoladevorm.

Chocoladevormen kan je onder meer verkrijgen bij Xenos en Blokker. Soms heeft de Lidl ze ook in de aanbieding. Als je geen chocoladevorm kunt vinden dan kan je ook een siliconen ijsblokjes vorm nemen.

Bestrooi de chocoblokjes ter afwerking nog met wat sesamzaadjes.amandel sesam chocoblokjes

Dan de chocoblokjes minimaal 2 uur in de koelkast op laten stijven en daarna voorzichting uit de vormpjes halen.

En dan is het tijd om te genieten van je amandel sesam chocoblokjes. Lekker bij een kopje thee.

Wel in de koelkast bewaren want kokosolie wordt zacht bij kamertemperatuur.

Eet smakelijk!

An Steegmans

Door

An Steegmans

op 11 December 2016

Kan je hiervoor ook kokosmeel gebruiken?

Monica-Can

Door

Monica-Can

op 13 December 2016

Ja dat kan ook.

Reactie plaatsen