Rozen oogcreme, met maar 2 ingrediënten

Deze rozen oogcreme heeft maar 2 ingrediënten en ruikt heerlijk. Werkt verfrissend en verzachtend voor de tere huid rondom de ogen.

De basis van deze rozen oogcreme is rozenhydrolaatRozenhydrolaat stimuleert de huid en verhoogt de bloedcirculatie, werkt als een bevochtiger en is vitaliserend voor de droge, oudere en gevoelige huid.

Het werkt ook rustgevend en verzachtend voor de ogen.

Het werkt verstevigend op de poriën, balancerend en herstellend op de ph waarde van de huid.

Het tweede ingrediënt wat je nodig hebt is maiszetmeel (ook bekend als maizena). Het liefst biologisch.

Het maiszetmeel is het bindmiddel (de emulgator) en zorgt ervoor dat de werkstoffen van het rozenhydrolaat goed in de huid worden opgenomen.

Verder heb je nog een etherische olie brander nodig. Ik heb de oliebrander Mahara van Farfalla genomen omdat die een schaaltje heeft wat erg geschikt is om de creme in te maken maar je kunt iedere etherische olie brander hiervoor gebruiken, zolang de afstand tussen het waxinelichtje en het schaaltje maar minstens 10 centimeter is (anders wordt de vloeistof te heet). En het is handig als het schaaltje afneembaar is zodat je de creme als die klaar is makkelijk in het potje kunt gieten.

rozen oogcreme

Benodigdheden voor je rozen oogcreme

Je kunt ook 2 potjes van 10 ml. nemen, persoonlijk vind ik dat handiger want dan kan je 1 potje in de badkamer zetten om te gebruiken en de andere in de koelkast bewaren.

Oliebrander Mahara van Farfalla (verkijgbaar in de Aromalifestyle shop)

Bereidingswijze

Doe het maiszetmeel in het schaaltje van de oliebrander (het waxinelichtje is nog uit). Voeg nu onder constant roeren 5 ml. van het rozenhydrolaat toe en maak er een glad papje van.

Steek nu het waxinelichtje aan en voeg dan onder constant roeren heel langzaam de rest van het rozenhydrolaat toe totdat je een mooie cremige consistentie hebt. Let op: dit kost wel even tijd. Als je het te snel doet wordt je creme te dun en krijg je een lotion in plaats van een creme.

Het ruikt heerlijk naar rozen als je deze creme aan het maken bent.

Als je creme klaar is giet je het in een schoon potje.

Rozenhydrolaat en de etherische olie brander vind je ook in de Aromalifestyle shop

Celine
Door

Celine

op 23 May 2018

Na het insmeren, als het opgedroogd is houd ik een poederachtig maïzena laagje op mijn huid over. Zou ik wat glycerine of olie toe kunnen voegen om dit te verhelpen, of zou dat niet goed mengen?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 28 May 2018

Ja, je zou een paar druppeltjes glycerine toe kunnen voegen.

Sylvia
Door

Sylvia

op 13 Dec 2019

Ik heb het eindeloos geprobeerd maar zelfs als het er als creme uitziet, blijft het poederig als ik het opsmeer!

Yente
Door

Yente

op 17 Feb 2020

Ik heb net hetzelfde voor. @monica: heb je dat zelf niet voor als je het gebruikt?

Fon
Door

Fon

op 24 Oct 2020

Helaas lees ik de reactie nu pas, na het maken van de crème. Ik heb dezelfde bevindingen als bovenstaande maar vraag me af wanneer de glycerine moet worden toegevoegd. Kan dat koud of moet je de crème weer verhitten. Of kun je beter opnieuw beginnen en dan gedurende het warmteproces de glycerine toevoegen?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 27 Oct 2020

Je kunt het koud toevoegen, je hoeft de creme niet meer te verhitten.

Reactie plaatsen