Gezichtsverzorging
Monica Can
Gezichtsverzorging
1 min
4

Wimperbalsem, voor dikkere en sterke wimpers

1 min
4

Deze wimperbalsem is snel en eenvoudig te maken en verzorgt je wimpers terwijl je slaapt.

Met een beetje geduld (als je de balsem minstens 2 maanden gebruikt) worden je wimpers dikker en sterker en zorgen zo voor een mooie oogopslag. De resultaten zijn niet binnen een dag te zien maar het duurt echt even. En dat is ook nog eens voor iedereen verschillend want het hangt er ook vanaf hoe snel je haar groeit en hoe consequent je bent. Je moet het echt elke dag gebruiken en dan zie je uiteindelijk resultaat. Dat kan binnen een paar weken zijn maar ook 3 maanden duren.

Wonderolie (ook bekend als castor olie of ricinus olie) staat er om bekend dat het verzorgend is voor je haar en wimpers. Maar alleen wonderolie is lastig aan te brengen op je wimpers, door er een combinatie van te maken met cacaoboter krijg je een zachte balsem die je makkelijk met een schoon mascaraborsteltje aan kan brengen op je wimpers.

En deze wimperbalsem is niet alleen geschikt voor je wimpers maar kan je ook gebruiken voor je wenkbrauwen en voor droge haarpunten.

wimperbalsem

Wat heb je nodig voor je wimperbalsem

Je kunt een oud mascaraborsteltje goed wassen met shampoo en warm water maar je kunt ook nieuwe mascaraborsteltjes kopen in de Aromalifestyle shop)

Verder heb je nog een maatbeker of glazen pot nodig om de cacaoboter in te smelten.

Gebruiksaanwijzing

Doe de cacaoboter in een kleine glazen maatbeker of een glazen potje en zet dit in een pannetje met warm water en laat op laag vuur de cacaoboter smelten. Als de cacaoboter gesmolten is haal je de maatbeker uit het pannetje en giet de wonderolie erbij. Dan goed doorroeren (dit gaat het beste met een glazen roerstaaf) en in het glazen potje gieten. Als het geheel afgekoeld is kan je de deksel erop doen.

‘S avonds na het reinigen van je ogen breng je met het mascaraborsteltje een beetje wimperbalsem op je wimpers aan en laat het ’s nachts intrekken. De volgende ochtend eventuele restjes verwijderen met een beetje lotion of bijv. rozenhydrolaat.

Let op: als je gevoelige ogen hebt breng dan de eerste keer een heel klein beetje balsem aan op je wimpers en kijk of er geen allergische reactie optreedt. Omdat de huid rond je ogen erg gevoelig is is het ook verstandig om zuivere en pure producten te nemen voor je balsem.

Reacties
Categorieën