Zoetigheden
Monica Can
Zoetigheden
1 min
0

Zout zoete amandelen met pure chocolade

1 min
0

Als je net als ik houdt van de combinatie van zoet en zout dan zijn deze zout zoete amandelen met pure chocolade ook echt iets voor jou. Een gezonde en lekkere snelle traktatie voor tussendoor. Snel gemaakt en met maar vier ingrediënten.

Het is niet moeilijk om deze zout zoete amandelen te maken en het gaat ook redelijk snel, dat is fijn maar ook gevaarlijk omdat ze zo lekker zijn ;-). Gelukkig zijn ze redelijk gezond met ongebrande amandelen, pure chocolade en zeezout. Dus dat maakt weer een hoop goed.

Amandelen zijn namelijk heel gezond en zijn onder meer goed voor je hersenen, je hart en bloedvaten en voor sterke botten. Hier kan je meer lezen over de voordelen van amandelen (mocht je nog een excuus zoeken om deze lekkernij te maken)

Gebruik amandelen en chocolade van goede kwaliteit dan krijg je het beste resultaat.

 

zout zoete amandelen met pure chocolade

Wat heb je nodig voor zout zoete amandelen met pure chocolade

Zoals eerder gezegd hebben we maar 4 ingrediënten nodig:

  • 100 gram ongebrande en ongezouten amandelen
  • 80 gram pure chocolade
  • (keltisch) zeezout
  • ruwe rietsuiker (of kokosbloesemsuiker)

Recept

Je kunt de amandelen zo gebruiken of je kunt zo ook even roosteren in een koekenpan dan krijg je een intensievere smaak van de amandelen.

Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Smelt de chocolade in een kom boven een pan met warm water op laag vuur (zorg ervoor dat er geen stoom of vocht bij de chocolade kan komen want dan wordt je chocolade een dikke kleverige pasta waar je niet meer mee kun werken, Het beste is om een kom te nemen die in de pan hangt zodat de randen van de pan afgesloten zijn en de stoom in de pan blijft).

Als de chocolade gesmolten roer je de amandelen erdoor heen en zorgt ervoor dat ze allemaal volledig met chocolade bedekt zijn.

Neem een lepel en haal de amandelen één voor één uit de chocolade en leg ze op het vel met bakpapier. Als je alle amandelen op het bakpapier hebt gelegd dan bestrooi je ze dun met een beetje zeezout en wat suiker (afhankelijk van je smaak) en dan komt het moeilijkste: wachten tot da chocolade hard is, dit duurt een aantal uur. Eventueel kan je de bakplaat in de koelkast zetten, dan gaat het wat sneller.

En dan een lekkere kop thee zetten en genieten maar (en ze niet allemaal achter elkaar opeten)

 

 

 

Reacties
Categorieën