Amandel gezichtsscrub, voor een gladde stralende huid

Amandel gezichtsscrub, voor een gladde stralende huid

Deze amandel gezichtsscrub zorgt voor een gladde en zachte huid.

Regelmatig een gezichtsscrub is goed voor je huid. Het zorgt voor een dieptereiniging en haalt de dode huidcellen weg waardoor je huid veel meer gaat stralen. In de scrubs die je in de winkel kan kopen zitten vaak schadelijke ingrediënten die niet echt gezond voor je zijn en worden zelfs kleine plastickogeltjes gebruikt als scrub!

Ik probeer 1 tot 2 keer per week mijn gezicht te scrubben, meestal onder de douche. En heb meerdere recepten om lekkere gezichtsscrubs te maken. Dan weet je tenminste wat erin zit en met een beetje etherische olie ruikt het ook nog heerlijk.

Dit is één van mijn favoriete scrub recepten. Met amandelmeel (gemalen amandelen) en klei en natuurlijk etherische olie.

amandel gezichtsscrub

Benodigdheden voor je amandel gezichtsscrub

Alles mengen en in een glazen potje doen.

Neem een beetje scrub ter grootte van een hazelnoot . Doe er in je handpalm een klein beetje warm water bij en maak er een papje van. Daarmee smeer je je gezicht in. Laat de tere huid rond je ogen vrij. Je kunt het even erop laten zitten als een maskertje. Wrijf erover om te scrubben. Spoel het af met warm water en klaar!

De glycerine laat een beschermend laagje achter op je huid.

De ingrediënten

Gemalen amandelen (amandelmeel) kan je kopen bij de Turkse winkel of bij de reformwinkel. (Hier in Duitsland kan ik het gewoon bij de supermarkt kopen, dus als je bij de grens woont is dat ook een optie). Je kan amandelmeel ook zelf maken door blanke amandelen in de keukenmachine of een koffiemolen fijn te malen.

Klei kan je hier bestellen.  Kies de klei die bij jouw huid past.

Bentoniet klei is voor normale/onzuivere/gecombineerde huid.

Roze klei (Calamine poeder) is voor een droge/gevoelige/geïrriteerde huid.

Kaolin klei is voor de gevoelige/beschadigde huid.

Plantaardige glycerine kan je bij de apotheek kopen of ook hier bestellen.

De amandel gezichtsscrub op een koele, donkere plaats bewaren en het liefst met een spateltje uit de pot halen en zorgen dat er geen water bij komt. Dan blijft de scrub zeker 3 maanden goed.

Marleen
Door

Marleen

op 03 Jan 2019

Dag Mon, heb deze scrub vandaag gemaakt en dadelijk uitgeprobeerd. Ben nog maar even bezig met natuurlijke produkten en 't is precies of alle chemie er eerst uit moet. Ik heb een onzuivere huid en heb veel geprobeerd van wat er op de markt te koop is maar beterschap zat er niet in. Ben zelf ooit naar een dermatoloog geweest, ook geen beterschap! Nu zie ik eindelijk resultaat,dus je hebt me ongelofelijk gelukkig gemaakt met je site. Doe zo verder, ik blijf je volgen maar moet nog veel leren. Maar 't is leuk en verslavend! Dank je! Grtjs Marleen

Reactie plaatsen