Vanille bodybutter, romig en zacht voor de droge huid
Lichaamsverzorging
Monica Can
Lichaamsverzorging
1 min
6

Vanille bodybutter, romig en zacht voor de droge huid

1 min
6

Deze verzorgende vanille bodybutter is heel fijn om te gebruiken. Romig en zacht met de subtiele geur van chocolade, vanille en kokos. Ideaal voor de droge huid.

De bodybutter is ook super makkelijk te maken, je hoeft dit keer niet met de staafmixer aan de slag. De bodybutter wordt hierdoor meer compact maar toch heerlijk romig en is zeer geschikt voor in de winter.

Door de toevoeging van Squalaan (ook bekend als Phytosqualaan) wordt de bodybutter heel goed geabsorbeerd door de huid. De bodybutter smeert beter uit en wordt makkelijk opgenomen.

Squalaan wordt gewonnen uit olijfolie en is toegelaten in natuurcosmetica.

Deze verzorgende vanille bodybutter bevat cacaoboter, kokosolie, sheaboter en amandelolie en heeft goede huidverzorgende eigenschappen.

vanille bodybutter

Wat heb je nodig voor je verzorgende vanille bodybutter:

  • 50 gram shea boter
  • 50 gram kokosolie VCO, met kokosgeur (als je niet van kokosgeur houdt kan je natuurlijk ook ontgeurde kokosolie nemen)
  • 50 gram cacaoboter
  • 40 gram zoete amandelolie
  • 20 druppels vanille extract
  • 5 ml. Squalaan ( of als je geen Squalaan hebt kan je ook 2 theelepels maiszetmeel  nemen, dit zorgt er ook voor dat de bodybutter beter wordt opgenomen door je huid. Niet zo goed als de Squalaan maar het is een alternatief)

Bereidingswijze

Doe de cacaoboter en kokosolie in een glazen maatbeker of pot en zet die in een pannetje met warm water op een laag vuur en smelt het geheel (au bain marie).

Als de kokosolie en cacaoboter geheel gesmolten zijn dan voeg je de sheaboter toe en zet het vuur uit. Laat de sheaboter smelten in de restwarmte, als je sheaboter te warm laat worden wordt het korrelig. Het heeft geen invloed op de kwaliteit maar het smeert wat minder fijn.

Als de sheaboter gesmolten is voeg je de zoete amandelolie toe en haal je het glas uit het warme water. Voeg nu de squalaan (of maiszetmeel) en het vanille extract toe.

Roer het geheel goed door met een roerstaaf en giet het dan in een mooie schone, gesteriliseerde pot..

Laat de bodybutter nu afkoelen tot het een romige massa is die een beetje op boter lijkt. Sluit de pot pas als de bodybutter is afgekoeld.

Als je bodybutter niet dik genoeg wordt dan kan je deze het beste in de koelkast op laten stijven en eventueel daarna nog even goed luchtig roeren met een roerstaaf. Als het warm in huis is kan het heel lang duren voordat de bodybutter op kamertemperatuur een echte bodybutter is.

De bodybutter is maximaal 3 maanden houdbaar.

Biologische cacaoboter, sheaboter, kokosolie, squalaan en etherische olie kan je bestellen in de Aromalifestyle shop.

Reacties
Categorieën