muesli scrub bars
Bad en douche
Monica Can
Bad en douche
1 min
0

Muesli scrub bars, niet om te eten maar voor in de douche!

1 min
0

Deze muesli scrub bars zijn niet om te eten maar voor onder douche of in bad. Dit keer zorgen haver, lijnzaad en co. niet van binnenuit maar aan de buitenkant voor een glanzende, zachte huid.

De combinatie van havervlokken, lijnzaad en kaolin klei met verzorgende cacao- en mangoboter (of sheaboter) maken van deze muesli scrub bars een heerlijk verzorgende scrub voor je huid. Afgemaakt met vanille- en sinaasappel etherische olie wordt ook je neus nog eens extra verwend 😉

 


 

Wat heb je nodig voor je muesli scrub bars

35 gram cacaoboter

15 gram mangoboter of sheaboter

8 gram havervlokken

8 gram lijnzaad

5 gram kaolin klei

10 druppels vanille extract

5 druppels sinaasappel etherische olie

Een siliconen muffinvorm of ijsblokjes vorm.

Werkwijze

Doe de cacaoboter en mangoboter of sheaboter in een glazen pot of maatbeker en zet deze in een pannetje met warm water op laag vuur. Laat de boters zo au bain marie langzaam smelten. Als de boter helemaal gesmolten is haal je de maatbeker of pot uit het warme water en voegt dan de havervlokken, lijnzaad en kaolin klei toe. Goed doorroeren en dan het vanille extract en de sinaasappel etherische olie toevoegen. Nogmaals goed roeren. Nu kan je je muffin- of ijsblokjes vorm vullen met de boter-haver massa. Zet het geheel nu in de koelkast om hard te worden. Als de boter weer hard is kan je de blokjes uit de vorm halen en zijn ze klaar voor gebruik.
Gebruik

Onder de douche of in bad een blokje tussen je handen nemen en even zacht laten worden, dan over je huid wrijven voor een verzorgende peeling.

De bars zijn minimaal 6 maanden houdbaar als je ze droog bewaard.

Ook leuk om cadeau te geven. Bijvoorbeeld een aantal kleine bars in een mooie glazen weckpot met een lintje erom en een kaartje eraan of een paar grotere bars samen met een klein handdoekje in een rieten mandje.

Benodigdheden voor je muesli scrub bars vind je in de Aromalifestyle shop.

Reacties
Categorieën