snelle lotionbars
Lichaamsverzorging
Monica Can
Lichaamsverzorging
1 min
0

Snelle lotion bars, met maar 3 ingrediënten

1 min
0

Deze snelle lotion bars zijn, zoals de naam het al zegt, super snel en makkelijk te maken. Ook ideaal voor beginners.

Je hebt er maar 3 ingrediënten voor nodig en als je wilt nog een paar druppels etherische olie naar keuze.

De bijenwas in deze snelle lotionbars zorgt ervoor dat de ingrediënten goed in de huid worden opgenomen en je huid zacht aanvoelt na het gebruik.

Ik heb altijd een kleine lotionbar in een doosje mijn handtas omdat ze ook ideaal zijn om te gebruiken als hand crème als je onderweg bent.
Benodigdheden voor je snelle lotionbars:

50 gram bijenwas

50 gram sheaboter

50 gram kokosolie

20 druppels etherische olie naar keuze (bijv. lavendel, sinaasappel, pepermunt of iedere andere geur die jij fijn vindt)

een glazen maatbeker of pot

siliconen muffinvormpjes of zeepvormen (lege en schone yoghurtbakjes of kattenvoer bakjes gaan ook).

Ik heb deze gebruikt maar je kunt ook losse vormpjes nemen.

een pan met warm water


snelle lotionbars


Bereidingswijze

Doe de bijenwas en koksolie in een glazen maatbeker of een glazen pot en zet deze in de pan met warm water op laag vuur zodat de was en olie kan smelten.

Als de bijenwas en kokosolie gesmolten is dan haal je de pan van het vuur maar laat de maatbeker in het water staan en dan voeg je de sheaboter pas toe. Hierdoor voorkom je dat de sheaboter korrelig wordt.

Roer het geheel nu rustig door totdat alle sheaboter gesmolten is. En dan kan je de etherische olie naar keuze toevoegen.

Nog even goed doorroeren en je kunt het mengsel in je vormpjes gieten. Doe dit wel snel want door de bijenwas zullen de bodylotion bars snel hard worden.

Laat het geheel nu 24 uur goed uitharden en dan zijn je lotion bars klaar voor gebruik.

Gebruik

Ik heb zelf altijd een klein potje met 1 of 2 lotion bars in de badkamer staan en hiermee wrijf ik mijn huid in na het douchen.

En ik heb een doosje met een kleine lotion bar in mijn tas om onderweg te gebruiken als hand crème. Ideaal want het kan niet lekken zoals een tube met hand crème.

De overige lotionbars bewaar ik in een glazen (weck) pot op een koele, donkere plaats. Hier blijven ze zeker 6-8 maanden goed.

Maar ze zijn natuurlijk ook leuk om cadeau te geven!

Reacties
Categorieën