Gezondheid
Monica Can
Gezondheid
3 min
18

Magnesium olie bodybutter, makkelijk en effectief te gebruiken

3 min
18

Deze magnesium olie bodybutter combineert de voordelen van magnesium olie met een bodybutter. En je kunt aan je magnesium olie bodybutter ook nog verschillende etherische olie composities toevoegen. En zo een extra dimensie geven aan je magnesium olie bodybutter.

Magnesiumgebrek kan spierkrampen, rusteloze benen, migraine en hoofdpijn, prikkelbaarheid, vermoeidheid, hypertensie en slaapproblemen veroorzaken. Het wordt ook in verband gebracht met de spijsvertering en de gezondheid van het hart, vruchtbaarheid, sterke botten en nog veel meer dingen. Magnesium reguleert meer dan 300 biochemische reacties in ons lichaam!

Kort gezegd heeft ons lichaam magnesium nodig om goed te functioneren.

Magnesium wordt het beste opgenomen via het eten van groenten en door je huid. Het probleem is echter dat onze groenten niet meer dezelfde hoeveelheden magnesium als vroeger bevatten. Je kunt ook magnesiumsupplementen kopen, maar de beste manier voor je lichaam om magnesium te absorberen is via de huid.

Zelf gebruikte ik mijn magnesium olie elke avond voor het slapen gaan. Ik gebruikte dan altijd de magnesium olie roll on  onder mijn voeten en in mijn oksels omdat de olie daar heel goed opgenomen wordt.  Als je zelf ook magnesium olie gebruikt dan heb je misschien al gemerkt dat de olie je huid een beetje uitdroogt (dat komt door het zout) En daarom gebruikte ik dan na het aanbrengen van mijn magnesium olie meestal nog een hand- of voetcreme. Allemaal extra handelingen die ik eigenlijk niet meer wil uitvoeren als ik ’s avonds wil gaan slapen.

Daarom ben ik gaan experimenteren met verschillende recepten om een magnesium olie body butter te maken. En het eindresultaat is deze heerlijke bodybutter waar ik de ‘zoete dromen geurcompositie aan heb toegevoegd.  Het is dus een 3 in 1 product geworden. Een heerlijke bodycreme met de voordelen van magnesium olie die de huid niet uitdroogt en ook nog een heerlijke geur heeft voor een ontspannen slaap.

 

magnesium olie bodybutter

 

Benodigdheden voor je magnesium olie bodybutter

 

Bereidingswijze

Doe de magnesiumvlokken in een glazen pot of maatbeker en giet hier 50 ml. kokend heet water op. Roer dit goed door totdat alle magnesiumvlokken opgelost zijn. Zet dit even opzij om een beetje af te koelen. Dit is de magnesium olie.

Doe de sheaboter, plantaardige olie en kokosolie in een maatbeker of glazen pot en zet deze pot in een kom of pan met heet water. Roer goed door totdat de kokosolie en sheaboter gesmolten zijn.

Giet nu de magnesium olie bij het sheaboter mengsel en roer het geheel goed door.

Zet het geheel in de koelkast om hard te worden, dit duurt ongeveer een uurtje. Roer wel regelmatig even door om ervoor te zorgen dat de magnesium olie met de sheaboter/olie gemengd blijft.

Als het mengsel dikker geworden is, het moet een beetje de consistentie van zachte boter hebben, dan kan je het gaan opkloppen. Op dit moment kan je dan ook de etherische olie toevoegen als je dat wilt.

Ik heb gekozen voor mijn zoete dromen compositie:

 

Je kunt natuurlijk ook een andere etherische olie of compositie nemen. Gebruik in totaal 35-40 druppels etherische olie. Je kunt de etherische olie ook weglaten.

Als je de magnesium body butter bij kinderen wilt gebruiken neem dan de helft van de etherische olie of laat de etherische olie weg.

Neem voor het opkloppen een staafmixer met garde of een normale mixer en klop de magnesium olie bodybutter dan op tot een mooie luchtige creme/bodybutter.

Schep de magnesium olie bodybutter nu in 2 schone glazen potten. Je kunt bijv. 2 van deze glazen potten gebruiken. 1 pot kan je dan naast je bed of in de badkamer zetten om te gebruiken en de andere kan je in de koelkast bewaren.

Breng de bodybutter dagelijks aan onder je voeten en eventueel op je benen. Laat het minstens 20 minuten intrekken. Ik gebruik de bodybutter voor het slapen gaan, dan kan het de hele nacht intrekken. Het kan zijn dat het in het begin wat lichte tintelingen geeft op de huid. Begin dan met wat minder en bouw het langzaam op.

De magnesium olie bodybutter is 6 maanden houdbaar.

Andere toepassingen voor deze magnesium olie bodybutter:

  • Als je spierkrampen hebt, masseer je spieren dan met de bodybuter.
  • Als je last hebt van ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap, gebruik de bodybutter (maar dan zonder de etherische olie) dagelijks.
  • Als je hoofdpijn krijgt, breng dan wat bodybutter in je nek aan.
  • Studies hebben aangetoond dat het toevoegen van magnesium sommige symptomen van ADHD bij kinderen vermindert, ze helpen te ontspannen en beter slapen. Deze magnesium body butter is veilig om bij kinderen vanaf 6 jaar te gebruiken. (met aangepaste hoeveelheid etherische olie of zonder etherische olie), Breng voor het slapen gaan onder de voeten aan.

Heb jij de bodybutter al gemaakt en wat zijn je ervaringen?

Reacties
Categorieën