Magnesium olie bodybutter, makkelijk en effectief te gebruiken

Magnesium olie bodybutter, makkelijk en effectief te gebruiken

Deze magnesium olie bodybutter combineert de voordelen van magnesium olie met een bodybutter. En je kunt aan je magnesium olie bodybutter ook nog verschillende etherische olie composities toevoegen. En zo een extra dimensie geven aan je magnesium olie bodybutter.

Magnesiumgebrek kan spierkrampen, rusteloze benen, migraine en hoofdpijn, prikkelbaarheid, vermoeidheid, hypertensie en slaapproblemen veroorzaken. Het wordt ook in verband gebracht met de spijsvertering en de gezondheid van het hart, vruchtbaarheid, sterke botten en nog veel meer dingen. Magnesium reguleert meer dan 300 biochemische reacties in ons lichaam!

Kort gezegd heeft ons lichaam magnesium nodig om goed te functioneren.

Magnesium wordt het beste opgenomen via het eten van groenten en door je huid. Het probleem is echter dat onze groenten niet meer dezelfde hoeveelheden magnesium als vroeger bevatten. Je kunt ook magnesiumsupplementen kopen, maar de beste manier voor je lichaam om magnesium te absorberen is via de huid.

Zelf gebruikte ik mijn magnesium olie elke avond voor het slapen gaan. Ik gebruikte dan altijd de magnesium olie roll on  onder mijn voeten en in mijn oksels omdat de olie daar heel goed opgenomen wordt.  Als je zelf ook magnesium olie gebruikt dan heb je misschien al gemerkt dat de olie je huid een beetje uitdroogt (dat komt door het zout) En daarom gebruikte ik dan na het aanbrengen van mijn magnesium olie meestal nog een hand- of voetcreme. Allemaal extra handelingen die ik eigenlijk niet meer wil uitvoeren als ik ’s avonds wil gaan slapen.

Daarom ben ik gaan experimenteren met verschillende recepten om een magnesium olie body butter te maken. En het eindresultaat is deze heerlijke bodybutter waar ik de ‘zoete dromen geurcompositie aan heb toegevoegd.  Het is dus een 3 in 1 product geworden. Een heerlijke bodycreme met de voordelen van magnesium olie die de huid niet uitdroogt en ook nog een heerlijke geur heeft voor een ontspannen slaap.

 

magnesium olie bodybutter

 

Benodigdheden voor je magnesium olie bodybutter

 

Bereidingswijze

Doe de magnesiumvlokken in een glazen pot of maatbeker en giet hier 50 ml. kokend heet water op. Roer dit goed door totdat alle magnesiumvlokken opgelost zijn. Zet dit even opzij om een beetje af te koelen. Dit is de magnesium olie.

Doe de sheaboter, plantaardige olie en kokosolie in een maatbeker of glazen pot en zet deze pot in een kom of pan met heet water. Roer goed door totdat de kokosolie en sheaboter gesmolten zijn.

Giet nu de magnesium olie bij het sheaboter mengsel en roer het geheel goed door.

Zet het geheel in de koelkast om hard te worden, dit duurt ongeveer een uurtje. Roer wel regelmatig even door om ervoor te zorgen dat de magnesium olie met de sheaboter/olie gemengd blijft.

Als het mengsel dikker geworden is, het moet een beetje de consistentie van zachte boter hebben, dan kan je het gaan opkloppen. Op dit moment kan je dan ook de etherische olie toevoegen als je dat wilt.

Ik heb gekozen voor mijn zoete dromen compositie:

 

Je kunt natuurlijk ook een andere etherische olie of compositie nemen. Gebruik in totaal 35-40 druppels etherische olie. Je kunt de etherische olie ook weglaten.

Als je de magnesium body butter bij kinderen wilt gebruiken neem dan de helft van de etherische olie of laat de etherische olie weg.

Neem voor het opkloppen een staafmixer met garde of een normale mixer en klop de magnesium olie bodybutter dan op tot een mooie luchtige creme/bodybutter.

Schep de magnesium olie bodybutter nu in 2 schone glazen potten. Je kunt bijv. 2 van deze glazen potten gebruiken. 1 pot kan je dan naast je bed of in de badkamer zetten om te gebruiken en de andere kan je in de koelkast bewaren.

Breng de bodybutter dagelijks aan onder je voeten en eventueel op je benen. Laat het minstens 20 minuten intrekken. Ik gebruik de bodybutter voor het slapen gaan, dan kan het de hele nacht intrekken. Het kan zijn dat het in het begin wat lichte tintelingen geeft op de huid. Begin dan met wat minder en bouw het langzaam op.

De magnesium olie bodybutter is 6 maanden houdbaar.

Andere toepassingen voor deze magnesium olie bodybutter:

  • Als je spierkrampen hebt, masseer je spieren dan met de bodybuter.
  • Als je last hebt van ochtendmisselijkheid tijdens de zwangerschap, gebruik de bodybutter (maar dan zonder de etherische olie) dagelijks.
  • Als je hoofdpijn krijgt, breng dan wat bodybutter in je nek aan.
  • Studies hebben aangetoond dat het toevoegen van magnesium sommige symptomen van ADHD bij kinderen vermindert, ze helpen te ontspannen en beter slapen. Deze magnesium body butter is veilig om bij kinderen vanaf 6 jaar te gebruiken. (met aangepaste hoeveelheid etherische olie of zonder etherische olie), Breng voor het slapen gaan onder de voeten aan.

Heb jij de bodybutter al gemaakt en wat zijn je ervaringen?

Hennie
Door

Hennie

op 30 Sep 2018

Hallo Monica Vraagje inplaats van vlokken mag je ook magnesiumzout gebruiken

Annie
Door

Annie

op 30 Sep 2018

Dat vraag ik me ook af ;-) ik volg dus mee.

Carin Pondman
Door

Carin Pondman

op 30 Sep 2018

kun je ook ipv magnesiumvlokken, magnesium gel gebruiken? Hier zit zwavel in, dit opent de celwadt waardoor de magnesium dieper opgenomen kan worden.

Janneke
Door

Janneke

op 30 Sep 2018

Kan je ook magnesium olie gebruiken i.p.v. vlokken en water? Wat zou dan de verhouding in het recept zijn?

Thea
Door

Thea

op 30 Sep 2018

daar ben ik ook benieuwd naar. Ik heb pas magnesium body butter gemaakt naar een Amerikaans recept, maar die werd erg hard. Ik ga dit recept dus graag gebruiken, maar dan met magnesiumolie, die heb ik namelijk al in huis. Ik hoor ook heel graag hoe de verhouding dan is. Bedankt alvast

Anneke
Door

Anneke

op 01 Oct 2018

Hallo Janneke, de vlokken opgelost in water is magnesiumolie. De term "olie" is een beetje verwarrend omdat er geen olie aan te pas komt. Groetjes van Anneke.

Immy
Door

Immy

op 06 Oct 2018

Hoi, ik heb het gemaakt maar het water scheidt zich meteen weer af na het mixen. Het mengt niet goed. Wat kun je daaraan doen?

Marjo
Door

Marjo

op 15 Nov 2018

Vandaag de body butter gemaakt. Wat is dat lekker op je huid. Het tintelt heel even ,maar dat is absoluut niet vervelend. Heb Lemon, pepermunt, grapefruit en lavendel gebruikt voor de olie . Super☺️

Marleen
Door

Marleen

op 18 Jan 2019

Heb de bodybutter een paar weken geleden gemaakt, het gekke is dat ik er ijskoude voeten van krijg. Ben over geschakeld naar de roll on en daar heb ik het niet bij. Heeft iemand dit nog voor gehad? Ik ga de bodybutter nog eens proberen als 't zomer is dan is't leuk om koude voeten te hebben. :-)

Lydia
Door

Lydia

op 02 Jul 2019

Ik heb hetzelfde probleem als Immy: het water scheidt zich af van de emulsie. Wat kan ik hieraan doen?

marie
Door

marie

op 17 Feb 2020

Kun je de vlokken met kokosolie 1:1 vervangen door magnesiumolie? Ik heb die immers al in huis, maar voor mijn jongste dochter prikt het te hard.

leonie
Door

leonie

op 08 Mar 2020

Ik heb zelf magnesium olie staan en zou dit graag gebruiken als de olie (dus geen vlokken met water om de olie te maken) maar al bestaande magnesiumolie gebruiken met overige ingrediënten. Kan dit of is dat toch heel anders? Zie graag reactie tegemoet :) Groet Leonie

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 12 Mar 2020

Hallo Leonie, ja hoor dat kan ook. Als het normale magnesiumolie is zonder extra toevoegingen kan je die ook prima gebruiken.

Reactie plaatsen