Magnesium olie roll on, met etherische olie en makkelijk aan te brengen

Magnesium olie roll on, met etherische olie en makkelijk aan te brengen

Deze magnesium olie roll on combineert de voordelen van magnesium olie met etherische olie. Je kunt aan je magnesium olie verschillende etherische olie composities toevoegen en zo een extra dimensie geven aan je magnesium olie.

Zelf gebruik ik mijn magnesium olie elke avond voor het slapen gaan en spray dan altijd wat magnesium olie onder mijn voeten en in mijn oksels omdat de olie daar heel goed opgenomen wordt.  Als je zelf ook magnesium olie gebruikt dan heb je misschien al gemerkt dat de olie je huid een beetje uitdroogt (dat komt door het zout) en daarom gebruik ik het zelf niet graag op mijn benen of armen.

Een nadeel echter van het sprayen met de olie is dat als je de sprayfles op zijn kop houdt (om onder je voeten te sprayen) dat er dan nog maar weinig vloeistof uit de verstuiver komt. En bij mij landt er ook altijd wel wat magnesium olie op de vloer waardoor de vloer glad wordt.

Daarom ben ik eens gaan experimenteren met een roll on flesje en heb de magnesium olie daarin gedaan. Dat werkt echt veel makkelijker.

Toen ik de magnesium olie in het 50 ml. roll on flesje deed bedacht ik me dat ik er eigenlijk ook meteen wel etherische olie aan toe kon voegen en ik dacht meteen aan mijn ‘Zoete Dromen’ geurcompositie. Dus ben ik gaan experimenteren met etherische olie en het resultaat was een heerlijk geurende magnesium roll on met etherische olie. En het recept wil ik vandaag graag met je delen.

magnesium olie roll on

Recept voor je ‘zoete dromen’ magnesium olie roll on

Benodigdheden:

50 ml. roll on flesje

25 gram magnesium vlokken

40 ml. warm water

1 mespunt xanthaan gum (optioneel)

Eventueel etherische olie (zie onder)

Maak eerst de magnesiumolie door in een maatbeker 25 gram magnesium vlokken op te lossen in 40 ml. warm water.

Omdat de magnesium olie erg vloeibaar is gebruik ik zelf nog een ruime mespunt xanthaan gum zodat de olie meer gel achtig wordt en beter blijft zitten. Ik doe de xanthaangum dan gelijk met de magnesium vlokken in de maatbeker en voeg dan het warme water toe.

Vul het flesje met de magnesium olie en voeg er dan de volgende etherische olie aan toe:

2 druppels kaneel etherische olie

4 druppels gember etherische olie

4 druppels pepermunt etherische olie

4 druppels citroen etherische olie

4 druppels grapefruit etherische olie

Doe de roller op het flesje en schud even goed door. Nu kan je de magnesium olie roll on onder je voeten of bij je oksels gebruiken. Hier wordt de magnesium olie het beste opgenomen en de etherische olie zorgt voor directe ontspanning.

Elke keer voor gebruik de roller even goed schudden zodat de etherische olie zich weer verdeeld.

Dit is mijn favoriete roll on om ’s avonds voor het slapen te gebruiken. Zorgt voor directe ontspanning en een diepe slaap (in ieder geval bij mij).

Voor deze magnesium olie roll on kan je een lege deo roller nemen of je kunt 50 ml. roll on flesjes en magnesiumvlokken in de Aromalifestyle shop bestellen.

Nathalie
Door

Nathalie

op 31 May 2018

Wat doet magnesium voor het lichaam?

Monica-Can
Viviane
Door

Viviane

op 22 Oct 2018

Kan ik ook alleen de etherische olie Citroën,en pepermunt gebruiken? Of andere etherische olie toevoegen?

Astrid
Door

Astrid

op 06 Dec 2019

Je kan volgens mij alle oliën toevoegen, maar pepermunt zou ik niet gebruiken als je hem voor het slapen gaat gebruiken.

Astrid
Door

Astrid

op 06 Dec 2019

Ik maak hem idd ook met de Serenity mix, heerlijk. Slaap al lekker op de Serenity én op de magnesium, maar die combi is helemaal briljant.

Karin
Door

Karin

op 02 Jun 2020

Kan ik hiervoor ook magnesiumolie gebruiken en daar een paar druppels etherische olie aan toevoegen?

andrea
Door

andrea

op 26 Aug 2020

Ik heb kant en klare magnesiumolie hier in huis.. zou ik deze ook gewoon kunnen gebruiken en hier de etherische olie aan toe voegen?

Monica-Can
Door

Monica-Can

op 03 Sep 2020

Ja hoor, dat kan ook

Reactie plaatsen