Mandarijn handcreme, speciaal voor de nacht als handmasker
Hand en voet verzorging
Monica Can
Hand en voet verzorging
1 min
6

Mandarijn handcreme, speciaal voor de nacht als handmasker

1 min
6

Deze diy mandarijn handcreme maakt je handen heerlijk zacht. Zeer geschikt om je handen mee in te masseren voor je gaat slapen.

Deze handcreme is wat vetter en trekt langzamer in dus heel geschikt voor de nacht.

Mandarijn is naast lavendel een hele geschikte olie om te gebruiken om in te slapen. En s’ nachts is ook de ideale tijd om je handen eens extra te verwennen met een lekkere creme want dan kan de creme de hele nacht intrekken.

‘s Ochtends wordt je wakker met heerlijke zachte handen (je kan natuurlijk ook tegelijkertijd je voeten lekker insmeren met deze creme voor extra zachte voeten).

mandarijn handcreme

Benodigdheden voor je mandarijn handcreme

Als je de creme wat langer houdbaar wilt maken kan je hem conserveren door de 40 gram sinaasappelbloesemhydrolaat te vervangen door 30 gram sinaasappelbloesemhydrolaat en 10 gram kruidentinctuur (bijv. citroenmelisse, rozen of lavendeltinctuur).

Gebruiksaanwijzing

Smelt de bijenwas au-bain marie (in een glazen maatbeker of schaaltje in een pan met warm water) en voeg dan de lanoline en sheabutter erbij. Als alles gesmolten is de amandelolie,  jojobalie en eventueel de duindoornolie toevoegen. Van het vuur halen.

In een ander schaaltje de sinaasappelbloesem hydrolaat verwarmen totdat ze dezelfde temperatuur heeft als de gesmolten was/olie. Een goede temperatuur om creme te roeren is ongeveer 45 graden.

Onder voortdurend roeren langzaam het sinaasappelbloesem hydrolaat aan de was/olie toevoegen totdat een mooie creme ontstaat. Dan de mandarijn etherische olie toevoegen.

Verder roeren totdat de creme is afgekoeld en in een schoon leeg potje gieten.

Voor je gaat slapen je handen (en voeten) inmasseren met deze rijke creme en genieten van de geur.

Alles wat je nodig hebt voor de mandarijn handcreme kan je ook bestellen in de Aromalifestyle shop

Reacties
Categorieën