Misschien denk je dat kombucha een echt zomerdrankje is. Maar kombucha is ook een perfecte drank voor de herfst en winter. Vol met gezonde bacteriën is het een echte ondersteuner voor je immuunsysteem. En één van de meest fascinerende eigenschappen van kombucha is zijn aanpasbaarheid aan persoonlijke smaakvoorkeuren.
De basis van kombucha, bestaande uit thee en suiker, kan met een verscheidenheid aan smaken worden verfijnd. In het geval van appel-kombucha met kaneel en gember spelen de fijne tonen van appel, de lichte scherpte van gember en de subtiele kruidige noten van kaneel een belangrijke rol.
Dit verwarmende recept is perfect voor het koude jaargetijde, om de rijke oogsttijd te vieren en tegelijkertijd te genieten van de verfrissende werking van kombucha.
Ingrediënten voor je appel kombucha met kaneel en gember
- 475 ml appelsap
- 1 appel
- 5 g geraspte gember (ongeveer een stuk van 2,5 cm)
- 2 kaneelstokjes
- 1 steranijs
- 5 ml honing
- 475 ml kombucha (Hier kan je leren hoe je kombucha maakt)
Bereidingswijze
Doe de appelsap, de gesneden appel, de gesneden gember, de steranijs en de kaneelstokjes in een pan. Breng het mengsel aan de kook en zet het vuur lager. Laat het 25 tot 35 minuten op laag vuur sudderen, totdat het tot de helft is ingekookt.
Roer de honing erdoor en haal de pan van het vuur. Laat het mengsel volledig afkoelen voordat je het bij de vers gebrouwen kombucha giet.
Dit recept geeft een heerlijk aromatische kombucha met een verleidelijke mix van appel, gember en kaneel. De perfecte begeleider voor knusse herfst- en winteravonden of speciale gelegenheden.
Wil je nog meer lekkere recepten? Kijk dan ook een hier voor nog meer winter kombucha recepten
Heb jij deze kombucha al een keer gemaakt? Laat me dan hieronder je ervaringen weten.